Είμαστε σαν τα καρκινογόνα κύτταρα τα οποία έχουν αποφασίσει να αγνοούν τους κανόνες μιας αρμονικής ζωής και συγκεντρώνουν για τον εαυτό τους οτιδήποτε μπορούν να πάρουν από τους κοινούς πόρους, με αποτέλεσμα τα άλλα κύτταρα να υποσιτίζονται και να δυστυχούν. Αυτό οδηγεί στην αναταραχή, την δυσαρέσκεια, τις απεργίες και, τέλος, στην κοινωνική βία.

Τελικά όλοι υποφέρουν καθώς ο κορμός της κοινωνίας εκφυλίζεται, με αποτέλεσμα ακόμη και αυτά τα εγωιστικά καρκινογόνα κύτταρα να χάνουν ό,τι νόμιζαν πως έχουν κερδίσει. Παρατηρούμε ότι αυτό το λάθος επαναλαμβάνεται συνέχεια στην ιστορία του ανθρώπινου γένους. Αλλά δεν μαθαίνουμε.

Ας προσπαθήσουμε τώρα να το μάθουμε. Ας ζήσουμε σε ενότητα. Ας σταματήσουμε να σκεφτόμαστε μόνο για τον εαυτό μας και ας δούμε τι μπορούμε να κάνουμε ώστε να δημιουργήσουμε περισσότερη αρμονία, συνεργασία και αγάπη στην κοινωνία μας. Ας υπηρετήσουμε το σύνολο έτσι ώστε και το σύνολο σε αντάλλαγμα, να μας προστατεύει και να προνοεί για μας.
Το μάθημα από τις χήνες

Αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί οι μεταναστευτικές χήνες πετούν σε σχηματισμό V ?

Όπως και με τις περισσότερες συμπεριφορές στο ζωικό βασίλειο, το σύμπαν είχε έναν καλό λόγο για να συμπεριλάβει αυτή τη συνήθεια στο ένστικτό τους.

Καθώς κάθε πουλί κουνά τα φτερά του, δημιουργεί άνωση για το πουλί που ακολουθεί.

Σε σχηματισμό V , όλο το σμήνος προσθέτει τουλάχιστον 71% περισσότερο εύρος πτήσης από ότι αν κάθε πουλί πετούσε μόνο του.

Όποτε μια χήνα βγαίνει από το σχηματισμό, νιώθει ξαφνικά το τράβηγμα και την αντίσταση του αέρα προσπαθώντας να πετάξει μόνη...

... και γρήγορα ξαναμπαίνει στο σχηματισμό.

Όπως οι χήνες...

... οι άνθρωποι που μοιράζονται μια κοινή κατεύθυνση, έναν κοινό στόχο και μια αίσθηση κοινωνίας μπορούν να φτάσουν εκεί που πηγαίνουν γρηγορότερα και ευκολότερα από αυτούς που προσπαθούν το δρόμο μόνοι.

Όταν μια χήνα κουράζεται, παίρνει θέση πιο πίσω στο σχηματισμό και μια άλλη χήνα πετά στην αρχική θέση. Αν οι άνθρωποι είχαν τόση λογική όσο οι χήνες, θα καταλάβαιναν ότι τελικά η επιτυχία τους εξαρτάται από την ομαδική εργασία, με διαδοχική ανάληψη των σκληρών καθηκόντων και με μοίρασμα της εξουσίας.
.

Οι χήνες στο πίσω μέρος του σχηματισμού φωνάζουν για να ενθαρρύνουν αυτές μπροστά να διατηρήσουν / αυξήσουν την ταχύτητά τους.

Είναι σημαντικό "οι φωνές του πλήθους" να είναι ενθαρρυντικές.

Διαφορετικά είναι απλά ... φωνές και τίποτε άλλο.

Όταν μια χήνα αρρωσταίνει ή πληγώνεται, δύο άλλες χήνες βγαίνουν από το σχηματισμό και την ακολουθούν στο έδαφος για να τη βοηθήσουν και να την προστατέψουν.

Παραμένουν με το άρρωστο μέλος του σμήνους μέχρι αυτό να είναι ξανά σε θέση να πετάξει ή μέχρι να πεθάνει.
Μακάρι να είμαστε και εμείς τόσο θυσιαστικοί, ώστε να αξίζουμε τέτοιους φίλους όταν το έχουμε ανάγκη.

Μετά ξαναπετάνε με ένα άλλο σμήνος που περνά ή προσπαθούν να προλάβουν το δικό τους.

Φανταστείτε να μπορούσαν να αντιληφθούν οι χήνες τον «αρμονικό» τρόπο, με τον οποίο συνεργαζόμαστε εμείς οι άνθρωποι.

Θα είχανε όλο το δίκιο με το μέρος τους τότε αν θα μας γύριζαν τον …

...για να μάθεις από την υπέροχη δημιουργία του Θεού, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να σταματήσεις για όση ώρα χρειάζεται για να παρατηρήσεις και να αφήσεις το Θεό να σου αποκαλύψει τα θαύματα Του.

"Ρώτησε τα ζώα και θα σε διδάξουν, και τα πτηνά του ουρανού, και θα σου μιλήσουν ή μίλησε στη γη, και θα σε διδάξει, και τα ψάρια της θάλασσας θα σου εξηγήσουν. Ποιο από όλα αυτά δεν γνωρίζει πως το χέρι του Κυρίου τα έκανε;"θα ήμασταν αν καταφέρναμε να ακολουθήσουμε τον παραπάνω ορισμό της ελευθερίας

http://nekthl.blogspot.com