Έχετε σκεφτεί να εξερευνήσετε τη “μυστηριώδη” τέχνη του Ρέικι, αλλά δεν νιώθετε αρκετά σίγουροι πώς να ξεκινήσετε, ή ακόμα δεν έχετε πειστεί για τα οφέλη του; Πρέπει να ξέρετε, ότι έχετε αργήσει να συντονιστείτε με την παγκόσμια επιστημονική κοινότητα! Η αυστηρή και εμπειριοκρατική κοινότητα των επιστημόνων έχει ήδη αναγνωρίσει πως το ρέικι έχει αποδεδειγμένα μεγάλη συμμετοχή στην ίαση απειράριθμων ασθενειών. Φυσικά, το μεγαλύτερο όφελος της συγκεκριμένης θεραπείας είναι η συνολική επούλωση και η πνευματική ανάπτυξη του ανθρώπου που αφήνεται σε αυτό το συνταρακτικό ταξίδι μέσα από τα πεδία των ενεργειών του μεγάλου μας κόσμου.
Ας δούμε 5 από τα κορυφαία γεγονότα που αφορούν το Reiki και έχουν αναγνωριστεί από την επιστήμη και την ιατρική. 

1. Το Ρέικι είναι ένα Παγκόσμιο Εργαλείο Θεραπείας.
Ένα από τα μεγαλύτερα οφέλη του Ρέικι είναι ότι πρόκειται για μια καθολική θεραπευτική πρακτική, η οποία δεν γνωρίζει γλωσσικά εμπόδια και μπορεί να βοηθήσει οποιονδήποτε άνθρωπο, από οποιοδήποτε πολιτισμό σε κάθε μέρος του κόσμου. Παρά το γεγονός ότι έχει σαφή καταγωγή από την Ιαπωνία η σύγχρονη μορφή του, αποτελεί μια μέθοδο που δεν ζητάει από τον θεραπευόμενο να ασπαστεί κάποιο σύστημα πίστης, ούτε καν να μιλάει την ίδια γλώσσα με τον θεραπευτή του. Η Διεθνής Ένωση Επαγγελματιών Ρέικι (IARP) είναι ο οργανισμός που καθιερώνει την ομοιομορφία μεταξύ των εξελισσόμενων πρακτικών, διαδικασιών, πολιτικών και ηθικών προτύπων της θεραπείας του Reiki.
Το IARP μπορεί να υπερηφανεύεται για μια απίστευτη δεξαμενή μελών από πολλά και διαφορετικά επαγγέλματα, συμπεριλαμβανομένων των ιατρών, των επιστημόνων φυσικών επιστημών, των ερευνητών - ακόμα και των ιεροκήρυκες συμμετέχουν στο ταξίδι του ρέικι. Το IARP ορίζει την πρακτική του Ρέικι ως μια «λεπτή και αποτελεσματική μορφή θεραπείας της ενέργειας που χρησιμοποιεί πνευματικά καθοδηγούμενες ενεργειακές πρακτικές σε όλες τις χώρες του κόσμου». Το IARP επιβεβαιώνει ότι το Reiki ασκείται –πέρα από τα ειδικά θεραπευτήρια – και σε νοσοκομεία και κέντρα φιλοξενίας σε όλο τον κόσμο, καθιστώντας την μέθοδο μια αποδεκτή ιατρική πρακτική.

2. Είναι μια μέθοδος που τελεί υπό συνεχή μελέτη.
Είτε χρησιμοποιεί κάποιος το Ρέικι για πνευματικούς σκοπούς είτε για να καταπολεμήσει ασθένειες - από ημικρανίες έως κατάθλιψη- μπορεί να αισθάνεται την ασφάλεια ότι η έρευνα προχωρά συνεχώς. Έχει δημιουργηθεί ένας ολόκληρος επιστημονικός οργανισμός για να διασφαλίσει ότι η έρευνα γίνεται σωστά και δημοσιεύεται στα κατάλληλα επιστημονικά περιοδικά.
Το Κέντρο Έρευνας Ρέικι (CRR) εργάζεται εδώ και δεκαετίες μελετώντας αποκλειστικά το Ρέικι εκπαιδεύονται το κοινό για την αποτελεσματικότητά του και τα πολλά του οφέλη. Μια πρόσφατη μελέτη, η "διαδικασία Touchstone" έχει μόλις υποβληθεί σε αυστηρές δοκιμές με ακαδημαϊκά αναγνωρισμένα αποτελέσματα που αναφέρουν το Reiki και το CRR ως "βέλτιστες πρακτικές για επιστημονική ανασκόπηση". Έτσι είστε σίγουροι ότι το Reiki είναι ένα εργαλείο που μπορεί να πατάει στο γερό θεμέλιο της παράδοσης, αλλά εξελίσσεται όπως εξελίσσεται και κάθε άλλη επιστήμη.

