Το να επιβεβαιώσετε κάτι, είναι απλά να δηλώσετε πως αυτό είναι αλήθεια. Έτσι, δημιουργώντας και χρησιμοποιώντας επιβεβαιώσεις θα πρέπει να είναι παιχνιδάκι, σωστά;

Στην πραγματικότητα, η αληθινή τέχνη της επιβεβαίωσης είναι ταυτόχρονα διακριτική και ουσιαστική. Παρά την δημοτικότητα αυτής της τεχνικής, κάποιοι άνθρωποι χρησιμοποιούν επιβεβαιώσεις οι οποίες είναι αδιάφορες και ίσως ακόμη και αυτοκαταστροφικές.

Όταν δημιουργείτε μια επιβεβαίωση, να θυμάστε πως ακόμη και μικρές αποκλίσεις στη διατύπωση μπορεί να κάνουν τεράστια διαφορά στα αποτελέσματα που έχετε. Από τη στιγμή που οι λέξεις σας έχουν κυριολεκτικά τη δύναμη να δημιουργήσουν τις συνθήκες γύρω σας, επενδύστε τώρα λίγα λεπτά για να ανεβάσετε την επιβεβαίωσή σας σε υψηλότερο επίπεδο.

Λάβετε υπόψη σας την ακόλουθη δήλωση.

Θα κόψω το κάπνισμα με άνεση και χαρά, θυμούμενος τις συνέπειες του στη σωματική και ψυχική μου υγεία και προετοιμαζόμενος να ζήσω μια μεγαλύτερη σε διάρκεια ζωή.

Χρησιμοποιώντας τις οδηγίες που βρίσκονται παρακάτω, μπορείτε να μετατρέψετε με αυτόν τον τρόπο αδύναμες επιβεβαιώσεις σε μάντρα , εκφράζοντας μία τεράστια αλλαγή στη ζωή σας!

Τα ακόλουθα σημεία είναι το κλειδί:

ΠΕΝΤΕ ΟΔΗΓΕΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΤΕ
Μπείτε στο “τώρα”.
Ξεκινήστε την επιβεβαίωσή σας μπαίνοντας σε χρόνο ενεστώτα. Πάρτε τη συνθήκη που επιθυμείτε και δηλώστε την σαν να είναι ήδη αλήθεια.
Να είστε θετικοί.
Η δική μας επιβεβαίωση που λειτουργεί ως δείγμα, συγκεντρώνεται στο κάπνισμα -τη συνθήκη την οποία εσείς δεν θέλετε- να είστε ελεύθεροι από τσιγάρο.
Μία σχετική υπενθύμιση: Το υποσυνείδητό μας παραλείπει τη λέξη δεν. Οπότε, διαγράψτε αυτή τη λέξη από τις επιβεβαιώσεις σας. “Δεν φοβάμαι τη δημόσια ομιλία” μας δίνει το μήνυμα ότι φοβάστε. Χρησιμοποιήστε την έκφραση, “Αισθάνομαι άνετα μιλώντας στο κοινό”.
Να είστε συνοπτικός.
Μικρότερες εκφράσεις είναι προτιμότερες. Είναι συνήθως ευκολότερο να θυμάστε επιβεβαιώσεις με λιγότερες λέξεις, ειδικά σε καταστάσεις όπου αισθάνεστε κάποιο άγχος. Το να δημιουργείτε ομοιοκαταληξία κάνει τις επιβεβαιώσεις σας ακόμη περισσότερο αλησμόνητες. Για παράδειγμα: “Είμαι καλά στα 189”.
Συμπεριλάβετε δράση.
Όποτε αυτό είναι δυνατό, επιβεβαιώστε τον εαυτό σας ως έναν άνθρωπο ο οποίος αναλαμβάνει δράση. Για παράδειγμα: “Οδηγώ με ευγνωμοσύνη τη νέα μου Πόρσε κατά μήκος ενός ανοιχτού αυτοκινητοδρόμου”. Η δράση εισάγει το Νόμο της Έλξης, δημιουργώντας νέα αποτελέσματα στις ζωές μας και κάνοντάς μας δεκτικούς σε περεταίρω έμπνευση.
Συμπεριλάβετε μία λέξη η οποία να περιέχει συναίσθημα.
Οι ισχυρές επιβεβαιώσεις συμπεριλαμβάνουν περιεχόμενο και συναίσθημα. Το περιεχόμενο περιγράφει το συγκεκριμένο αποτέλεσμα το οποίο εσείς επιθυμείτε. Το συναίσθημα φτάνει στην καρδιά του πώς νιώθετε για αυτό το αποτέλεσμα. Για μία πιο δυνατή επιβεβαίωση, προσθέστε και τα δύο στοιχεία.

