Καθοδήγηση διαλογισμού - πώς να διαλογιστείτε και να μην σταματήσετε.
από τον Swami Sitaramananda 

Σε αυτό το διαδικτυακό σεμινάριο θα μιλήσουμε για τον κλασικό διαλογισμό Yogic . Αυτό είναι το σύστημα της γιόγκα 8 άκρων του Patanjali Maharishi, όπου ο διαλογισμός είναι αριθμός άκρου 7, και ο Samadhi- η κατάσταση του υπερσυνείδητου είναι ο αριθμός άκρου 8. Η κλασική γιόγκα (Raja Yoga) περιλαμβάνει ηθική συμπεριφορά, (1) τη συμπεριφορά που πρέπει να αποφεύγουμε (Yamas ) και (2) τις συμπεριφορές που πρέπει να υιοθετήσετε (niyamas) (3) τις στάσεις της γιόγκα (asanas), (4) αναπνευστικές ασκήσεις για τον έλεγχο της prana (pranayama) (5) και τη στροφή προς τα μέσα (pratyahara) ως τα εξωτερικά βήματα της πρακτικής της γιόγκα . Τα εσωτερικά βήματα είναι (6) συγκέντρωση (dharana) και (7) τελικά διαλογισμός (dhyana).

Δεν είναι ο σκοπός αυτού του σεμιναρίου να μιλήσει λεπτομερώς για κάθε ένα από αυτά τα βήματα ή τα άκρα, αλλά να επικεντρωθεί στην κατανόηση του τι είναι ο διαλογισμός και τι δεν είναι ο διαλογισμός για να (1) αφαιρέσει τις ψευδείς προκαταλήψεις του διαλογισμού προκαλώντας σύγχυση, φόβους και βραχυπρόθεσμες προσπάθειες και (2) να αποσαφηνίσει ποια είναι η πρακτική του γιόγκου διαλογισμού. Είναι γνωστό ότι οι άνθρωποι συνδέουν τη γιόγκα με σωματικές ασκήσεις και όχι ως πρακτική διαλογισμού για να ηρεμήσουν το μυαλό, να απελευθερώσουν το άγχος και να επιτύχουν ειρήνη. Στην πραγματικότητα οι ασκήσεις Yogic αποτελούν μέρος της πρακτικής διαλογισμού.

Γιατί διαλογίζομαι;

Σε αυτήν την εποχή αβεβαιότητας και άγχους που οφείλεται στη συλλογική προσπάθεια να καταστείλει την εξάπλωση του ιού, οι κυβερνήσεις και τα έθνη θέτουν ολόκληρη τη χώρα, τις πολιτείες, τις πόλεις τους σε κατάσταση κλειδώματος. Οι κανονικές δραστηριότητες διακόπτονται και οι άνθρωποι μένουν στο σπίτι με περισσότερο χρόνο στα χέρια τους και καταναλώνονται από ανησυχίες και ανησυχίες. Σε αυτήν την περίοδο, η πρακτική του διαλογισμού ή η στροφή του μυαλού για να βρει αναζωογόνηση και νέα προοπτική για τη ζωή κάποιου και τον εαυτό του καθίστανται επιτακτικά. Σε αυτό το πλαίσιο, η σωστή μάθηση του διαλογισμού είναι απαραίτητη και η εξάλειψη προκαταλήψεων και προκαταλήψεων ιδεών για διαλογισμό είναι χρήσιμη.

Ο σκοπός του διαλογισμού είναι να βρει εσωτερική ειρήνη .

Η εσωτερική ειρήνη θα οδηγήσει σε δύναμη του νου και του χαρακτήρα και θα επιφέρει αύξηση της ικανότητας να παραμείνει ήρεμος κάτω από προκλήσεις.

Από την ικανότητα να παραμείνει ήρεμος, το άτομο δεν θα τον χάσει σε φόβους και πανικό και έτσι οδηγεί σε λανθασμένες αντιδράσεις που φέρνουν τα άτομα πιο κάτω και διαιωνίζουν το ήδη συνηθισμένο αρνητικό όραμα κάποιου.

Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τον μηχανισμό του φόβου και του άγχους και πώς σας κάνουν να χάσετε την ικανότητά σας να είστε ευτυχισμένος και δημιουργικός εαυτός σας, δείτε τις προηγούμενες συνομιλίες μου

το θέμα που δημοσιεύτηκε στο blog www.sivanandayogafarm.org την περασμένη εβδομάδα satsang σχετικά με το θέμα του φόβου ή της πίστης.

