Είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι τα φυτά έχουν την δυνατότητα να αξιοποιήσουν μια εναλλακτική πηγή ενέργειας από άλλα φυτά. Αυτό που δεν είναι γνωστό ωστόσο είναι πως το ίδιο μπορεί να συμβεί και με τους ανθρώπους!

Μπορεί κάτι τέτοιο να μοιάζει λες και έχει προκύψει από κάποιο σενάριο επιστημονικής φαντασίας αλλά δεν είναι έτσι. Πρόσφατα μάλιστα αποδείχθηκε: ένας άνθρωπος μπορεί να αντλήσει ενέργεια από έναν άλλο άνθρωπο!

Η σχετική έρευνα διεξήχθη από τον καθηγητή Dr. Olaf Kruse και την ομάδα του και δημοσιεύτηκε στο διάσημο περιοδικό Nature. Σύμφωνα με αυτή την έρευνα, το σώμα μας πάντα απορροφά ότι συμβαίνει στο περιβάλλον γύρω μας είτε μας αρέσει είτε όχι. Όπως μάλιστα αναφέρει η ψυχολόγος και θεραπεύτρια Dr. Olivia Bader-Lee: «Για αυτόν ακριβώς το λόγο υπάρχουν ορισμένοι άνθρωποι που αισθάνονται άβολα σε συγκεκριμένες συναθροίσεις ατόμων, όπου υπάρχει ένα μείγμα ενέργειας και συναισθημάτων.

Όταν οι ενεργειακές μελέτες εξελιχθούν τα επόμενα χρόνια, θα δούμε τελικά αυτό που συμβαίνει στα φυτά αντίστοιχα και στα ανθρώπινα όντα. Ο ανθρώπινος οργανισμός μοιάζει πολύ με ένα φυτό, απορροφά την απαραίτητη ενέργεια για να τροφοδοτήσει συναισθηματικές καταστάσεις και αυτό μπορεί ουσιαστικά να ενεργοποιήσει τα κύτταρα ή να προκαλέσει αύξηση της κορτιζόλης και καταβολισμό κυττάρων ανάλογα με τη συναισθηματική σκανδάλη».

Ενδεχομένως, ως είδος να μην είμαστε ακόμα έτοιμοι να διαχειριστούμε την εν λόγω δυνατότητα, ίσως στο μέλλον να μπορούμε να την ελέγχουμε συνειδητά ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει πως δεν υπάρχει. Αν ελεγχθεί τότε οι άνθρωποι θα μπορούν να θεραπεύσουν ο ένας τον άλλο χρησιμοποιώντας μόνο την δική τους ακατέργαστη ενέργεια! Αλλά και το ανάποδο: να προκαλούμε αρνητική συνθήκη σε κάποιον μόνο και μόνο στέλνοντάς του την αντίστοιχη ενέργεια! Αν μη τι άλλο, ιδιαιτέρως εντυπωσιακό!

Η Dr. Olivia Bader-Lee καταλήγει λέγοντας: «Ο άνθρωπος μπορεί να απορροφήσει ενέργεια και να θεραπευτεί μέσω άλλων ανθρώπων και ζώων, καθώς και μέσω της ίδιας της φύσης. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο όταν κάποιος άνθρωπος βρίσκεται στη φύση νιώθει αναζωογονημένος»

.thessalonikiartsandculture.gr