Υπάρχει λόγος που με μια βόλτα στην παραλία νιώθουμε ότι γεμίσαμε καθαρή ενέργεια, ότι είμαστε πιο ανάλαφροι, περισσότερο χαλαροί.

Το αλάτι σε ολόκληρο τον κόσμο θεωρείται ότι εκτός από καθαρισμό προσφέρει προστασία τόσο σε φυσικό όσο και σε μεταφυσικό επίπεδο. Γι’ αυτό και ένα μπολ με αλάτι στο σπίτι μας μπορεί να απορροφήσει το νερό, να εκπέμψει θετικά ιόντα και να σκοτώσει τα βακτήρια.

Για να κερδίσετε όλα όσα το αλάτι έχει να σας προσφέρει μπορείτε να κάνετε τα ακόλουθα:

Διαλέξτε μπολ
Διαλέξτε ένα μπολ του γούστου σας για να το γεμίσετε αλάτι και να το βάλετε στον χώρο που πιστεύετε ότι έχει επιβαρυμένη ενέργεια. Ένα μαύρο μπολ για παράδειγμα θα κάνει υπέροχη αντίθεση με το άσπρο του αλατιού.

Καλό θα ήταν πάντως, αν είναι να αφήσετε το μπολ σας έξω για αρκετές μέρες, να αποφύγετε κάποιο υλικό με πόρους όπως είναι το ξύλο για να μην καταστραφεί.

ενέργεια

Διαλέξτε αλάτι
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποιο αλάτι έχετε στο ντουλάπι σας. Το φυσικό αλάτι ωστόσο είναι η αλήθεια πως δείχνει περισσότερο ζωντανό.

Όσοι λατρεύουν τα χρώματα και θέλουν να προσδώσουν στην όλη διαδικασία μια ξεχωριστή νότα μπορούν να χρησιμοποιήσουν μαύρο ή κόκκινο αλάτι Χαβάης ή ροζ αλάτι Ιμαλαίων. Υπάρχουν επίσης το γαλάζιο αλάτι Περσίας, το καπνιστό αλάτι ή απλά το άνθος αλατιού…

Προσθέστε βότανα και έλαια
Αν η δημιουργικότητα είναι η δεύτερη φύση σας ανοίξτε τα ντουλάπια της κουζίνας και αφήστε τη φαντασία σας ελεύθερη. Για παράδειγμα μπορείτε να προσθέσετε στο μπολ σας άρκευθο που έχει προστατευτικές ιδιότητες. Τα γαρύφαλλα και οι πιπερόκοκκοι δεν προστατεύουν μόνο αλλά απομακρύνουν επίσης την αρνητική ενέργεια.

Για περισσότερη ευωδιά μπορείτε επίσης να προσθέσετε μερικές σταγόνες από ένα αιθέριο έλαιο της αρεσκείας σας. Επιλογές σας μπορούν να αποτελέσουν το tea tree ή η λεβάντα. Κάποιοι μάλιστα δεν διστάζουν να προσθέσουν σκόρδο, ενώ μερικοί επιλέγουν φλούδες λεμονιών ή lime.

Δηλώστε τις προθέσεις σας
Αφού αναμείξετε όλα τα παραπάνω μπορείτε να πείτε δυνατά αυτό που επιθυμείτε. Για παράδειγμα μπορείτε να πείτε το εξής.

«Το αλάτι αυτό ας καθαρίσει την ενέργεια στο σπίτι μου και ας προστατέψει εμένα από καθετί αρνητικό».
Επιτρέψτε στον εαυτό σας να αισθανθεί ότι καθαρίζει από κάθε αρνητική σκέψη. Συντονίστε την ενέργεια σας με το σκοπό του μπολ με το αλάτι, εμπιστευτείτε τη διαδικασία.

Τοποθετήστε το όπου σας αρέσει
Το τελευταίο και πιο σημαντικό βήμα είναι να τοποθετήσετε το μπολ με το αλάτι στο χώρο σας, όπου σας αρέσει. Κάποιοι θέλουν για παράδειγμα να το βάλουν κοντά στο πάτωμα. Άλλοι πάλι προτιμούν να το έχουν στην κουζίνα τους, ενώ άλλοι επιλέγουν κάπου δίπλα στη πόρτα για να το χρησιμοποιούν πιο συχνά.

Στην πορεία μην παραμελείτε το αλάτι σας. Περνώντας από δίπλα του μπορείτε να καθαρίσετε την ενέργεια σας απλά βάζοντας το χέρι σας στο μπολ. Κάποιοι επιλέγουν να ρίξουν ελάχιστο στο χαλί τους και να το αφήσουν για λίγη ώρα πριν το μαζέψουν με την ηλεκτρική σκούπα. Σε κάθε περίπτωση μην το φάτε, γιατί πολύ απλά δεν θέλετε κάτι που έχει συγκεντρώσει όλη την αρνητική ενέργεια να βρεθεί άξαφνα στο στομάχι σας. Επίσης μην το αφήνετε σε σημεία που μπορεί να το πλησιάσει το κατοικίδιο σας.

Και φυσικά μόλις αισθανθείτε ότι οι καθαριστικές του ιδιότητες έχουν εξασθενίσει απλά αδειάστε το –όχι μέσα στο σπίτι σας- και ετοιμάστε ένα καινούργιο.

Πηγή: patheos.com

omorfizoi.gr