Η εσωτερική ειρήνη δεν μπορεί να συμβεί εάν το μυαλό στρέφεται συνεχώς προς τα έξω και διατηρείται
να σκέφτεσαι για το παρελθόν για τη λύπη ή για τους προβλεπόμενους φόβους για το μέλλον

Η εσωτερική ειρήνη δεν μπορεί να συμβεί αν κάποιος ανησυχεί μόνο για την υλική μας επιβίωση.
Η εσωτερική ειρήνη δεν μπορεί να συμβεί εάν κάποιος είναι έλλειψη αυτοπεποίθησης και εξαρτάται από όλα τα εξωτερικά για να είναι ευτυχισμένος και να βρει νόημα.
Η εσωτερική ειρήνη δεν μπορεί να συμβεί εάν δεν έχουμε καλές σχέσεις με τον εαυτό μας και με τους άλλους, εάν η καρδιά μας είναι κλειστή και κατηγορούμε τους άλλους, κρίνουμε τους άλλους, εάν είμαστε γεμάτοι αρνητικά συναισθήματα όπως θυμός, θλίψη, ενοχή, μίσος, απληστία , ζήλια, έλλειψη ικανοποίησης.
Η εσωτερική ειρήνη δεν μπορεί να συμβεί αν ταλαντευόμαστε από τις ακόρεστες επιθυμίες μας , και σε μια τέτοια κατάσταση, όταν οι επιθυμίες και οι προσδοκίες μας δεν μπορούν να εκπληρωθούν, η εσωτερική μας ειρήνη αντικαθίσταται με απογοητεύσεις, δυσαρέσκεια.
Η εσωτερική ειρήνη δεν θα συμβεί αν κάποιος είναι αποσπασμένος και ανήσυχος, έλλειψη συγκέντρωσης, όταν αμφισβητείται ο συνήθης στόχος και τα κίνητρα (για παράδειγμα όταν κάποιος βρίσκει άνεργο) και το πρόγραμμα και οι συνήθειες κάποιου αλλάζουν.
Η εσωτερική ειρήνη δεν μπορεί να συμβεί εάν κάποιος είναι άρρωστος και δεν έχει ζωτικότητα.
Η εσωτερική ειρήνη δεν μπορεί να συμβεί αν κάποιος είναι απελπισμένος, δεν έχει πίστη και σχέση με την υπέρτατη νοημοσύνη.
Τεχνική διαλογισμού:

Προσαρμόζοντας το μυαλό, δώστε οδηγίες να είστε εδώ και τώρα. Τι είναι το μυαλό; Μια λίμνη, ένας μεθυσμένος πίθηκος, ένα άγριο άλογο, μια ντροπαλή κυρία, ένα μουσικό ρεκόρ, ένας γρήγορος ανεμιστήρας, μια βελόνα με πέταλα, το μυαλό και το σώμα της σχέσης, το μυαλό και η αναπνοή, το μυαλό και οι αισθήσεις. Μια σκέψη κάθε φορά. Το μυαλό λειτουργεί με ονόματα και φόρμες, λειτουργεί με συσχέτιση.
Προετοιμασία: χωροχρόνος.
Στάση - όρθια και άνετη.
Αναπνοή - βαθιά και μακρά
Αναπνεύστε ρυθμικά και πιο ήρεμα και πιο ήρεμα μέχρι να αναπνεύσετε γίνεται αντιληπτό.
Σημείο εστίασης - 2 σημεία εστίασης για να διαλέξετε
αντικείμενο εστίασης - μάντρα. Μαθαίνοντας για τα μάντρα
στάση παρατηρητή / μάρτυρα
απόσπαση στάση. Δεν παλεύουμε με το μυαλό.
Επιστρέψτε στην εστίαση, στην αναπνοή, αφήστε το
Γίνετε σιωπή και ειρήνη. Ο διαλογισμός είναι σαν ελιξίριο ή τονωτικό που ανανεώνεται.
Ο διαλογιστής, το αντικείμενο του διαλογισμού και η πράξη του διαλογισμού γίνονται ένα.
Αυτό που δεν είναι ο διαλογισμός

Ο διαλογισμός δεν είναι φαντασία, ο διαλογισμός δεν είναι χαλάρωση, ο διαλογισμός δεν ονειρεύεται, ο διαλογισμός δεν αναζητά εμπειρίες. Ο διαλογισμός δεν είναι μια γρήγορη λύση. Ο διαλογισμός δεν περιφέρεται στον ψυχικό κόσμο. Ο διαλογισμός δεν αναζητά επιπλέον αισθητηριακές εμπειρίες.

