Αυτοί που ξέρουν να αυτοπαρατηρούνται, μπορούν να το διαπιστώσουν: αφού ικανοποιήσουν ορισμένες επιθυμίες, αντιλαμβάνονται ότι έχουν χάσει κάτι από τη δύναμή τους, από την ειρήνη τους, από την διαύγειά τους’ είναι λοιπόν η απόδειξη ότι άλλοι επωφελήθηκαν στη θέση τους.

Αν ήσαστε διαφορετικοί, και τι δε θα βλέπατε!

Είναι εκατομμύρια και εκατομμύρια για τους οποίους εργάζεστε και που σας παίρνουν τις ενέργειές σας. Φαντάζεστε ότι όλα όσα κάνετε κάτω από την ώθηση της προσωπικότητας, τα κάνετε για σας τους ίδιους, και γι αυτό είναι που επιμένετε τόσο.

Αν ξέρατε ότι δεν είναι για σας, και ότι υπάρχουν άλλες υπάρξεις, ορατές και αόρατες, που σας σπρώχνουν και ότι είναι για τα συμφέροντά τους που εργάζεστε και όχι για τα δικά σας, δε θα ήσαστε τόσο πρόθυμοι και αποφασισμένοι.

Κι εκεί είναι, ακριβώς, που βρίσκεται όλη η λεπτότητα αυτού του θέματος: να γνωρίζετε πότε εργάζεστε για σας τους ίδιους και πότε για τους άλλους, που δεν είναι εσείς, αλλά κατώτερες οντότητες ή πνεύματα της οικογένειας τα οποία ετοιμάζονται να καταστρέψουν το μέλλον σας.

Πρέπει να κάνετε τα πάντα για να κυριαρχήσετε σ’ αυτές τις οντότητες και να τις υποχρεώσετε σε σιωπή, διαφορετικά είστε υπηρέτες τους, όπως τα κατοικίδια ζώα.

Ο Δάσκαλος Omraam Mikhael Aivanhov γεννήθηκε στη Βουλγαρία το 1900. Ήρθε στη Γαλλία το 1937 όπου και έζησε μέχρι το Δεκέμβρη του 1986. Αυτό που εντυπωσιάζει περισσότερο στη διδασκαλία του είναι η πολλαπλότητα των απόψεων κάτω από τις οποίες παρουσιάζεται αυτό το μοναδικό θέμα: “Ο άνθρωπος και η τελειοποίησή του”. Όποιο και να `ναι το θέμα που αγγίζει, είναι αναπόσπαστα συνδεμένο με τις λειτουργίες του ανθρώπου, με το τι πρέπει να κάνει για να καταλάβει καλύτερα τον εαυτό του και να έχει μια καλύτερη συμπεριφορά στη ζωή του και αν ο λόγος του Δασκάλου έχει τέτοια δύναμη είναι γιατί ο ίδιος είναι η πιο ζωντανή απεικόνιση της Διδασκαλίας του.

 Ομραάμ Μίκαελ Άιβανχόβ

Απόσπασμα από το βιβλίο: Αναζητώντας την αληθινή μας ταυτότητα, εκδόσεις ΠΥΡΙΝΟΣ ΚΟΣΜΟΣ

natassasite.wordpress.com