Ρίξτε μια ματιά στην παλάμη σας. Θα δείτε έναν ολόκληρο θαυμαστό κόσμο, κυριολεκτικά στα χέρια σας. Η ευγενής απόληξη του σώματός μας, η παλάμη μας, είναι μια σημαντική πηγή κυτταρικής ενέργειας, που εργάζεται για τη διατήρηση της συναισθηματικής ισορροπίας στο σώμα μας.

«Όταν η ενέργεια μας είναι εκτός ισορροπίας, μπορεί να αισθανόμαστε αυτήν την ανισορροπία συναισθηματικά με τη μορφή άγχους, πίεσης ή κατάθλιψης», εξηγεί η Jennifer Brinn, Master Reiki στο Σαν Φρανσίσκο. "Μπορεί επίσης να αισθανόμαστε σωματικές επιπτώσεις όπως πεπτικά προβλήματα ή χρόνιες εντάσεις. Η βιολογία μάς διδάσκει ότι τα μικροσκοπικά άτομα μέσα στους πυρήνες των κυττάρων μας αποτελούν την ενέργεια του σώματός μας.

Όταν κοιτάζετε την παλάμη σας, βλέπετε πραγματικά εκατομμύρια κύτταρα που έχουν συμπυκνωθεί σε μια μάζα που σχηματίζουν το χέρι σας. Όταν η ενέργεια μας είναι εκτός ισορροπίας, γιατί να μην αντιμετωπίσουμε την έλλειψη ενέργειας με προσφορά ενέργειας, ακριβώς όπως κάνουμε σε όλα τα ενεργειακά συστήματα; "

Η θεραπεία της ενέργειας με ενέργεια είναι ακριβώς αυτό που κάνει το Ρέικι.

Η πραγματικά θαυματουργή αυτή θεραπεία είναι εκτός των άλλων και τεχνική μείωσης του στρες, καθώς δημιουργεί συνθήκες χαλάρωσης που προάγουν την ευεξία και την ανακούφιση από τον πόνο μέσω ενεργειακών μεταφορών. Κατά τη διάρκεια μιας συνεδρίας, αυτή η ενεργητική μεταφορά λειτουργεί για να απομακρύνει τα εμπόδια στο σώμα του παραλήπτη και να προωθήσει τη ροή και την ισορροπία του ki.

Οι συνεδρίες συνήθως αρχίζουν με τη συζήτηση των συναισθηματικών και φυσικών θεμάτων ενός θεραπευόμενου.

Η θεραπεία του Ρέικι ξεκινάει με τα χέρια του θεραπευτή στην κορυφή του κεφαλιού, δουλεύοντας μέσα από τα ενεργειακά κέντρα, γνωστά και ως τσάκρας.

Κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας οι περισσότεροι θεραπευόμενοι πέφτουν σε βαθιά χαλάρωση - κάποιοι ακόμη και κοιμούνται. Αυτό είναι απόλυτα φυσικό και διευκολύνει την ενεργειακή ροή.

Η Brinn πιστεύει ότι ο καθένας μπορεί να ωφεληθεί από το Ρέικι. Η λίστα των θεραπευόμενών της περιλαμβάνει ασθενείς με καρκίνο που προσπαθούν να μειώσουν τα συμπτώματα, στελέχη εταιριών που προσπαθούν να μειώσουν το άγχος, πολυάσχολες μητέρες που αναζητούν ισορροπία, έφηβους που πάσχουν από άγχος αλλά ακόμη και αθλητές που θέλουν να θεραπεύσουν σωματικούς τραυματισμούς.

«Ξοδεύουμε τόσο μεγάλο μέρος της καθημερινής ζωής σε« αγώνες ταχύτητας», σημειώνει η Brinn. "Το Reiki διεγείρει το παρασυμπαθητικό νευρικό σύστημα και μας μεταφέρει σε κατάσταση" ξεκούρασης και χαλάρωσης ", επιτρέποντας στον χρόνο να ρέει πιο αργά ως αίσθηση, και βοηθώντας το μυαλό και το σώμα μας να επαναφέρουν την φυσική ισορροπία και να θεραπευτούν".

Μια σημαντική προκαταρκτική κλινική έρευνα δείχνει ότι το Reiki μπορεί να είναι χρήσιμο για την αντιμετώπιση του άγχους και του πόνου. Ιατρικά ιδρύματα όπως το νοσοκομείο Presbyterian της Νέας Υόρκης προσφέρουν το ρέικι ως συμπληρωματική θεραπεία στους ασθενείς. Τα δεδομένα από το πιλοτικό πρόγραμμα του νοσοκομείου αποκαλύπτουν ότι το Reiki, μαζί με άλλες ολοκληρωμένες λύσεις όπως ο διαλογισμός και η γιόγκα, μπορεί να μειώσει την αρτηριακή πίεση, τον καρδιακό ρυθμό, το άγχος και τον πόνο μεταξύ των ασθενών με ακτινοθεραπεία.
Η Βrinn πιστεύει ότι η αποτελεσματικότητα του Ρέικι δεν εξαρτάται από την πίστη σας σε αυτό. "Είχα ακόμη και τους μεγαλύτερους σκεπτικιστές στο θεραπευτικό μου τραπέζι. Αλλά όταν φεύγουν από το γραφείο μου, έχουν ένα πλατύ χαμόγελο και μια ματιά γεμάτη ηρεμία », λέει.

Η αλήθεια είναι ότι το ρέικι μπορεί να αλλάξει κυριολεκτικά την ζωή των ανθρώπων, καθώς αποτελεί όχι μόνον μία αποτελεσματική θεραπεία, αλλά και μια πύλη για να εξερευνήσουμε τις απέραντες δυνάμεις της ψυχής μας, του πνεύματος και του σώματός μας.

Εκτός των άλλων, είναι μια διαδικασία που δεν αναγνωρίζει ιεραρχία και αυθεντία, ο θεραπευτής και ο θεραπευόμενος αποτελούν ένα σύστημα δύναμης και αγάπης μείσους ρόλους. Το ταξίδι μέσα από τις ροές ενέργειας του ρέικι είναι ένα ταξίδι που ο τελικός του προορισμός και το έπαθλο είναι η ολοκλήρωση του κάθε ανθρώπου μέσα στο μεγάλο και γοητευτικό σύμπαν.

Μπαίνοντας σε αυτόν τον δρόμο διεκδικούμε όχι απλά να γίνουμε καλά, αλλά να γίνουμε τα πάντα. Γιατί να διεκδικήσουμε κάτι λιγότερο;

Ρένα Σκλάβου

 

Usui Reiki Master Teacher
 https://www.facebook.com/rena.sklavou?epa=SEARCH_BOX

https://www.forwoman.gr/