Σε αυτή τη συζήτηση, θα προσπαθήσουμε να καταλάβουμε, στο πλαίσιο της παγκόσμιας επιδημίας, πώς ο φόβος και το άγχος δημιουργούν καταστροφή και απομακρύνουν την ευημερία και την ψυχική υγεία σας και πώς η πίστη είναι τόσο σημαντική για την εξάλειψη του φόβου.

Θα εξετάσουμε το ερώτημα βήμα προς βήμα σε 4 σημεία λαμβάνοντας υπόψη την ανάγκη πρόληψης της νόσου λόγω του κακού ανοσοποιητικού συστήματος που επηρεάζεται από αρνητικά συναισθήματα και της ανάγκης θεραπείας συναισθηματικά για να θεραπευτεί σωματικά.

Πρώτα πρέπει να κατανοήσουμε όλες τις πτυχές του FEAR, STRESS και ANXIETY.
Ποιες είναι οι αιτίες του φόβου;
Ορισμένες μέθοδοι γιόγκικ για την αντιμετώπιση του φόβου.
Καλλιεργώντας την πίστη για να διαλύσει το φόβο και το άγχος.

Τι είναι ο φόβος;
Ο φόβος είναι ένα πολύ ισχυρό πρωτόγονο συναίσθημα , παρόν σε ζώα, καθώς εξυπηρετεί έναν πολύ βασικό σκοπό: Βοηθά μας να επιβιώσουμε. Βρίσκεται στο επίκεντρο της ανταπόκρισης στο άγχος μας: πάλη, πτήση ή πάγωμα.

Πράγματα που μας φαίνονται άγνωστα ή καταστάσεις πέρα ​​από την άμεση κατανόηση μας, μας προκαλούν φόβο. Ο φόβος δημιουργεί τη φαντασία του σκότους, της πτώσης και της παραμόρφωσης του νου. Ο φόβος επομένως βασίζεται σε μη πραγματικότητα.

Όταν φοβόμαστε, παραλύουμε και χάνουμε τις ικανότητές μας. Παγώνουμε, αδυνατούμε να κάνουμε τίποτα για να λύσουμε το πρόβλημά μας.

Ο φόβος είναι δύο ειδών, ο κανονικός φόβος και ο φανταστικός φόβος .

Σύμφωνα με τον Σουάμι Σιβανάντα, το ποσοστό του κανονικού φόβου θα είναι μόνο πέντε τοις εκατό, ενώ ο φανταστικός φόβος θα φτάσει σε ενενήντα πέντε τοις εκατό . Ο κανονικός φόβος είναι υγιής. Ανοίγει το δρόμο για την πρόοδο κάποιου. διατηρεί τη ζωή. Έτσι, στο πλαίσιο της πιθανής λοίμωξης από τον ιό, πλένουμε τα χέρια μας, καθαρίζουμε τα κιγκλιδώματα μας, παραμένουμε και αποφεύγουμε την κοινωνικοποίηση κ.λπ.

Ο φανταστικός φόβος προκαλεί ασθένειες, καθώς εξαντλεί όλη την ενέργεια και προκαλεί ανησυχία, δυσφορία και δυσαρμονία κλπ. Παραδείγματα φανταστικού φόβου: Ίσως να φοβάσαι ότι θα μολυνθείς και δεν υπάρχει θεραπεία, ίσως να φοβάσαι ότι η επιχείρησή σου θα καταρρεύσει και θα χάσετε τη δουλειά σας καθώς οι εταιρείες μειώνουν τον εαυτό τους, τα παιδιά σας δεν θα μπορούν να μελετήσουν, η διαμονή του συζύγου σας στο σπίτι θα οδηγήσει σε αλλαγή της δυναμικής σχέσης που προκαλεί απογοήτευση και διαζύγιο κλπ.

Κάποιες συμπεριφορές εξαιτίας του φόβου και του πανικού:

συσσώρευση,
την απομόνωση, το μίσος των άλλων, την κατηγορηματική στάση
ντροπή και ενοχή
κατάθλιψη
σταθερή ένταση, υπερ-επαγρύπνηση
εθισμούς, πίνετε τη λύπη μας μακριά.
"Απολαύστε τη ζωή ενώ μπορείτε ακόμα"
" Δε με νοιάζει! "
Τι είναι το άγχος;
Το άγχος είναι η αιτία πολλών μορφών ασθενειών, ιδιαίτερα του χρόνιου στρες. Έχουμε μια ενσωματωμένη αντίδραση στρες στο νευρικό μας σύστημα με τη μορφή του μηχανισμού μάχης ή πτήσης σε απάντηση σε καταστάσεις κινδύνου για την επιβίωσή μας. Ωστόσο, η ανταπόκρισή μας στο στρες μπορεί να μην είναι επαρκής. Θυμηθείτε ότι το άγχος είναι υποκειμενικό και μπορεί να αλλάξει μόλις αποκτηθεί η κατανόηση των αιτιών του στρες μας.

