Μπορείτε να κρίνετε τον εαυτό σας. Αν κάνετε το διαλογισμό αυτό για λίγες ημέρες ο θυμός που είναι καλά κρυμμένος μέσα σας, στο υποσυνείδητό σας και σας κάνει να υποφέρετε με πολλούς τρόπους θα εξαφανιστεί. Αυτός ο εσωτερικός θυμός πρέπει να βγει έξω.

Πρέπει να βρει έναν τρόπο. Γιατί δεν το κάνετε εσείς; Είναι μία πάρα πολύ δυνατή άσκηση και μετά από λίγο θα μπείτε σε μία κατάσταση έκστασης… Όταν ο θυμός σας βγει έξω αυτό που θα μείνει είναι σοφία». Yogi Bhajan

Καθίστε στην εύκολη θέση ή σε μία καρέκλα με τη σπονδυλική σας στήλη ίσια. Κάντε γροθιές τα χέρια σας και κινείστε τα δυναμικά εναλλάξ πάνω –κάτω, μπροστά από το ηλιακό πλέγμα.

Τραγουδήστε το μάντρα HAR, πιέζοντας τον αφαλό προς τα μέσα κάθε φορά που επαναλαμβάνετε το μάντρα ενώ ταυτόχρονα συντονίζετε με αυτό και την κίνηση των χεριών.

Διάρκεια 7 λεπτά.

Για να ολοκληρώσετε εισπνέετε βαθιά, κρατάτε τον αέρα μέσα για 10-15 δευτερόλεπτα σφίγγοντας τα χέρια μπροστά από το στήθος , εκπνέετε και χαλαρώνετε.

Μετά ακουμπάτε τις παλάμες (το δεξί χέρι σκεπάζει το αριστερό) στο κέντρο του στήθους).

Κρατήστε τα μάτια κλειστά και η αναπνοή είναι βαθιά και αργή. Μπείτε σε μια ήρεμη διαλογιστική κατάσταση, αισθανθείτε, οραματισθείτε και εμπιστευτείτε τη μη-ύπαρξη.

Η δύναμη που απελευθερώθηκε αντικαθίσταται από τον ουδέτερο εαυτό.

Διάρκεια 8 λεπτά.

Τελειώνοντας εισπνέετε, εκπνέετε και χαλαρώνετε.

Φωτογραφία από τον Yasin Hoşgör στο Unsplash
http://kundaliniyoganet.gr/