Ο διαλογισμός δεν είναι απλώς να κάθεται κλειστά τα μάτια χωρίς να φροντίζει τις ευθύνες κάποιου. Ο διαλογισμός δεν ξεφεύγει από την πραγματικότητα. Ο διαλογισμός δεν επιτυγχάνει στόχο. Ο διαλογισμός δεν είναι εγωιστική προσπάθεια. Ο διαλογισμός δεν είναι μόνο τεχνικός και στεγνός. Ο διαλογισμός δεν είναι θρησκευτικός παρόλο που κάποιος μπορεί να έχει πνευματικές εμπειρίες. Ο διαλογισμός δεν αναζητά πνευματικές εμπειρίες. Είναι σημαντικό ο διαλογιστής να ακολουθεί την καθοδήγηση από έναν δάσκαλο και να εξασκεί βήμα προς βήμα όλες τις πνευματικές οδηγίες.

Τι διαλογισμός ασκεί τη ζωή 5 σημείων στη Γιόγκα.

Ο διαλογισμός δεν κάθεται απλώς μισή ώρα την ημέρα κλειστά μάτια και περιμένω κάτι εξαιρετικό να συμβεί. Είναι μέρος ενός τρόπου ζωής διαλογισμού, που ονομάζεται τρόπος ζωής Yogic ή ολοκληρωμένη ζωή Yoga. Τα 5 σημεία της Yoga Life σύμφωνα με το swami Vishnudevananda είναι: Asanas γιόγκα, αναπνοή, χαλάρωση, χορτοφαγία, θετική σκέψη και διαλογισμός είναι μέρος αυτής της ζωής διαλογισμού.

Η εξάσκηση του Asanas βοηθά στην ηρεμία του μυαλού, στην άρση των μπλοκαρισμάτων, επιτρέποντας στη ροή της πρανά.

Η πρακτική Pranayama καθαρίζει τα nadis και ισορροπεί το μυαλό, και βοηθά να φέρει το μυαλό σε υψηλότερη διάσταση. Η συνειδητή χαλάρωση είτε γίνεται χωριστά είτε μαζί με την άσκηση asanas βοηθά ουσιαστικά την ευαισθητοποίηση και μας διδάσκει την απόσπαση, τελικά την απόσπαση προς το ίδιο το σώμα και το μυαλό μας. Η σωστή διατροφή, ιδίως η πρακτική της χορτοφαγίας, μας δίνει δύναμη ζωής καθώς καταναλώνουμε τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε πρανά και είναι ζωντανό, μας βοηθά επίσης να ανακουφίσουμε το μυαλό μας μέσω της πρακτικής της μη βίας και του σεβασμού των ζώων. Η πρακτική της θετικής σκέψης επιτρέπει στο μυαλό μας να συνεχίζει με διαλογισμό και να συνεχίζει να αναζητά υψηλότερες αλήθειες. Η απόλυτη θετική σκέψη είναι στην πραγματικότητα ο ισχυρισμός της πραγματικής μας φύσης.

Δεν είμαι το σώμα, δεν είμαι το μυαλό, δεν είμαι αυτή η ξεχωριστή ταυτότητα… Είμαι απόλυτη ύπαρξη, απόλυτη γνώση, απόλυτη ευδαιμονία. Είμαι καθαρή συνείδηση. Υπάρχει πάντα μια θετική προοπτική σε όλα τα συμβάντα. Η θετική πρακτική σκέψης επιτρέπει στον διαλογιστή να γυρίζει τα πράγματα και να αποσπάται από τις σκέψεις και τα συναισθήματα. Η ζωή του διαλογισμού είναι πρακτική σιγά-σιγά αλλά καθημερινά και τα 5 αυτά σημεία, έτσι ώστε το μυαλό να γίνει καθαρό, διαφανές, ισχυρό και σταθερό έτοιμο για αυτο-έρευνα και τελικά πραγματοποίηση.

