Καθώς διανύουμε μια εποχή η οποία αγκαλιάζει – επιτέλους – την πνευματικότητα, έστω και με κάποιες αναμενόμενες υπερβολές, το ρέικι αρχίζει να γίνεται γνωστό έξω από τους συνήθεις χώρους εναλλακτικών θεραπειών. Πολλά δημόσια και ιδιωτικά νοσοκομεία αρχίζουν να εντάσσουν τις θεραπευτικές πρακτικές του ρέικι στο πρόγραμμα ανάρρωσης των ασθενών και σιγά – σιγά αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι η ύλη και η ενέργεια αποτελούν μια ενότητα, μια ολότητα.

Το ρέικι ουσιαστικά μας φέρνει σε επαφή με την μαγεία της ζωικής ορμής, της ίδιας μας της ύπαρξης. Όμως, με απλά λόγια και χωρίς μυθολογία, τι ακριβώς είναι το ρέικι; Ας ξεκλειδώσουμε τα πολύ βασικά μυστικά αυτής της τόσο γοητευτικής αλλά και τόσο χρήσιμης ενεργειακής θεραπείας.

Το Ρέικι είναι ιαπωνική τεχνική βασισμένη στην (επιστημονικά αποδεδειγμένη) προϋπόθεση ότι υπάρχει μια καθολική ενέργεια ζωής σε όλα τα ζωντανά πλάσματα. Το σύστημα Usui της θεραπείας Ρέικι εφαρμόζει αυτή την ενέργεια μέσω της αφής για τους σκοπούς της θεραπείας. Ένας θεραπευτής ρέικι τοποθετεί τα χέρια του στον θεραπευόμενο ή ακόμα και απλά γύρω από τον θεραπευόμενο και μεταδίδει ενέργεια υψηλής συχνότητας για να διορθώσει τις ανισορροπίες στο σώμα.

Το Reiki λειτουργεί αρμονικά με όλες τις άλλες μορφές θεραπείας, εξ ου και χρησιμοποιείται όπως είπαμε και στην εισαγωγή από τους φορείς υγείας ως συμπληρωματική θεραπεία στην όποιας μορφής αντιμετώπιση των διαφόρων νόσων.
Γιατί «δουλεύει» το Ρέικι; Ας δούμε τους βασικούς λόγους επιγραμματικά.
Το θεραπευτικό άγγιγμα έχει αποδειχθεί επιστημονικά ότι είναι αποτελεσματικό στην επιτάχυνση της επούλωσης
Μια θεραπεία Reiki υποστηρίζει ολόκληρο το άτομο, συμπεριλαμβανομένου του σώματος, των συναισθημάτων, του νου και του πνεύματος, δημιουργώντας πολλά ευεργετικά αποτελέσματα

Σε φυσικό επίπεδο το Reiki βοηθά στη μείωση του πόνου, επιταχύνει τον χρόνο επούλωσης των οστών και των τραυμάτων, χαλαρώνει τους μυς και μειώνει τη συμμετοχή των ιστών στα εγκαύματα και τους μώλωπες

Είναι δυνατόν να μειωθούν οι αρνητικές παρενέργειες των θεραπειών όπως η χημειοθεραπεία και η ακτινοβολία
 Αλλεργίες, καρδιακές παθήσεις, ακόμα και κακώσεις από ατυχήματα - πολλές φυσικές καταστάσεις μπορούν να αντιμετωπιστούν με το ρεϊκι
Σε πνευματικό και συναισθηματικό επίπεδο μειώνεται το άγχος, η αίσθηση της ζωντάνιας αυξάνεται και ένα άλλο επίπεδο χαλάρωσης επιτυγχάνεται μέσω αυτής της υπέροχης τεχνικής. Σε αυτό το βαθμό βαθιάς χαλάρωσης γίνεται μια επανεξισορρόπηση των ενεργειών και ενισχύεται η φυσική θεραπευτική ικανότητα του σώματος

Σε πνευματικό επίπεδο, οι θεραπευόμενοι έχουν δηλώσει ότι αισθάνονται αναγεννημένοι και αναζωογονημένοι μετά από μια πλήρη συνεδρία

Τι νιώθει ο θεραπευόμενος σε μια θεραπεία Reiki;
Όλοι θα έχουν μια ελαφρώς διαφορετική εμπειρία, ωστόσο όλοι συνήθως αισθάνονται μια βαθύτερη αίσθηση χαλάρωσης. Δεν είναι σπάνιο οι άνθρωποι που έχουν λάβει μια θεραπεία ρέικι να αισθάνονται μια εκπληκτική λαμπερή λάμψη ή ενέργεια που κινείται μέσα στο σώμα τους, μερικές φορές σαν ένα κύμα που διαπερνάει το σώμα και το τυλίγει.

Άλλοι θα δουν οράματα ή θα αισθανθούν σαν να επιπλέουν πάνω από το σώμα τους. Όταν υπάρχουν μπλοκαρίσματα στην ενέργεια, ο θεραπευόμενος μπορεί να αισθανθεί  στο σώμα του  ένα έντονο βάρος ή μια αρχική δυσφορία, αλλά στη συνέχεια μια απελευθέρωση και μια ροή ενέργειας – συχνά εντελώς πρωτόγνωρη – δημιουργεί αίσθημα πληρότητας, χαράς και ζωτικότητας.

Δεν είναι ασυνήθιστο για τους θεραπευόμενους να βιώσουν μια συναισθηματική απελευθέρωση καθώς η όποια ψυχολογική αναταραχή φτάνει στην επιφάνεια και απελευθερώνεται.

Γιατί να δοκιμάσει κάποιος μια συνεδρία ρέικι;
Οι τεχνικές του ρέικι δεν απαιτούν την πίστη του θεραπευόμενου. Το ρέικι αποτελεί μια ήπια αλλά ταυτόχρονα παντοδύναμη σύνδεση του ανθρώπου με την ίδια την πηγή της ενέργειας. Καθώς σε καμία περίπτωση δεν έχει παρενέργειες μια συνεδρία ρέικι και καθώς συνεργάζεται πλήρως η συγκεκριμένη τεχνική τόσο με την ανατολική όσο και με την δυτική ιατρική, αποτελεί αν μη τι άλλο μια πολύ ενδιαφέρουσα και αποκαλυπτική εμπειρία.

Γιατί όπως λέει και η παραδοσιακή ρήση του ρέικι: «σημασία δεν έχει αν πιστεύεις εσύ στο ρέικι, φτάνει που πιστεύει το ρέικι σε σένα».  

Ρένα Σκλάβου - Usui Reiki Master Teacher
Info https://www.facebook.com/rena.sklavou?epa=SEARCH_BOX

https://www.forwoman.gr/