Το ρέικι, ως ολιστική θεραπεία, στηρίζεται σε μια πολύ απλή αρχή: η υγεία είναι δικαίωμα του κάθε φυσικού οργανισμού και μπορούμε και πρέπει να το ασκούμε με χαρά. Δεν υπάρχει λόγος να παρακαλάμε για την ίαση, έχουμε δικαίωμα να είμαστε υγιείς και χαρούμενοι.

Η ζωή είναι μια θαυμάσια και μαγική κατάσταση, δεν είναι ένας χώρος που ανήκει στον πόνο, την αρρώστια και την δυσαρμονία. Κάθε οργανισμός έχει μέσα του την δυνατότητα να θεραπεύσει τον εαυτό του αλλά και κάθε άλλο πλάσμα γύρω του. Αυτή η δυνατότητα ίασης μαραζώνει καθώς ο σύγχρονος πολιτισμός μας αποκόπτει από την φυσική ροή ενέργειας.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τα πάντα είναι ενέργεια, όλα μετέχουν στο μεγάλο πανηγύρι της ύπαρξης απλά αλλάζοντας μορφή. Φυτά και ζώα, πέτρες και αστέρια, άνθρωποι και νερά, όλα είναι φως σε διαφορετική δόνηση. Και το φως ξέρει, ξέρει πολύ καλά πώς να θεραπεύει και να θεραπεύεται.

Η επούλωση της ενέργειας μέσω του ρέικι είναι μια ολιστική πρακτική που ενεργοποιεί τα λεπτότερα ενεργειακά συστήματα του σώματος για την αφαίρεση των στρεβλώσεων, των μπλοκαρισμάτων. Με τη διάσπαση αυτών των «κόμπων» της ενέργειας, που παράγονται από τα πολλά χρόνια λανθασμένης καθημερινότητας, διεγείρεται η εγγενής ικανότητα του σώματος να θεραπεύσει τον εαυτό του.

Και βέβαια το ρέικι είναι μια ενεργειακή κατάσταση, μια θεραπεία χαράς και γιορτής της ύπαρξης, που απλά μας θυμίζει πως το να είμαστε ζωντανοί αποτελεί ένα δώρο. Και ως δώρο, περιέχει μέσα του αγάπη και προσφορά. Η ζωή είναι το αποτέλεσμα της αγάπης, άρα δεν μπορεί και δεν πρέπει να κυλάει μέσα σε πόνο ούτε μέσα σε δυστυχία.

Οι πολιτισμοί έχουν μελετήσει τα ενεργειακά κέντρα του σώματος εδώ και χιλιάδες χρόνια. Αν και το Ρέικι χρονολογείται στις αρχές του 20ού αιώνα, η παράδοση του είναι πολύ μακρά. Τα τσάκρα, τα επτά κέντρα μεταφοράς ενέργειας του σώματος, περιγράφονται στα αρχαία Ινδουιστικά κείμενα. Οι μεσημβρινοί, οι ενεργειακοί υπεραγωγοί του σώματος, είναι οι οδικοί χάρτες στους οποίους οι παραδοσιακοί κινέζοι ιατροί βασίζονται για να ασκήσουν τον βελονισμό.

Αν και διάφοροι αρχαίοι πολιτισμοί χρησιμοποίησαν διαφορετικούς τρόπους για να τονώσουν τη φυσική ικανότητα του σώματος να θεραπεύσει, είδαν όλοι την εσωτερική ενέργεια ως μια ισχυρή δύναμη καλής θέλησης, σαν μια θεία πνοή γεμάτη κατανόηση.

Η επούλωση της ενέργειας βασίζεται σε επιστημονικές αρχές. Όλοι μάθαμε από την φυσική του γυμνασίου ότι η ύλη αποτελείται από μόρια. Ακόμη και κάτι που είναι στερεό και άκαμπτο, όπως ένα τραπέζι, δονείται συνεχώς. Ως άνθρωποι, ως έμβια όντα, έχουμε κι εμείς μια δόνηση. Όταν λέμε ότι κάποιος έχει "καλές δονήσεις", μιλάμε πραγματικά για τη δόνηση της συγκεκριμένης προσωπικότητας - οι χαρούμενοι άνθρωποι δονούνται σε υψηλότερη συχνότητα. Μπορείτε να αισθανθείτε τον αναβρασμό τους και η ενέργειά τους είναι μεταδοτική!
 

