1. Είναι σε επαφή με τα βαθύτερα κίνητρα και τις βασικές τους αξίες

Οι παθιασμένοι άνθρωποι καταλαβαίνουν ότι το πάθος συνδέεται με τις βαθύτερες, εγγενείς επιθυμίες τους. Θέλουν να τους αγαπούν, να αισθάνονται ότι έχουν σκοπό, να εκφράζουν τον εαυτό τους ελεύθερα και άλλες τέτοιου είδους επιθυμίες. Όλοι έχουμε τις βασικές μας αξίες, εκείνες τις κατευθυντήριες αρχές που μας βοηθούν να πάρουμε σημαντικές αποφάσεις. Όταν είμαστε σε επαφή με αυτές τις επιθυμίες και αξίες, έχουμε ένα πλαίσιο για να καθορίσουμε και να ζήσουμε το πάθος μας αλλά και να είμαστε συνεπείς με τον εαυτό μας.

2. Παίρνουν ρίσκα

Οι παθιασμένοι άνθρωποι αναγνωρίζουν ότι το να κυνηγάς το πάθος σου μπορεί να είναι παρακινδυνευμένο μερικές φορές. Όμως πολύ λίγα πράγματα στη ζωή έρχονται με εγγύηση. Αν έχεις κάνει την έρευνά σου και τις δοκιμές σου σχετικά με αυτό που θες να κάνεις, σε κάποιο σημείο της διαδρομής πρέπει να κάνεις το άλμα της πίστης. Τίποτα εκπληκτικό δεν συνέβη ποτέ στη ζωή χωρίς να γίνει αυτό το άλμα. Πολύ απλά αν δεν σπάσεις τα αυγά ομελέτα γίνεται;

3. Αντέχουν την αβεβαιότητα και την ταλαιπωρία

Η ανάληψη ρίσκων είναι πολλές φορές δυσάρεστη και αποθαρρυντική και σίγουρα προκαλεί ξεβόλεμα. Ανεξάρτητα από το πόσο επιμελής είσαι, η ταλαιπωρία και η αβεβαιότητα αποτελούν μέρος της ανάληψης ρίσκων. Οι παθιασμένοι άνθρωποι πρέπει να πάρουν κάποιες δύσκολες αποφάσεις, όπως το να κάνουν επιλογές που δεν αρέσουν στους άλλους, να πουν αντίο σε μέρη ή συνήθειες της παλιάς τους ζωής, να προκαλέσουν τον εαυτό τους να κάνουν κάτι καινούργιο. Αλλά καταλαβαίνουν ότι αυτό είναι μέρος της διαδικασίας και αναλαμβάνουν δράση ακόμη και αν νιώθουν δυσφορία.

4. Ξέρουν να βάζουν προτεραιότητες

Οι παθιασμένοι άνθρωποι κατανοούν τη δέσμευση τους στο όνειρό τους. Για να ζήσεις το πάθος σου, πρέπει να εστιάσεις σε αυτό με σαφήνεια και να το ζήσεις πλήρως. Δεν μπορείς να το κάνεις αυτό εάν είσαι μοιρασμένος σε πολλά διαφορετικά μέτωπα. Οι παθιασμένοι άνθρωποι επικεντρώνονται στα πιο σημαντικά πράγματα στη ζωή τους και αφήνουν πίσω άλλα λιγότερα σημαντικά ακόμα και αν κάποια από αυτά τους αρέσουν και τα απολαμβάνουν.

5. Αναγνωρίζουν και δράττουν τις ευκαιρίες

Το πάθος δημιουργεί ευκαιρίες και οι παθιασμένοι άνθρωποι έχουν πάντα τα μάτια τους ανοιχτά για κάθε είδους ευκαιρίες οι οποίες θα μπορούσαν να διευρύνουν την εμπειρία τους και να τους αποφέρουν περισσότερα. Επίσης κατανοούν πως το μονοπάτι του πάθους τους συνήθως δεν είναι ομαλό και έτσι επιτρέπουν στους εαυτούς τους να απολαμβάνουν τις παρακάμψεις και τις διαθέσιμες επιλογές γιατί ποτέ δεν ξέρεις που θα σε οδηγήσει μια παράκαμψη.

6. Περιμένουν θετικά αποτελέσματα

Οι παθιασμένοι άνθρωποι περιμένουν να δουλέψουν τα πράγματα προς όφελός τους. Έχουν τη στάση ότι «αυτό ή κάτι καλύτερο» θα συμβεί γι ‘αυτούς. Επειδή αγαπούν αυτό που κάνουν, έχουν μια θετική προσδοκία για το πού θα τους πάει το πάθος τους. Ακόμη βλέπουν τις αποτυχίες ως μέρος του ταξιδιού τους και αφορμή για βελτίωση.

7. Περιβάλλουν τον εαυτό τους με τους σωστούς ανθρώπους

Οι παθιασμένοι άνθρωποι καταλαβαίνουν πόσο πολύτιμο είναι να είσαι γύρω από υποστηρικτικούς, εμπνευσμένους, ομοϊδεάτες. Έχουν μάθει να απομακρύνονται από ανθρώπους μίζερους και φοβικούς που τους αποστραγγίζουν και να συνδέονται με άλλους που υποστηρίζουν το όραμά τους και τη χαρά τους για τη ζωή. Έχουν μέντορες και

8. Απολαμβάνουν το ταξίδι

Ζώντας μια παθιασμένη ζωή δεν είναι να φτάσεις σε κάποιο επιθυμητό αποτέλεσμα ή προορισμό. Είναι για να απολαύσεις κάθε λεπτό αυτής της πολυτάραχης διαδρομής. Ρώτα κάποιον που είναι ενθουσιώδης και παθιασμένος με αυτό που κάνει και θα δεις ότι η διαδικασία του να κάνει αυτό που αγαπά είναι πολύ πιο συναρπαστική από την επίτευξη του αποτελέσματος.

Η συγκίνηση της επιτυχίας είναι βραχύβια, αλλά η χαρά της επιδίωξης διαρκεί μια ζωή…