Ένας απλός τρόπος για να ηρεμήσετε το Νου Από Ελίνα Κουρταλή 

Το στοιχείο της φωτιάς μπορεί να μεταμορφώσει ό,τι χρειάζεται να αλλάξει. Οι φλόγες και το φως των κεριών μπορούν εύκολα να δημιουργήσουν μια αιθερική κατάσταση αν χρησιμοποιηθούν σε συνδυασμό με τεχνικές αναπνοής και εστίασης.

Για την ακόλουθη τεχνική θα χρησιμοποιήσουμε το φως της φλόγας από ένα κερί για να εστιάσουμε το Νου. Θα χρειαστείτε ένα απλό κερί και λίγο θυμίαμα, Πάλο Σάντο, Φασκόμηλο ή αιθέριο έλαιο Mugwort.

Αρχικά κάψτε το θυμίαμα για να δημιουργήσετε ένα πιο ήρεμο περιβάλλον. Στη συνέχεια, τοποθετήστε το κερί όσο το δυνατόν πιο κοντά στο επίπεδο των ματιών. Μπορεί να θέλετε να χαμηλώσετε τα φώτα του δωματίου για να εστιάσετε εύκολα στη φλόγα του κεριού.

Καθίστε άνετα σε οποιαδήποτε στάση μπορείτε εύκολα να κρατήστε την πλάτη σας ίσια. Χαλαρώστε το σώμα σας χρησιμοποιώντας Dirga Pranayama (τεχνική αναπνοής, βλέπε παρακάτω). Εισπνεύστε αργά από το κάτω μέρος της κοιλιάς και φέρτε την αναπνοή σας προς το στήθος και το λαιμό σας. Εκπνεύστε χωρίς βιασύνη και βγάλτε την εκπνοή σας από το σώμα σας ξεκινώντας από το λαιμό, το στήθος και στη συνέχεια το κάτω μέρος της κοιλιάς σας.

Μπορεί να θέλετε να πάρετε επτά αναπνοές Dirga Pranayama. Φέρτε την προσοχή σας αργά εστιάστε στη φλόγα. Μπορεί να αρχίσετε να νιώθετε τα μάτια σας υγρά. Παραμείνετε συγκεντρωμένοι/ες στη φλόγα.

Συνεχίστε εστιάζοντας τα μάτια σας στη φλόγα του κεριού για άλλα δέκα λεπτά. Με την εξάσκηση μπορείτε να καταφέρετε να χρησιμοποιείτε αυτήν την τεχνική έως και 20-30 λεπτά. Αφού τελειώσετε αυτή την τεχνική παραμείνετε με τα μάτια κλειστά για μερικά λεπτά.

Να έχετε αυτή την ειρηνική ενέργεια και αίσθηση για το υπόλοιπο της ημέρας σας!

Namaste

Ελίνα Κουρταλή

Ασχολείται με την ηχοθεραπεία και πιστεύει στο μοίρασμα διάφορων τεχνικών με σκοπό τη σύνδεση των ανθρώπων με τη μεγαλύτερη δύναμη στον κόσμο, την Αγάπη. Το Flower Bodies Flowing Souls δημιουργήθηκε για να προσφέρει την επαφή, τη χαρά, τη σύνδεση και τη θεραπεία κάθε σώματος και ψυχής με τη ροή της αρμονίας όπως αυτής ενός ανθισμένου λουλουδιού.

https://www.omorfizoi.gr/