3. Το Reiki έχει Οφέλη για την Ψυχική Υγεία.
Υπάρχουν φυσικές καταστάσεις του σώματος που οδηγούν σε συναισθηματικές διαταραχές. Πολύ συχνά στον ιατρικό τομέα, αυτό συνεπάγεται καταφυγή σε φαρμακευτική αγωγή. Όμως, πολλοί άνθρωποι με προβλήματα ψυχικής υγείας συχνά αναζητούν εναλλακτικές θεραπείες για να αποφύγουν τα αντικαταθλιπτικά, όταν αυτό είναι δυνατό.
Στον τομέα της ψυχικής υγείας αναγνωρίζεται όλο και περισσότερο το Ρέικι. Ο Joe Potter είναι ερευνητής στον τομέα αυτό και εργάζεται στην Αγγλία ως Δάσκαλος Reiki ενώ άρθρα του δημοσιεύονται συχνά στο Pub Med. Γράφει και διερευνά τακτικά τα πολλά οφέλη του Ρέικι σε όσους πάσχουν από ψυχικές παθήσεις. Από τις ήπιες περιπτώσεις έως τις σοβαρές ψυχικές δυσκολίες, ο Potter έχει αποκαλύψει και δημοσιεύσει ένα ευρύ φάσμα δεδομένων που δείχνει πόσο αποτελεσματικό είναι το Reiki για τη θεραπεία των ψυχικών νόσων.

4. Το Reiki μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ανακούφιση του πόνου.
Η έρευνα δεν έχει ακόμη προσδιορίσει την ακριβή σχέση μεταξύ των υποδοχέων του πόνου και της ανακούφισης του πόνου από τη θεραπεία του Reiki, αλλά είναι γεγονός πως οι θεραπευόμενοι σαφώς βλέπουν βελτίωση σε αυτόν τον τομέα. Ενώ οι ερευνητές δεν έχουν καταφέρει να προσδιορίσουν ακριβώς πώς συμβαίνει, ανακάλυψαν ότι το Reiki παρέχει σχεδόν άμεση ανακούφιση σε όσους πάσχουν από μακροχρόνιες καταστάσεις πόνου. Είτε μιλάμε για πάσχοντες από ημικρανία είτε για καρκινοπαθείς που αντιμετωπίζουν τις παρενέργειες της νόσου και των συμβατικών θεραπειών, έχει αποδειχθεί ξανά και ξανά ότι το ρέικι βοηθά στη μείωση των επιπέδων πόνου, μετά από μία μόνο συνεδρία!
Μια μελέτη που έγινε από τους συγγραφείς Singg και Dressen, το 1998, εξέτασε τα αποτελέσματα του Reiki σε ασθενείς με καρκίνο. Όχι μόνο οι ασθενείς εμφάνισαν λιγότερο πόνο μετά τη θεραπεία με το Reiki, αλλά και μειωμένα επίπεδα κατάθλιψης και άγχους ενώ είδαν βελτίωση των ωρών ύπνου κάθε βράδυ, επειδή δεν υπέφεραν από πόνους. Με συνεπή θεραπεία και τακτικές συνεδρίες οι συγγραφείς βρήκαν τα ίδια αποτελέσματα σε αυτούς τους ασθενείς 3 μήνες αργότερα!

 

5. Το Reiki βελτιώνει την καρδιακή υγεία.
Ένας από τους σοβαρότερους λόγους που οι άνθρωποι χρησιμοποιούν το Reiki, όταν δεν πρόκειται για σωματική θεραπεία είναι η χαλάρωση και η αποφυγή του στρες. Αυτό είναι ένα αναμφισβήτητο μακροπρόθεσμο όφελος του Reiki που έχει πολλά μικρά βοηθητικά οφέλη από μόνο του. Ένα από αυτά τα πλεονεκτήματα είναι η βελτίωση της υγείας συνολικά. Τα άτομα που χρησιμοποιούν το Reiki επανειλημμένα έχουν την τάση να έχουν χαμηλότερη αρτηριακή πίεση και βραδύτερους καρδιακούς ρυθμούς. Τούτου λεχθέντος, θα είναι σχεδόν αυτονόητο το γεγονός ότι η υγεία της καρδιάς είναι καλύτερη στους ανθρώπους που ασκούν το Ρέικι. Εάν έχετε λιγότερο άγχος, είστε πιο χαλαροί, και έχετε πιο σταθερά ζωτικά χαρακτηριστικά σε τακτική βάση, τότε είναι πιο πιθανό να έχετε μια υγιή καρδιά επίσης.

 

Ρένα Σκλάβου - Usui Reiki Master Teacher
Info https://www.facebook.com/rena.sklavou?epa=SEARCH_BOX

https://www.forwoman.gr/