Κάθισε κάτω από ένα δέντρο. Φυσάει ο αέρας και θροΐζουν τα φύλλα τού δέντρου. Ο αέρας σε αγγίζει, κινείται γύρω σου, προσπερνάει. Μην του επιτρέψεις όμως να σε προσπεράσει΄ επίτρεψέ του να κινηθεί μέσα σου και να περάσει μέσα από εσένα. Κλείσε τα μάτια σου, και όπως περνάει μέσα από το δέντρο και υπάρχει το θρόισμα των φύλλων, νιώσε ότι είσαι κι εσύ σαν το δέντρο, ανοικτός, κι ότι ο αέρας περνάει από μέσα σου, όχι δίπλα σου, αλλά ακριβώς μέσα από εσένα.

Το θρόισμα τού δέντρου θα μπει μέσα σου και θα αισθανθείς ότι από κάθε πόρο τού σώματός σου περνάει ο αέρας. Πραγματικά περνάει μέσα από εσένα. Δεν πρόκειται για φαντασία μόνο, πρόκειται για γεγονός΄ το έχεις ξεχάσει. Δεν αναπνέεις μόνο μέσω τής μύτης, αναπνέεις μέσω ολόκληρου τού σώματος, από κάθε έναν πόρο του, από εκατομμύρια πόρους. Αν σου επιτραπεί να αναπνέεις μέσω της μύτης αλλά σου κλείσουν, σου βάψουν, όλους τους πόρους τού σώματός σου, θα πεθάνεις μέσα σε τρεις ώρες. Δεν μπορείς να είσαι ζωντανός αναπνέοντας μόνο από τη μύτη. Το κάθε κύτταρο τού σώματός σου είναι ένας ζωντανός οργανισμός και το κάθε κύτταρο αναπνέει. Ο αέρας περνάει πραγματικά μέσα από εσένα, έχεις όμως χάσει την επικοινωνία. Κάθισε λοιπόν κάτω από ένα δέντρο και νιώσε το.

Στην αρχή θα σου φανεί σαν να το φαντάζεσαι, σύντομα όμως θα μετατραπεί σε πραγματικότητα. Είναι πράγματι έτσι, το ότι περνάει ο αέρας από μέσα σου. Κάθισε κατόπιν κάτω από τον ανατέλλοντα ήλιο και νιώσε όχι μόνο ότι σε αγγίζουν οι ακτίνες τού ήλιου, αλλά και ότι μπαίνουν μέσα σου και περνούν μέσα από σένα, ώστε να γίνεις ευάλωτος, ώστε να αρχίσεις να νιώθεις ανοικτός.

Το εγώ είναι το εμπόδιο. Όταν αισθάνεσαι ότι είσαι, είσαι τόσο πολύ που τίποτα δεν μπορεί να μπει μέσα σου. Είσαι γεμάτος από τον εαυτό σου. Όταν δεν είσαι, τότε τα πάντα μπορούν να περάσουν μέσα από σένα. Έχεις γίνει τόσο τεράστιος που μπορεί ακόμη και το θεϊκό στοιχείο να περάσει δια μέσου σου. Ολόκληρη η ύπαρξη είναι τώρα έτοιμη να περάσει δια μέσου σου, διότι είσαι έτοιμος. Όλη λοιπόν η τέχνη τής θρησκείας είναι το πώς να μην είσαι, το πώς να διαλυθείς, το πώς να παραδοθείς, το πώς να γίνεις ένας ανοικτός χώρος.
Osho,The Book of Secrets, Ομιλία #53

https://www.osho.com