5 ΑΙΤΙΕΣ ΣΤΡΑΣ:

Χαμηλή πρανα: Αναφερθείτε στην προηγούμενη συζήτησή μας σχετικά με τη σχέση μεταξύ χαμηλής πράνας και αρνητικών σκέψεων. Μπορούμε να μετριάσουμε το στρες μας αυξάνοντας την πρακτική μέσω της πρακτικής γιόγκα και θετικού τρόπου ζωής.
Αρνητικά συναισθήματα: Όχι μόνο ο φόβος και το άγχος, αλλά και ο θυμός, που προέρχεται από προσδοκίες και επιθυμίες ανεκπλήρωτες, μπορεί να δημιουργήσει άγχος. Η θλίψη είναι ένα άλλο αρνητικό συναίσθημα που προκαλεί άγχος.
Έλλειψη προσαρμοστικότητας: Αν αναπτύξουμε την ευελιξία στο μυαλό και τη συμπεριφορά, βοηθάει στην αντιμετώπιση της αιτίας του στρες μας.
Υπαρξιακή ανησυχία: Ο επικείμενος κίνδυνος της επιδημίας του ιού μπορεί να προκαλέσει το θεμελιώδες άγχος της ύπαρξής μας, το οποίο μπορεί να μετριαστεί μόνο από μια ευρύτερη εικόνα για τη ζωή και το θάνατο και την αίσθηση του νόηματός μας.
Karma: Δεν μπορούμε να βοηθήσουμε, αλλά να θέσουμε την ερώτηση γιατί και πρέπει να δεχτούμε το συλλογικό μας κάρμα αυτή τη στιγμή. Η κατάσταση πανδημίας δεν εξοικονομεί κανένα σημείο στη γη. Πρέπει να σκεφτούμε τις συλλογικές ευθύνες μας.
Εν ολίγοις, για να οικοδομήσουμε την αντοχή στο στρες , πρέπει να αυξήσουμε την prana να ξοδέψουμε λιγότερα prana, να μετατρέψουμε αρνητικά συναισθήματα σε θετικά, να είμαστε έτοιμοι να προσαρμοστούν σε νέες καταστάσεις, να έχουμε περισσότερη πίστη να αντιμετωπίσουμε το υπαρξιακό άγχος μας και να καταλάβουμε το συλλογικό και ατομικό μας κάρμα.

Τι είναι το Άγχος;
Η διαταραχή της ζωής μπορεί να προκαλέσει άγχος. Το άγχος είναι ακόμα χειρότερο από το φόβο, γιατί αντίθετα από τον φόβο, δεν μπορούμε να εντοπίσουμε την πηγή του. Το άγχος είναι φόβος που δεν έχει όνομα. Με άγχος, δεν υπάρχει δημιουργικότητα, καμία παραγωγικότητα, είμαστε καταθλιπτικοί και τα μυαλά μας χάνουν την ικανότητα να σκέφτονται καθαρά. Το άγχος είναι ένα συναίσθημα όπως ο φόβος είναι ένα συναίσθημα. Συνήθως συνδέεται με την αυτόνομη υπερπαρασιτική και προσεκτική υπερδραστηριότητα, στην οποία τα εσωτερικά και εξωτερικά περιβάλλοντα παρακολουθούνται έντονα για πληροφορίες σχετικές με το αίσθημα απειλής.

Αποτελεί έκφραση της μάχης που συντηρεί τη ζωή ή της απόκρισης στην πτήση και είναι ένας ουσιαστικός βιολογικός μηχανισμός για την παρακίνηση του οργανισμού για δράση ενάντια στον κίνδυνο. Μας προετοιμάζει να αντιμετωπίσουμε ποικίλες και δύσκολες καταστάσεις ζωής. Είναι η αντίδραση στην αντίληψη ενός εξωτερικού ή εσωτερικού κινδύνου. Κάτω από το άγχος του άγχους, μπορεί να δυσκολευτείτε να διατηρήσετε τις καθημερινές σας δραστηριότητες και να αισθάνεστε ανήσυχοι για την πρόκληση καταστροφής ή καταστροφής, κάτι που μπορεί να σας προσβάλει κάποτε στο μέλλον. Οι γονείς και οι σύζυγοι πρέπει να γνωρίζουν ότι τα παιδιά ή οι σύζυγοι ενδέχεται να υποστούν ένταση, ενοχή, άγχος, άγχος, νευρικότητα και ανησυχία.

