Το θεϊκό όνομα σώζει κι απελευθερώνει! Είναι η πανοπλία ενάντια στην επέλαση της αλαζονείας και της αυτολύπησης.

Όταν αρχίζετε την ευλαβική επανάληψη του ιερού ονόματος ή ενός ιερού μάντρα, μ’ έναν συστηματικό τρόπο και εδραιώσετε την εσωτερική σας όραση σε μια μορφή που απεικονίζει το Όνομα, θα βρεθείτε αντιμέτωποι με πολλά εμπόδια, με σκέψεις που δημιουργούν ταραχή και σας αποπλανούν.

Όλ’ αυτά πρέπει να θεωρούνται πρόσκαιρα κι επουσιώδη, ν’ αγνοούνται και να παρακάμπτονται. Ενισχύστε τις καλές σας συνήθειες, μείνετε πιστοί στην πειθαρχία σας και βελτιώστε τους τρόπους του εσωτερικού σας ελέγχου.

Μετέχετε περισσότερο σε συντροφιές ενάρετων και ευσεβών ανθρώπων. Ο ταύρος, ο οποίος βρίσκεται εκτός ελέγχου, πρέπει να δεθεί, να εξημερωθεί, να περαστεί ένας κρίκος στη μύτη του, να μπει στον ζυγό και να εκπαιδευτεί στο να σέρνει βαριά φορτία, ώστε να γίνει ο υπάκουος υπηρέτης του κυρίου του.

Κάποιοι άνθρωποι καταδικάζουν τα έξι πάθη ως τρομερούς εχθρούς και σας συμβουλεύουν να τους εξοστρακίσετε άμεσα. Όμως εγώ θα σας συμβούλευα να τους κρατήσετε ως πειθήνιους υπηρέτες και να τους ανακατευθύνετε, ώστε να αποβούν χρήσιμοι για τους ευγενείς σκοπούς σας.

Μπάμπα, από ομιλία που δόθηκε στις 21 Νοεμβρίου 1962
https://www.facebook.com/%CE%9B%CF%8C%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%A3%CE%BF%CF%86%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%A3%CE%AC%CF%84%CF%85%CE%B1-%CE%A3%CE%AC%CE%B9-%CE%9C%CF%80%CE%AC%CE%BC%CF%80%CE%B1-1505559886389117/