Η τελειοποίηση σε αυτά τα 5 σημεία Η ζωή της γιόγκα στην πραγματικότητα είναι πρακτική διαλογισμού από μόνη της. Γνωρίζετε, κεντράρετε και καθαρίζετε. Στην πραγματικότητα, η ζωή διαλογισμού δεν διαχωρίζεται από την εξειδικευμένη πρακτική διαλογισμού καθισμάτων. Υπάρχουν άπειροι τρόποι με τους οποίους μπορείτε να βελτιώσετε τα 5 σημεία. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι δύσκολο να σταματήσετε τον διαλογισμό μόλις καταλάβετε την περίπλοκη σχέση μεταξύ των διαφορετικών πρακτικών, όλα κάτω από το πανό του «διαλογισμού». Στην πραγματικότητα, Υπάρχει πάντα μια θετική προοπτική σε όλα τα συμβάντα. Η θετική πρακτική σκέψης επιτρέπει στον διαλογιστή να γυρίζει τα πράγματα και να αποσπάται από τις σκέψεις και τα συναισθήματα. Η ζωή του διαλογισμού είναι πρακτική σιγά-σιγά αλλά καθημερινά και τα 5 αυτά σημεία, έτσι ώστε το μυαλό να γίνει καθαρό, διαφανές, ισχυρό και σταθερό έτοιμο για αυτο-έρευνα και τελικά πραγματοποίηση.

Η τελειοποίηση σε αυτά τα 5 σημεία Η ζωή της γιόγκα στην πραγματικότητα είναι πρακτική διαλογισμού από μόνη της. Γνωρίζετε, κεντράρετε και καθαρίζετε. Στην πραγματικότητα, η ζωή διαλογισμού δεν διαχωρίζεται από την εξειδικευμένη πρακτική διαλογισμού καθισμάτων. Υπάρχουν άπειροι τρόποι με τους οποίους μπορείτε να βελτιώσετε τα 5 σημεία. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι δύσκολο να σταματήσετε τον διαλογισμό μόλις καταλάβετε την περίπλοκη σχέση μεταξύ των διαφορετικών πρακτικών, όλα κάτω από το πανό του «διαλογισμού». Στην πραγματικότητα, Υπάρχει πάντα μια θετική προοπτική σε όλα τα συμβάντα. Η θετική πρακτική σκέψης επιτρέπει στον διαλογιστή να γυρίζει τα πράγματα και να αποσπάται από τις σκέψεις και τα συναισθήματα. Η ζωή του διαλογισμού είναι πρακτική σιγά-σιγά αλλά καθημερινά και τα 5 αυτά σημεία, έτσι ώστε το μυαλό να γίνει καθαρό, διαφανές, ισχυρό και σταθερό έτοιμο για αυτο-έρευνα και τελικά πραγματοποίηση.

Η τελειοποίηση σε αυτά τα 5 σημεία Η ζωή της γιόγκα στην πραγματικότητα είναι πρακτική διαλογισμού από μόνη της. Γνωρίζετε, κεντράρετε και καθαρίζετε. Στην πραγματικότητα, η ζωή διαλογισμού δεν διαχωρίζεται από την εξειδικευμένη πρακτική διαλογισμού καθισμάτων. Υπάρχουν άπειροι τρόποι με τους οποίους μπορείτε να βελτιώσετε τα 5 σημεία. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι δύσκολο να σταματήσετε τον διαλογισμό μόλις καταλάβετε την περίπλοκη σχέση μεταξύ των διαφορετικών πρακτικών, όλα κάτω από το πανό του «διαλογισμού».

Στην πραγματικότητα, Η θετική πρακτική σκέψης επιτρέπει στον διαλογιστή να γυρίζει τα πράγματα και να αποσπάται από τις σκέψεις και τα συναισθήματα. Η ζωή του διαλογισμού είναι πρακτική σιγά-σιγά αλλά καθημερινά και τα 5 αυτά σημεία, έτσι ώστε το μυαλό να γίνει καθαρό, διαφανές, ισχυρό και σταθερό έτοιμο για αυτο-έρευνα και τελικά πραγματοποίηση. Η τελειοποίηση σε αυτά τα 5 σημεία Η ζωή της γιόγκα στην πραγματικότητα είναι πρακτική διαλογισμού από μόνη της. Γνωρίζετε, κεντράρετε και καθαρίζετε. Στην πραγματικότητα, η ζωή διαλογισμού δεν διαχωρίζεται από την εξειδικευμένη πρακτική διαλογισμού καθισμάτων. Υπάρχουν άπειροι τρόποι με τους οποίους μπορείτε να βελτιώσετε τα 5 σημεία. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι δύσκολο να σταματήσετε τον διαλογισμό μόλις καταλάβετε την περίπλοκη σχέση μεταξύ των διαφορετικών πρακτικών, όλα κάτω από το πανό του «διαλογισμού». Στην πραγματικότητα, Η θετική πρακτική σκέψης επιτρέπει στον διαλογιστή να γυρίζει τα πράγματα και να αποσπάται από τις σκέψεις και τα συναισθήματα. Η ζωή του διαλογισμού είναι πρακτική σιγά-σιγά αλλά καθημερινά και τα 5 αυτά σημεία, έτσι ώστε το μυαλό να γίνει καθαρό, διαφανές, ισχυρό και σταθερό έτοιμο για αυτο-έρευνα και τελικά πραγματοποίηση. Η τελειοποίηση σε αυτά τα 5 σημεία Η ζωή της γιόγκα στην πραγματικότητα είναι πρακτική διαλογισμού από μόνη της.