Μπορεί να επαναλάβουν το άγχος του χωρισμού που υπέστησαν κατά την παιδική ηλικία. Γενικά, προσπαθήστε να αφήσετε χώρο, να είστε διαθέσιμοι αλλά λιγότερο απαιτητικοί και τελειοποιητικοί, παραμείνετε ήρεμοι και ενθουσιώδεις, αντί να απαντήσετε με περισσότερη ένταση και προβαλλόμενο φόβο. Αυτό προκαλεί ανησυχίες αν αυτό το συναίσθημα επηρεάζει την καθημερινή σας καθημερινή δραστηριότητα. Προσπαθήστε να δημιουργήσετε μια ρουτίνα στην καθημερινή ζωή και να προσαρμοστείτε στην κατάσταση. Η τακτική, το πρόγραμμα, η κανονικότητα όσο το δυνατόν περισσότερο, η καθημερινή πειθαρχία εξυπηρετεί όλους για να αντιμετωπίσει το άγχος.

Γνωρίζετε ότι αυτό που τονίζει μπορεί να μην είναι αυτό που τονίζει τον σύζυγό σας ή τα παιδιά σας. Γνωρίζετε ότι το άγχος είναι δύσκολο να αποτυπωθεί. Μπορεί να προκαλέσει ασαφή συναισθήματα δυσφορίας που προέρχονται από ποικίλες συνεχείς σκέψεις συνδυασμένες μεταξύ τους. Αυτό το αίσθημα δυσφορίας δημιουργεί μια ανήσυχη διάθεση, αλλά κανείς δεν γνωρίζει την υποκείμενη αιτία. Όλοι μπορούν να υπομείνουν ένα ορισμένο επίπεδο ανησυχίας, αλλά σημειώστε ότι αυτό το όριο είναι διαφορετικό για κάθε άτομο. Αυτό προκαλεί ανησυχίες αν αυτό το συναίσθημα επηρεάζει την καθημερινή σας καθημερινή δραστηριότητα.

Προσπαθήστε να δημιουργήσετε μια ρουτίνα στην καθημερινή ζωή και να προσαρμοστείτε στην κατάσταση. Η τακτική, το πρόγραμμα, η κανονικότητα όσο το δυνατόν περισσότερο, η καθημερινή πειθαρχία εξυπηρετεί όλους για να αντιμετωπίσει το άγχος. Γνωρίζετε ότι αυτό που τονίζει μπορεί να μην είναι αυτό που τονίζει τον σύζυγό σας ή τα παιδιά σας. Γνωρίζετε ότι το άγχος είναι δύσκολο να αποτυπωθεί. Μπορεί να προκαλέσει ασαφή συναισθήματα δυσφορίας που προέρχονται από ποικίλες συνεχείς σκέψεις συνδυασμένες μεταξύ τους. Αυτό το αίσθημα δυσφορίας δημιουργεί μια ανήσυχη διάθεση, αλλά κανείς δεν γνωρίζει την υποκείμενη αιτία. Όλοι μπορούν να υπομείνουν ένα ορισμένο επίπεδο ανησυχίας, αλλά σημειώστε ότι αυτό το όριο είναι διαφορετικό για κάθε άτομο.  

Η επικείμενη ξαφνική άνοδος της επιδημικής επίθεσης, ενώ η καθημερινή σας ρουτίνα έχει αλλάξει και ο ιστός της κοινωνίας που σας περιβάλλει αλλάζει δραστικά, κάνει τους ανθρώπους να υποφέρουν από μειωμένη συγκέντρωση και με όλη τους την ώρα στα χέρια τους, οι άνθρωποι που μένουν στο σπίτι μπορεί να δυσκολεύονται να εκτελέσετε ακόμη και απλές εργασίες ρουτίνας.

Το άγχος μπορεί να είναι μη συγκεκριμένο και να προκύπτει αυθόρμητα χωρίς εμφανή σχέση με οποιοδήποτε προφανές συμβάν. Αυτός ο τύπος άγχους γίνεται ολοένα και πιο διαδεδομένος στην καθημερινή ζωή του ενός πάσχοντος, ο οποίος μπορεί να οδηγήσει σε ψυχικά και σωματικά συμπτώματα. Αυτό το μη ειδικό και υπερβολικό άγχος είναι παθολογικό και πρέπει να βοηθηθεί με τις τεχνικές γιόγκα και χαλάρωσης.

