Ποιός είμαι;  Τι είναι η φιλοσοφία της Vedanta;  Τι είναι το Sat-Chit-Ananda;Γιάννα Γιόγκα
Απόσπασμα: "Λύστε πρώτα το" Ποιος είμαι εγώ; " πρόβλημα. Όλα τα άλλα προβλήματα θα λυθούν αυτομάτως. "
- Σουάμι Σιβανάντα, στο "Sivananda Upanishad"

Η φιλοσοφία της γιόγκα ονομάζεται φιλοσοφία Vedanta . προέρχεται από τη γραφή που ονομάζεται Βέδες. Ο όρος Vedanta προέρχεται από τη ρίζα του Σανσκριτού "Vid" - "να γνωρίζει", και "Anta" που σημαίνει "τέλος".

Έτσι, η Vedanta σημαίνει κυριολεκτικά «το τέλος της γνώσης». Η Φιλοσοφία Βεδάντα αποκαλείται έτσι γιατί εξηγεί τι είναι το τέλος και πώς μπορεί να το επιτύχει.

Είναι μια φιλοσοφία που διδάσκει την ενότητα της ζωής ή την ενότητα της συνείδησης. Είναι η πανέμορφη φιλοσοφία που λέει τολμηρά ότι η ατομική ψυχή είναι η ίδια με την Supreme Soul ή Brahman.

Είναι η μόνη φιλοσοφία που μπορεί να συγκεντρώσει, με βάση έναν κοινό Εα σε όλους, διαφορετικά είδη θρησκειών, πολιτισμών, φυλών και προσωπικοτήτων.

Αυτή η γνώση μας δίνεται από τους Rishis, οι οποίοι ήταν διαφωτισμένοι σοφοί που είχαν αποκτήσει το υψηλότερο επίπεδο γνώσης. Ο Rishis δίδαξε ότι η φύση του Atma ή του Εαυτού είναι Sat Chit Ananda .

Το φως αντιπροσωπεύει τη Γνώση που απομακρύνει το σκοτάδι ή την πνευματική άγνοια.

Αγγίζοντας τον αντίχειρα και το δείκτη μαζί δημιουργεί μια θέση mudra ή χεριού που βοηθά τη γνώση να ρέει.

Σατ Τσιτ Ανάντα
Σάβ
Σάβ σημαίνει απόλυτη ύπαρξη. Αυτό σημαίνει ότι είμαστε η αθάνατη ψυχή και δεν έχουμε γεννηθεί ποτέ και ποτέ δεν πεθαίνουμε. Το σώμα μας είναι να επεξεργαστούμε το κάρμα και είναι προσωρινό.

Η ιδέα είναι πάντα να θυμόμαστε ότι υπάρχει μια άλλη διάσταση του εαυτού μας που είναι πέρα ​​από το σώμα μας και τις σχέσεις του και τις αλλαγές που συμβαίνουν στο σώμα μας (οι σχέσεις που συνδέονται με το σώμα είναι πατέρας, μητέρα, συγγενείς, μέλη της οικογένειας που σχετίζονται μόνο με συγκεκριμένο σώμα και καρμά της ζωής αυτής ...

Κάποιος πρέπει να πληρώσει τα καθήκοντά του, αλλά γνωρίζει ταυτόχρονα ότι στο παρελθόν είχαμε αμέτρητους πατέρες, μητέρες, συζύγους και συζύγους. Επίσης, παραμείνετε αποσπασμένοι όταν το σώμα γερνάει, πάσχει, και τελικά πεθαίνει).

Θυμηθείτε πάντα τον αθάνατο Εαυτό και απομακρύνεστε από το σώμα και μη φοβούμενος το θάνατο .

Παιδάκι
Chit σημαίνει απόλυτη γνώση. Αυτό σημαίνει ότι είμαστε ο εαυτός όλων. γνωρίζουμε τα πάντα γιατί είμαστε η συνειδητότητα όλων . Είμαστε μάρτυρας ή παρατηρητής όλων των μεταβαλλόμενων φαινομένων, όλων των μεταβαλλόμενων ονομάτων και μορφών.

Πάρτε την αναλογία της οθόνης που παραμένει η ίδια, ενώ οι διαφορετικές ταινίες παίζουν σε αυτό, ή του ηθοποιού που παραμένει η ίδια, παρά όλους τους διαφορετικούς ρόλους που παίζει.

Η γνώση, σύμφωνα με τη γιόγκα, δεν είναι μόνο πνευματική ή ακαδημαϊκή, αλλά είναι αυτογνωσία που προέρχεται από την εμπειρία της Αλήθειας.

Η γιόγκα είναι μια επιστημονική μέθοδος για να βρούμε την Αλήθεια.

Ανάντα
Η Ανάντα σημαίνει απόλυτη ευδαιμονία. Αυτό σημαίνει ότι όλα τα δεινά μας είναι ψευδή.

Είναι σαν όταν μια τίγρη σας κυνηγάει σε ένα όνειρο, και παίρνετε πολύ φοβισμένοι. Το μόνο που μπορείτε να κάνετε για να ξεφύγετε από την τίγρη είναι να ξυπνήσετε.

Αυτός ο κόσμος για γιόγκι είναι ακριβώς όπως ένα όνειρο, και ενώ είναι σχετικά πραγματικός, είναι μόνο πραγματικός όσο κοιμάσαι. Όταν ξυπνάς, το όνειρο έχει φύγει.

Ο Διαφωτισμός είναι παρόμοιος με την κατάσταση της αφύπνισης, και βλέποντας τα πράγματα όπως είναι. Είμαστε τόσο φοβισμένοι από τόσα πράγματα επειδή πιστεύουμε ότι είναι πραγματικά.

Είναι σαν την αναλογία του να σκεφτείτε ένα σχοινί για ένα φίδι. Ένα πρόσωπο που περπατάει στο σκοτάδι σκέφτεται ότι έχει βγάλει ένα φίδι, και φοβάται και αρχίζει να τρέχει. έχει σχεδόν καρδιακή προσβολή. Αλλά, με το φως, συνειδητοποιούμε ότι είναι ένα λάθος. ήταν απλά σχοινί.

Σε καμία περίπτωση δεν υπήρχε φίδι. Το φίδι είναι μόνο στο μυαλό του. Σε καμία περίπτωση δεν υπήρχαν φίλοι ή εχθροί. είναι μόνο στο μυαλό σας.

Το ίδιο πρόσωπο που αγαπάς γρήγορα γίνεται ο εχθρός σας όταν αλλάζετε γνώμη.

Επιθυμείτε κάτι και αυτό το πράγμα φαίνεται πολύ καλό, αλλά όταν την κατέχετε, η ψευδαίσθηση έχει φύγει. Στη συνέχεια κυνηγάτε μετά από κάτι άλλο.

https://sivanandayogafarm.org/

Tags: YOGA JNANA