Γνωρίζετε, κεντράρετε και καθαρίζετε. Στην πραγματικότητα, η ζωή διαλογισμού δεν διαχωρίζεται από την εξειδικευμένη πρακτική διαλογισμού καθισμάτων. Υπάρχουν άπειροι τρόποι με τους οποίους μπορείτε να βελτιώσετε τα 5 σημεία. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι δύσκολο να σταματήσετε τον διαλογισμό μόλις καταλάβετε την περίπλοκη σχέση μεταξύ των διαφορετικών πρακτικών, όλα κάτω από το πανό του «διαλογισμού». Στην πραγματικότητα, διαφανές, ισχυρό και σταθερό έτοιμο για αυτο-έρευνα και τελικά πραγματοποίηση. Η τελειοποίηση σε αυτά τα 5 σημεία Η ζωή της γιόγκα στην πραγματικότητα είναι πρακτική διαλογισμού από μόνη της. Γνωρίζετε, κεντράρετε και καθαρίζετε. Στην πραγματικότητα, η ζωή διαλογισμού δεν διαχωρίζεται από την εξειδικευμένη πρακτική διαλογισμού καθισμάτων. Υπάρχουν άπειροι τρόποι με τους οποίους μπορείτε να βελτιώσετε τα 5 σημεία. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι δύσκολο να σταματήσετε τον διαλογισμό μόλις καταλάβετε την περίπλοκη σχέση μεταξύ των διαφορετικών πρακτικών, όλα κάτω από το πανό του «διαλογισμού».

Στην πραγματικότητα, διαφανές, ισχυρό και σταθερό έτοιμο για αυτο-έρευνα και τελικά πραγματοποίηση. Η τελειοποίηση σε αυτά τα 5 σημεία Η ζωή της γιόγκα στην πραγματικότητα είναι πρακτική διαλογισμού από μόνη της. Γνωρίζετε, κεντράρετε και καθαρίζετε Στην πραγματικότητα, η ζωή διαλογισμού δεν διαχωρίζεται από την εξειδικευμένη πρακτική διαλογισμού καθισμάτων. Υπάρχουν άπειροι τρόποι με τους οποίους μπορείτε να βελτιώσετε τα 5 σημεία. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι δύσκολο να σταματήσετε τον διαλογισμό μόλις καταλάβετε την περίπλοκη σχέση μεταξύ των διαφορετικών πρακτικών, όλα κάτω από τη σημαία του «διαλογισμού». Στην πραγματικότητα, Υπάρχουν άπειροι τρόποι με τους οποίους μπορείτε να βελτιώσετε τα 5 σημεία. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι δύσκολο να σταματήσετε τον διαλογισμό μόλις καταλάβετε την περίπλοκη σχέση μεταξύ των διαφορετικών πρακτικών, όλα κάτω από τη σημαία του «διαλογισμού».

Στην πραγματικότητα, Υπάρχουν άπειροι τρόποι με τους οποίους μπορείτε να βελτιώσετε τα 5 σημεία. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι δύσκολο να σταματήσετε τον διαλογισμό μόλις καταλάβετε την περίπλοκη σχέση μεταξύ των διαφορετικών πρακτικών, όλα κάτω από το πανό του «διαλογισμού». Στην πραγματικότητα,

Η ποιότητα του καθιστικού διαλογισμού θα επηρεάσει την αφύπνιση της ζωής σας και η ποιότητα της αφύπνισης ζωής σας θα επηρεάσει την ποιότητα του σιωπηλού διαλογισμού σας.

Ο διαλογισμός ασκεί τα κλασικά 4 μονοπάτια της Γιόγκα.