Αναζητήστε τα συμπτώματα της συμπεριφοράς αποφυγής. Προσέξτε για αυτή τη συμπεριφορά αποφυγής. Επίσης, να γνωρίζουν την πρακτική της αποστολής θερμών καθησυχαστικών λέξεων, να εξηγούν στην οικογένεια και τους φίλους την έννοια της «κοινωνικής αποστασιοποίησης», να είναι ευαίσθητες στα παιδιά να το αντιλαμβάνονται ως απόρριψη και να διατηρούν την οικογένειά τους σε θετικές κοινοτικές δραστηριότητες ενώ βρίσκονται σε καραντίνα.

Συμπτώματα διαταραχής άγχους

Η υπερβολική ανησυχία ή ανησυχία για μεγάλο χρονικό διάστημα μπορεί να μετατραπεί σε διαταραχή άγχους, που περιλαμβάνει ανησυχία για πιθανή δυστυχία στο παιδί του (που δεν κινδυνεύει) και ανησυχία για τα οικονομικά (για κανένα λόγο). Σε παιδιά και εφήβους, αυτό μπορεί να πάρει τη μορφή άγχους και ανησυχίας για ακαδημαϊκές, αθλητικές και κοινωνικές επιδόσεις. Όταν το άτομο είναι ανήσυχο, υπάρχουν πολλές ενδείξεις κινητικής έντασης, αυτόνομη υπερκινητικότητα (μυϊκοί πόνοι ή πόνος, ανησυχία και εύκολη κόπωση, δύσπνοια, αίσθημα παλμών, εφίδρωση, ξηροστομία, ζάλη, ναυτία, διάρροια, συχνουρία). Άλλα συμπτώματα είναι τα συμπτώματα της επαγρύπνησης ή της σάρωσης, συμπεριλαμβανομένης της αίσθησης στην άκρη, της υπερβολικής απόκρισης τρόμου, της δυσκολίας συγκέντρωσης ή του μυαλού εξαιτίας του άγχους, του πτώματος ή της ύπαρξης ύπνου και της ευερεθιστότητας.

Συμπτώματα κρίσεων πανικού

Τα συμπτώματα διαρκούν μερικά λεπτά. Η αναπνοή, ο έντονος τρόμος, η δύσπνοια, η ζάλη ή ο ίλιγγος, το αίσθημα αίσθησης, οι αίσθημα παλμών, ο εφίδρωση, η κοιλιακή δυσφορία, ο μούδιασμα, η δυσφορία στο στήθος και ο φόβος να τρελαθεί μπορούν να προκληθούν από καταστάσεις που βρίσκονται έξω από το σπίτι, να στέκεται στη γραμμή ή να ταξιδεύει σε ένα όχημα.

Συμπτώματα της ψυχαναγκαστικής ψυχαναγκαστικής διαταραχής

Οι εμμονές είναι επίμονες ιδέες, σκέψεις, παρορμήσεις ή εικόνες που είναι έμπειροι ως παρεμβατικοί, δυσάρεστες και άσκοπες. Οι καταναγκασμοί είναι επαναλαμβανόμενες, σκόπιμες και σκόπιμες συμπεριφορές που εκτελούνται ως απάντηση ή ανακούφιση από μια ένταση. Παράδειγμα: πλύσιμο στο χέρι, μέτρηση, έλεγχος και αγγίξη.

Αιτίες του φόβου
Από τη σκοπιά της κλασσικής φιλοσοφίας της γιόγκα, η αιτία του φόβου είναι η προσκόλληση, η συμπερίληψή μας στα απατηλά πράγματα και τις πεποιθήσεις. Όντας συνδεδεμένοι σημαίνει ότι είμαστε κολλημένοι ή μπλοκαρισμένοι. Ο φόβος είναι το αντίθετο της αφήγησης.

Η πρώτη αιτία φόβου είναι η προσκόλληση στο σώμα και ο επακόλουθος φόβος του θανάτου.

Η φύση των ψευδαισθήσεων μας δημιουργεί φόβους. Υπάρχουν δύο κλασικές αναλογίες που μας βοηθούν να κατανοήσουμε τη φύση των ψευδαισθήσεων μας. Το πρώτο ονομάζεται "Φίδι και σχοινί". Ένας άνθρωπος περπατά στο σκοτάδι και βλέπει ένα φίδι στο μονοπάτι. Είναι φοβισμένος και αμέσως τρέχει και παίρνει το φίλο του που έχει μια λάμπα. Όταν λάμπουν το φως στο φίδι, βλέπει κανείς για το τι είναι, ένα σχοινί.