Οι διάφοροι χώροι, είτε μιλάμε για κτήρια είτε για φυσικές γωνιές έχουν και αυτοί δονήσεις. Όταν περπατάτε σε ένα δωμάτιο στο οποίο μόλις έγινε ένας καβγάς, μπορεί να αισθανθείτε μια πυκνή ενέργεια που σας κάνει να θέλετε να φύγετε αμέσως.

Η παραλία έχει μια ελαφριά ατμόσφαιρα λόγω του αλατιού (το αλάτι είναι ένα φυσικό καθαριστικό ενέργειας) και του κινούμενου αέρα. Ο αέρας στην παραλία δονείται με μεγαλύτερη συχνότητα επίσης.
Καθώς λοιπόν όλα είναι ενέργεια, όλα συνδέονται μεταξύ τους και ο άνθρωπος μπορεί να θεραπεύσει και να θεραπευτεί.

Δεν χρειάζεται να είναι κάποιος πνευματικά έτοιμος ή να έχει ασκηθεί για να επωφεληθεί από την επούλωση της ενέργειας. Η ροή τους σύμπαντος μας αφορά όλους, είτε το ξέρουμε είτε όχι.
 

Ακριβώς όπως δεν χρειάζεται να καταλάβετε το νόμο της βαρύτητας, πριν να πέσετε, δεν χρειάζεται να κατανοήσετε πλήρως την έννοια της θεραπείας της ενέργειας, προτού να βουτήξετε στα θεραπευτικά νερά στην πράξη. Φυσικά όταν κάποιος μπαίνει σε αυτή τη διαδικασία με ανοιχτό μυαλό θα έχει μέγιστο όφελος, ακριβώς όπως κάποιος που ξέρει μουσική θα απολαύσει περισσότερο μια συμφωνία.

Οποιαδήποτε στιγμή είναι μια εξαιρετική για να επισκεφτείτε έναν ενεργειακό θεραπευτή. Εάν νιώθετε άγχος, ανησυχία ή σωματική αποστράγγιση, μια σειρά θεραπειών ρέικι μπορεί να σας βοηθήσει να χαλαρώσετε και να αισθανθείτε πιο άμεσα ότι επιστρέφετε σε κατάσταση ισορροπίας. Και αν αισθάνεστε ήδη καλά, είναι πάντα δυνατό να αισθανθείτε λίγο καλύτερα ή πολύ καλύτερα!

Η επούλωση της ενέργειας είναι πλήρως προσβάσιμη. Η ομορφιά της θεραπείας του Reiki είναι ότι μπορεί να δοθεί και να ληφθεί ακόμα και αν ο θεραπευόμενος και ο θεραπευτής δεν βρίσκονται στην ίδια αίθουσα.

Γιατί; Επειδή η δύναμη της πρόθεσης αναγκάζει την ενέργεια να φτάσει εκεί που χρειάζεται περισσότερο.

Το μόνο που χρειάζεστε για να ξεκινήσετε το ταξίδι σας για την επούλωση της ενέργειας είναι η περιέργεια και η προθυμία να μάθετε την δύναμη που κρύβετε μέσα σας.

Κάθε άνθρωπος – όπως και κάθε άλλο έμβιο πλάσμα – είναι κοινωνός της μεγάλης δεξαμενής της ενέργειας. Αφεθείτε να πλεύσετε στον μεγάλο αυτό κόσμο της ροής και της θεραπείας. Είμαστε ένα με το σύμπαν. Το ρέικι δεν κάνει τίποτε άλλο εκτός από το να μας το θυμίζει.

Ρένα Σκλάβου - Usui Reiki Master Teacher
Info https://www.facebook.com/rena.sklavou?epa=SEARCH_BOX

https://www.forwoman.gr/