Η ζωή του διαλογισμού περιλαμβάνει και τις 4 διαδρομές της γιόγκα. Σημαίνει να τελειοποιηθεί σε αυτές τις πρακτικές ή ιδιότητες:

1. Karma Yoga - μια ανιδιοτελής στάση απέναντι στη ζωή και στον διαλογισμό, την προσφορά των ενεργειών κάποιου, ώστε να αποκηρύξουμε τον έλεγχο και να αποφύγουμε να ενωθούμε περαιτέρω στην αλυσίδα του κάρμα.

2. Bhakti Yoga - μια ταπεινή στάση απέναντι στη ζωή και στις σχέσεις, που τις βλέπει ως ευκαιρίες να μάθουν να καμπυλώνουν τον εαυτό μας και να ενώνονται μεταξύ τους στην αγάπη. Επίσης, η εξάσκηση της Bhakti Yoga σημαίνει εξαγνισμό των κατώτερων συναισθημάτων, εξάχνωση των κατώτερων επιθυμιών και επιστροφή σε καθαρή αγάπη και σεβασμό για όλους.

Αυτή η αφοσίωση και η πίστη στο Ανώτατο θα σας κάνουν να ηρεμήσετε σε όλες τις καταστάσεις και θα βοηθήσετε τον εαυτό σας να παραδώσει την περιορισμένη του άποψη για να αγκαλιάσει το άγνωστο. Ο διαλογιστής κλίνει να είναι πολύ ευέλικτος και απαλός στην πρακτική του διαλογισμού.

3. Raja Yoga: - μια συνειδητοποίηση του νου και μια διαρκής πρακτική μιας μυτερή συγκέντρωσης που τελικά θα αφαιρέσει τη χωριστικότητα και τη δυαδικότητα για να γίνει ένα με όλα. Στην καθημερινή ζωή, εάν ο διαλογιστής γνωρίζει το μυαλό και προσπαθεί συνεχώς να διατηρεί το μυαλό επικεντρωμένο σε θετικούς στόχους, ο διαλογιστής ενισχύει τη δύναμη και την ανοχή που απαιτούνται για προχωρημένα στάδια διαλογισμού. Η συνειδητοποίηση της συμπεριφοράς του νου και η συνεχής καθοδήγησή του πίσω στο κέντρο, μπορεί να είναι μια κουραστική και ταυτόχρονα επιβραβευτική πρακτική. Τα ηθικά θεμέλια του Raja Yoga, των yamas και των niyamas, καθορίζουν πολλές αρετές που πρέπει να κάνουν και κακίες που δεν πρέπει να κάνουν αυτό μπορεί να κρατήσει τον διαλογισμό απασχολημένο για μεγάλο χρονικό διάστημα. Καθώς η Hatha Yoga θεωρείται μέρος του Raja Yoga, μπορεί κανείς να αρχίσει να ελέγχει το σώμα, την αναπνοή και τις αισθήσεις για να βελτιώσει τη συγκέντρωση και να φτάσει στο διαλογισμό.

4. Jnana Yoga: - η αίσθηση της γνώσης του τι είναι αληθινό και αληθινό και τι αλλάζει και είναι απατηλό. Μια γενική στάση αποκόλλησης και σοφής συμπεριφοράς σε συνδυασμό με την αυτοπεποίθηση και την αυτοεπιβεβαίωση του ποιος είμαι πραγματικά από μέσα μου. Ένα όραμα ενότητας και ενότητας στην πολυμορφία.

Ενσωματώστε τον διαλογισμό στην καθημερινή ζωή

Καθημερινή ρουτίνα

Καθημερινό πρόγραμμα

Λίγο λίγο

Εμπόδια στο διαλογισμό:

Περιπέτεια χωρίς στόχο;

Παύση της πρακτικής

Υγεία και διατροφή

Τεμπελιά και ύπνος

Επιπλοκές της καθημερινής ζωής - επιθυμητή παρέα

Άχρηστη συνομιλία

Αυτο δικαιολόγηση

Έλλειψη δέκτη

Ψυχικά εμπόδια: θυμός, κατάθλιψη, αμφιβολία, μνήμη, φόβος, απληστία, μίσος, απώλεια ζωτικής ενέργειας.

Εμπειρίες στο διαλογισμό

Μείνετε αποσπασμένοι από εμπειρίες κοσμικών μυστικιστικών ήχων, φώτων, μορφών, συναισθημάτων διαχωρισμού, κοσμικής συνείδησης.

Συμπέρασμα:

Κάντε την καθημερινή σας πρακτική και αφήστε την εμπειρία.

https://sivanandayogafarm.org/