Όταν αντιδράμε σε καταστάσεις με φόβο, λειτουργούμε από μια περιορισμένη συνείδηση. Έχουμε ξεχάσει ότι ο ήλιος λάμπει πέρα ​​από τα σύννεφα. Ωστόσο, τα σύννεφα του φόβου αποκρύπτουν το φως του ήλιου. Πρέπει να έχουμε στ aith να αναζητήσει τον ήλιο, όταν ο νους βιώνει σκοτάδι. Είτε πρόκειται για συγκεκριμένο φόβο είτε για γενικό άγχος, πρέπει να καλλιεργούμε το θάρρος να αντιμετωπίσουμε τις αυταπάτες μας και να είμαστε όλοι που είμαστε πραγματικά. Πρέπει να έχουμε το θάρρος να αφαιρέσουμε τις λανθασμένες πεποιθήσεις και τις αναγνωρίσεις μας, τη σκέψη μας ότι είμαστε ένα συγκεκριμένο πράγμα, όταν όλες αυτές οι πεποιθήσεις και ταυτοποιήσεις είναι απλά συνημμένες και όχι εκείνη που πραγματικά είμαστε, η αιώνια ισχυρή παρουσία μέσα.

Μηχανισμός φόβου
Ο φόβος τροφοδοτεί προηγούμενες εμπειρίες που δεν έχουν ανεξάρτητη πραγματικότητα στο παρόν. Μέσω της υπέρθεσης δημιουργούμε την πραγματικότητά μας. Προσθέτουμε τις έννοιές μας, τις ιδέες και τις συνθήκες μας σε ανθρώπους, καταστάσεις και αντικείμενα. Η πρακτική μας είναι να ξεχωρίσουμε από αυτές τις αυταπάτες και να συνειδητοποιήσουμε την αληθινή φύση της ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ, της δικής μας ΑΥΤΗΣ. Ο φόβος και η ανησυχία μας κάνουν να νιώθουμε συντριπτική ή περιορισμένη. Ως αποτέλεσμα, αναγνωρίζουμε τον εαυτό μας ως θύμα. Έχουμε γίνει αδύνατο να εκφράσουμε τις δυνατότητές μας. Θυμηθείτε την ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΤΩΡΑ. Στο Τώρα μπορούμε να βιώσουμε την ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΣ.

Συχνά οι χρόνοι μας συνδέονται με ιδέες για τον εαυτό μας, τους άλλους ανθρώπους και τον κόσμο γύρω μας. Συνδέουμε τα πράγματα όπως ήταν .

Πρέπει να σκεφτούμε και να σκεφτόμαστε, διότι με τον τρόπο αυτό επιστρέφουμε στο παρόν, νιώθουμε δυνατά στο παρόν, γίνουμε δημιουργικοί στο παρόν. Αυτό σημαίνει ότι αφήνουμε να ξεχάσουμε τις ιδέες μας πώς πρέπει να είναι τα πράγματα και είμαστε έτοιμοι για θετικές και δημιουργικές αλλαγές:

Αλλαγή του τρόπου ζωής μας (τάξη on line, εργασία στο σπίτι)
Αλλάξτε τον τρόπο που τρώμε (απλούστερο φαγητό, το δικό μας μαγείρεμα)
Αλλάξτε τον τρόπο κοινωνικοποίησης (διαβάστε τα βιβλία αντί να χρησιμοποιήσετε το διαδίκτυο, χαλαρώστε στη φύση).
Αλλάξτε τον τρόπο με τον οποίο κάνουμε πνευματικές πρακτικές (περισσότερα μάντρα, περισσότερες προσευχές, περισσότερος διαλογισμός)

Κλασικές μέθοδοι γιόγκικ για την αντιμετώπιση των φόβων
Εξαρτάται από την ιδιοσυγκρασία σας, μπορείτε να εφαρμόσετε τις ακόλουθες 4 κλασσικές μεθόδους, χωριστά ή μαζί. Προσπαθήστε να δείτε ποιο από τα δύο σας ταιριάζει περισσότερο αυτή τη στιγμή.

Α. Μέθοδοι Κάρμας Γιόγκα (ενεργό πρακτικό ταμπεραμέντο): Σκεφτείτε πώς να βοηθήσετε τους άλλους σε αυτήν την κατάσταση. Αποφύγετε να σκέπτεστε μόνο για τον εαυτό σας. Αυτό θα ανοίξει την καρδιά σας και θα ανακουφίσει το άγχος που προέρχεται από την προσκόλληση.

Β. Μέθοδοι Μπάκτι Γιόγκα (συναισθηματική ιδιοσυγκρασία) : Παραδοθείτε στο Θεϊκό σχέδιο. Εμπιστευθείτε ότι όλα θα είναι καλά. Μάθετε να χαλαρώσετε. Μεταμορφώστε το φόβο στην πίστη. Θα μιλήσουμε για αυτό περισσότερο στο τέλος.