Σκεφτείτε αυτή την επιβεβαίωση:

“Υποστηρίζω τα παιδιά μου ολοκληρωτικά για να παρουσιαστούν στον κόσμο”.

Το περιεχόμενο αυτής της δήλωσης είναι ξεκάθαρο, παρόλο που υστερεί σε συναισθηματική φόρτιση. Εμφυσήστε ζωή σε αυτή την επιβεβαίωση προσθέτοντας μία ενεργή έκφραση ή συναίσθημα:

“Υποστηρίζω με αγάπη τα παιδιά μου και τα ενθαρρύνω να εκφράσουν πλήρως τα μοναδικά τους ταλέντα και χαρίσματα”.

Θα ξέρετε πως έχετε μία ισχυρή επιβεβαίωση όταν νιώσετε μία αύξηση συναισθηματικής ενέργειας. Η δύναμη του συναισθήματος σας βάζουν χωρίς καθυστέρηση σε δράση.

ΚΑΙ ΜΙΑ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ
Τώρα αποκτήστε λίγη απ’ ευθείας εμπειρία με την “μεταμόρφωση της επιβεβαίωσης”. Επιστρέψτε στο πρώτο παράδειγμα που αναφέρεται σε αυτό το άρθρο:
“Θα κόψω το κάπνισμα με άνεση και χαρά, θυμούμενος τις συνέπειες του στη σωματική και ψυχική μου υγεία και προετοιμαζόμενος να ζήσω μια μεγαλύτερη σε διάρκεια ζωή”.

Το να παίζετε με τις οδηγίες οι οποίες βρίσκονται στη λίστα εξυπηρετεί κάποιες πιο συναρπαστικές επιλογές, όπως:

“Αναπνέω χωρίς προσπάθεια, με πνεύμονες οι οποίοι είναι αγνοί και καθαροί”.

“Γιορτάζω, το πόσο εύκολα αναπνέω με υγιείς και δυνατούς πνεύμονες”.

Επίσης λάβετε υπόψη σας τις ακόλουθες επιβεβαιώσεις σε μια ποικιλία θεμάτων:

“Γιορτάζω, γεμάτος χαρά την αποφοίτησή μου από το κολέγιο με ένα μεταπτυχιακό”.

“Δίνω αποτελεσματικά την πρώτη μου ομιλία μπροστά σε ένα κοινό που ξεπερνά τα 1.000 άτομα. Αυτοί επιβεβαιώνουν το μήνυμά μου επευφημώντας με όρθιοι ”.

“Ελέγχω με αυτοπεποίθηση το υπόλοιπο του τραπεζικού μου λογαριασμού κάνοντας μία κατάθεση 1.000.000 δολαρίων”.

“Κατευθύνομαι προς τη σκηνή για να παραλάβω το πρώτο μου βραβείο Έμυ και ακούω χειροκροτήματα και φωνές που με επευφημούν ”.

Όταν είστε ικανοποιημένοι με τη διατύπωση των επιβεβαιώσεών σας, ξεκινήστε να την χρησιμοποιείτε αμέσως.
Να επαναλαμβάνετε καθημερινά την επιβεβαίωσή σας τουλάχιστον τρεις φορές την ημέρα – το πρώτο πράγμα που θα κάνετε το πρωί, το μεσημέρι και το τελευταίο πράγμα πριν πέσετε για ύπνο. Η τακτική επανάληψη θα επιστρέψει απαλά την αυτοσυγκέντρωση σας στο να εκφράσετε τη ζωή των ονείρων σας.


Ο Jack Canfield, ο νούμερο #1 Προπονητής Επιτυχίας (Success Coach), είναι ιδρυτής της δισεκατομμυρίων δολαρίων εταιρίας, με τη σειρά βιβλίων – Chicken Soup for the Soul® – (Βάλσαμο για την Ψυχή) και είναι ηγετική αρχή στο Peak Performance and Life Success. Αν είστε έτοιμοι να δώσετε ώθηση στη ζωή σας, να αποκτήσετε περισσότερα χρήματα, να έχετε χαρά και διασκέδαση σε ό,τι κάνετε, αποκτήστε ΔΩΡΕΑΝ συμβουλές επιτυχίας από τον Jack Canfield τώρα στο:
www.FreeSuccessStrategies.com

Μετάφραση: Ιωάννα Βρυώνη

http://www.eliaslaughteracademy.com