Οι μέθοδοι της Raja Yoga και της Hatha Yoga (αναλυτικό ταμπεραμέντο, άνθρωποι που έχουν ήδη μια πρακτική της Hatha Yoga)

Βελτιώστε την ευαισθητοποίηση του σώματος αναπνοής με ρυθμικές αναπνευστικές ασκήσεις και πραναγιάμα. Σιγά-σιγά, κάνετε γιόγκα αποκατάστασης.

Αύξηση και εξισορρόπηση της ροής της πράνας για μεγαλύτερη αντοχή σε ενέργεια και στρες. Ισορροπίστε τις δραστηριότητες του δεξιού και του αριστερού εγκεφάλου. Αυτό είναι το κλειδί. Μια άλλη τάξη στο prana είναι επερχόμενη.
Βελτιώστε την ψυχική και συναισθηματική ισορροπία με τη ρύθμιση της αναπνοής, των κινήσεων και της συγκέντρωσης του νου. Η συνειδητοποίηση είναι σημαντική, όχι για να εξαναγκαστεί.

Αυξήστε την ojas, την ενέργεια της τροφής, της ασυλίας που προέρχεται από την βαθιά καρδιά σας. Βεβαιωθείτε ότι έχετε βελτιώσει την ποιότητα των τροφίμων, όχι την ποσότητα (νευρικό φαγητό). Επίσης, μπορείτε να αυξήσετε την πνευματική σας στάση εμπιστοσύνης και αφοσίωσης. Αυτό το λεπτό Ojas θα αυξήσει την ικανοποίηση σας, την ευγνωμοσύνη και τη χαλάρωση.
Αυξήστε την ηρεμία, μειώστε το φόβο

Χρησιμοποιήστε στηρίγματα (κουβέρτες, μαξιλάρια) κατά την άσκηση γιόγκα ή όταν χαλαρώνετε για να δημιουργήσετε μια αίσθηση ασφάλειας, ζεστασιάς, ησυχίας και υποστήριξης ώστε εσείς και τα μέλη της οικογένειάς σας ή οι μαθητές σας να αισθάνονται ασφαλείς να αποφύγουν τις άμυνες να ηρεμήσει τις αισθήσεις και το μυαλό.

Κάνετε μόνο άνετες στάσεις.
Ζήστε τη σωματική, πνευματική και συναισθηματική χαλάρωση. Αυξήστε τη σωστή στάση για ζωή - απόσπαση.
Βιώστε τη σύνδεση με τον εαυτό σας και τους άλλους μέσα από βαθιά χαλάρωση, αργή βαθιά εκπνοή. Αποσπάσματα από το σώμα, το μυαλό και τα συναισθήματα.
Οι δάσκαλοι πρέπει να είναι ευγενικοί, ενθαρρυντικοί και χαλαροί. Το ίδιο ισχύει και για τις κατευθυντήριες οδηγίες γιόγκα σχετικά με τον τραυματισμό.

Οι μέθοδοι της Γιάννα Γιόγκα (για πνευματικό φιλοσοφικό ταμπεραμέντο): Θυμηθείτε τον αληθινό Εαυτό, τον Άτμαν, την Ψυχή που δεν επηρεάζεται από ασθένειες και διαχωρισμό. Αναθέστε τον Υγιή Εαυτό σας. Κάνετε το Self-inquiry, δεν είστε το σώμα ή το μυαλό. Αφαιρέστε τα πέπλα του φόβου ασκώντας τη σκέψη και τις διακρίσεις σας και με την απόσπαση.

ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΦΟΒΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΤΙΣΥΜΒΑΛΛΟΜΕΝΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΠΙΣΤΗ;
Πρέπει να καλλιεργήσουμε την πίστη, η οποία θα αντικαταστήσει τη Γνώση και θα μας βοηθήσει να είμαστε ήρεμοι μπροστά σε καταστροφές ή ασθένειες. Πρέπει όχι μόνο να αναζωπυρώσουμε την πίστη μας, αλλά και να βοηθήσουμε τους άλλους να αναπτύξουν πίστη.

ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ : Πρέπει να καλλιεργήσουμε τους 3 τύπους πίστης:
1. Πίστη στο ΙΔΙΟ ΑΥΤΟ (επανασυνδεθείτε με τον ίδιο τον πυρήνα του ONE): Η αυτοπεποίθηση, η οποία μπορεί να είναι η ίδια με την πίστη στον Εαυτό του, σημαίνει ότι πρέπει να βασιζόμαστε στην εσωτερική μας δύναμη, που κατοικεί μέσα μας σε αντίθεση με την εξάρτηση από έναν εαυτό εαυτό.

Ο φόβος υπάρχει όταν δεν γνωρίζουμε την Αλήθεια για τον Εαυτό (τον Άτμαν). Μέχρι να έχουμε τέτοια γνώση του Εαυτού από τη δική μας άμεση εμπειρία, πρέπει να βασιζόμαστε στην πίστη, προκειμένου να προχωρήσουμε στη ζωή μας. Τελικά η πίστη αντικαθίσταται από την άμεση εμπειρία του Εαυτού.

Η Αλήθεια ή η Γνώση μπορούν να γίνουν διαισθητικά, ακόμα κι αν δεν έχουμε ένα όνομα γι 'αυτό. 

Η αλήθεια που μας απαλλάσσει από όλους τους φόβους, κατοικεί μέσα μας, αλλά είναι ένα μακρύ και δύσκολο ταξίδι για να το βρούμε. Ωστόσο, πρέπει να αρχίσουμε να περπατάμε σε αυτό το ταξίδι με ταπεινότητα και ειλικρίνεια. Δεν έχουμε την εμπειρία στην αρχή, καθώς δεν έχουμε πραγματικά μια ιδέα να κοιτάξουμε όταν προσπαθούμε να κοιτάξουμε μέσα. Σε αυτό το ταξίδι η πίστη μας κρατάει να πηγαίνουμε.

2. Πίστη στη ΦΥΣΗ και την ΑΝΩΤΕΡΗ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ (δηλαδή συνεργασία με τους Φυσικούς Νόμους για υγιή διαβίωση και βελτίωση της ασυλίας). Διαλογισμός, μετατόπιση της συνείδησης από το παρελθόν στο παρόν. Προσπαθήστε να δείτε μια μεγαλύτερη εικόνα και να διοχετεύσετε τα συναισθήματα σε αφοσίωση και το θάρρος να αντιμετωπίσετε τις αυταπάτες μας. Η πίστη στο Θεό πηγάζει από μια εσωτερική αίσθηση ότι υπάρχει κάτι μεγαλύτερο από εσένα, ένα υπέρτατο ον που εμπεριέχει το ουσιαστικό πνεύμα του καθενός. Όταν κάποιος είναι εμπλουτισμένος με πίστη, κάποιος μπορεί να αναγνωρίσει τη χάρη του Θεού που λειτουργεί σε όλα τα πράγματα. Βρισκόμαστε σε ένα ταξίδι αυτοανακάλυψης για να αποκαλύψουμε την αλήθεια για ποιον είναι ότι είμαστε, ένα ταξίδι που καθοδηγείται από την πίστη. Μπορούμε να σκεφτούμε την πίστη ως τη γέφυρα που μας μεταφέρει από μια εμπειρία χάριτος στο επόμενο.

3. Πίστη στις διδασκαλίες και τις πρακτικές. Οι ιερές διδασκαλίες λένε ότι είστε σαν το Shining Sun που δεν επηρεάζεται από φόβους και ασθένειες.

Υπάρχουν μέρες που τα σύννεφα γεμίζουν τον ουρανό και δεν μπορούμε να δούμε τον ήλιο. Αλλά ξέρετε ότι ο Ήλιος είναι εκεί. Για να ανακτήσουμε το όραμα του Εσωτερικού ήλιου, πρέπει να μάθουμε να ξεκαθαρίσουμε τις ακαθαρσίες του νου με την τήρηση των Νυάμα

1. ηθικές κατευθυντήριες οδηγίες συμπεριφοράς για τον καθαρισμό: Πρακτική της ασάν, πραναγιάμα, για παράδειγμα)

2. ικανοποίηση )

3. λιτότητα (απόρριψη, πειθαρχία, αντοχή, απλή ζωή)

4. αυτο-μελέτη (ενδοσκόπηση) και

5. αυτο-παράδοση.

Η αυτο-παράδοση σημαίνει αποδοχή του τι είναι. αφήνοντας να φύγει και να αφήσει το Θεό να επικρατήσει. Ας είναι. Να φέρει τις συνέπειες των προηγούμενων ενεργειών που έρχονται στο παρόν. Έχετε πίστη ότι τελικά όλα θα περάσουν. Πρέπει επίσης να ασκήσουμε την αντοχή και να γνωρίζουμε ότι το ταξίδι δεν πρόκειται να συμβεί εν μία νυκτί. Η πρόκληση του διαρκούς κάρμα είναι να μάθουμε να μην αντιδράσουμε ή να αντιδράσουμε. Συγχωρώ και ξεχνώ.

Οδηγίες για το τι δεν πρέπει να κάνετε:
1) Αποφύγετε την αρνητική εταιρεία με όσους πιστεύουν σε λάθος πράγματα. Αυτός είναι ο πιο σίγουρος τρόπος για να σκοτώσετε την πίστη σας και να αυξήσετε τον φόβο σας. Ως εκ τούτου, αποφύγετε τους αρνητικούς ανθρώπους. Αυτό περιλαμβάνει τα μέσα ενημέρωσης ως αρνητική εταιρεία, καθώς και ιστοσελίδες κουτσομπολιά στο Διαδίκτυο.

2) Ακολουθώντας το Yamas: Πρακτική υπομονή με τον Εαυτό και τους άλλους. Μην είστε θυμωμένος ή βίαιος . Δεν λένε ψέματα. Μην κλέβεις. Προσπαθήστε να γυρίσετε προς τα μέσα πέρα ​​από τις αισθήσεις. Αφήστε την άπληστη τάση μας. Ζήστε μια απλή ζωή. Όσο περισσότερο εξαρτάται από τα υλικά αντικείμενα, τόσο περισσότερο ο φόβος θα έχει κάποιος.

Όλα είναι μια δοκιμασία της πίστης: έχουμε την επιλογή να σπειροειδής κάτω ή spiral up. Πρέπει να μάθουμε πώς να ξεπεράσουμε τις αμφιβολίες και τους φόβους, πώς να ανανεώσουμε την πίστη μας και να μην χάσουμε την πίστη, που μας κάνει αδύναμους και να κινηθούμε προς λάθος κατεύθυνση.

Συχνά η ασθένεια φέρνει αμφιβολία και ενοχή , αισθήματα απόρριψης, έλλειψης αυτοπεποίθησης ή απώλειας πίστης. Αυτό που πρέπει να έχουμε κατά νου είναι ότι κάθε πίστη θα μας κάνει να αισθανόμαστε ισχυροί, ακόμη και όταν έχουμε πίστη στο λάθος πράγμα . Επομένως, μπορεί να έχουμε πίστη στον γιατρό ή στο φάρμακο, στον τύπο των θεραπειών που ακολουθούμε.

Το αντίθετο της πίστης είναι αμφιβολία. Η αμφιβολία θα μας κάνει να νιώθουμε αδύναμοι. Η αβεβαιότητα έρχεται όταν χάνουμε πίστη. Γίνουμε αμφίβολοι στην υποκείμενη τάξη του Σύμπαντος ή της Φύσης. Αυτό συμβαίνει επειδή οι προσδοκίες μας δεν πληρούνται. Όταν συμβαίνει κάτι που δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες μας, χάνουμε πίστη στο Θεό, στον Οικουμενικό Νόμο και στους εαυτούς μας. Αλλά θυμηθείτε, το ταξίδι μας προς την αθλιότητα προϋποθέτει την ανανέωση του εαυτού μας. Κρατήστε το μυαλό και την καρδιά σας ανοικτή. Όταν χάνετε προσωρινά την πίστη, προσπαθήστε να μάθετε την αιτία της αμφιβολίας μας, η οποία είναι πάντα μια συγκεκριμένη πτυχή του εγώ μας, και αγκαλιάστε ξανά την αλήθεια σας με τη μορφή της πίστης. Εταιρεία με εκείνους που δεν έχουν καμία αμφιβολία είναι πολύ ισχυρό στην άρση των αμφιβολιών.

ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΘΕ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥ ΙΟΥ ΚΑΙ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΦΟΒΟΣ. Η ΓΝΩΣΗ ΘΑ ΣΑΣ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΝΑ ΞΕΧΕΤΕ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΣΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ. ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΓΙΑΤΡΟΣ ΣΕ ΕΣΑΣ ΣΑΣ. Συμβουλευτείτε αυτόν τον ιατρό. Η ΦΥΣΗ ΤΗΣ ΜΑΘΗΣΗΣ ΘΕΡΑΠΕΥΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ. ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΗΣ ΚΑΙ Ο ΒΙΩΣΙΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΣΑΣ. ΜΗ ΜΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΤΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΙΟΥ, ΟΠΟΙΟΣ ΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥΣ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΙΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΤΟΥΣ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕΝΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΦΡΟΝΤΙΣΕΤΕ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ (ΦΥΣΙΚΗ, ΨΥΧΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ) ΚΑΙ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΤΕ ΤΟΝ ΓΙΑ ΝΑ ΦΡΟΝΤΙΣΕΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΣΚΟΠΙΑ.

Μπορείτε όλοι να είσαστε Υγιείς, Ευτυχισμένοι και Ισχυροί!

Om shanti, ειρήνη
Σουάμι Σιταραμανάντα , Ακαρίας ISYVC

https://sivanandayogafarm.org/