Φοράμε σωστά παπούτσια, κουβαλάμε προφυλάξεις και αποδεχόμαστε την ηλικία μας.

Με βάση ιστορίες αναγνωστών που δημοσιεύτηκαν στους New York Times, η εφημερίδα κατάφερε να εντοπίσει χαρακτηριστικά συμπεριφορών που καταγράφηκαν το 2017 ώστε να μας συμβουλέψει για τη νέα χρονιά - πως να είμαστε λιγότερο αγχωμένοι, καλύτερα προετοιμασμένοι γι’αυτά που θα έρθουν στη ζωή μας και πιο υπεύθυνοι.

Παρακάτω, σημειώνουμε μερικές καθημερινές συνήθειες που θα αλλάξουν την ψυχολογία μας σε καθημερινή βάση:

Να στρώνετε κάθε μέρα το κρεβάτι σας

Αυτή η μικρή πράξη θα σας δώσει μια αίσθηση υπερηφάνειας και επιτυχίας και θα οδηγήσει σε άλλες καλές συμπεριφορές.

Να φοράτε τα κατάλληλα παπούτσια

Η Μελάνια Τραμπ εξόργισε το διαδίκτυο όταν φόρεσε γόβες στιλέτο στη βροχή, όπως αναχωρούσε για να συναντήσει τα θύματα του τυφώνα στο Τέξας τον περασμένο Ιούλιο - παρότι άλλαξε σε sneakers κατά την άφιξή της. Αυτό αποτελεί μια υπενθύμιση να βαδίζουμε στο σωστό δρόμο, κυριολεκτικά και μεταφορικά.

Να λούζεστε τακτικά

Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί στον τρόπο που λούζουμε τα μαλλιά μας και να ακολουθούμε τη σωστή μέθοδο. Πολλές φορές έχουμε ακούσει ότι το συχνό λούσιμο δεν είναι καλό. Επομένως, θα πρέπει να φροντίζουμε την κεφαλή όπως και το πρόσωπό μας, οπότε το να μην λουζόμαστε τακτικά, μόνο κακό κάνει.

Να προγραμματίζετε το σεξ

Όπως συμβουλεύει η ειδικός Cheryl Strayed, «Καταλαβαίνω ότι θα ακουστεί ξενέρωτο αλλά μου αρέσει να προγραμματίζω το σεξ. Δεν χρειάζεται “μαγική” κατάλληλη στιγμή για να γίνει, μπορεί να ενταχθεί στη λίστα με τα ραντεβού της ημέρας και -πιστέψτε με- η μαγεία δεν χάνεται. Δεν έχω πάντα διάθεση για σεξ αλλά όταν κάνω, αισθάνομαι πάντα καλά».

Να αποδέχεστε τα πράγματα που δεν μπορείτε να ελέγξετε

Δεν πρέπει να αφήνουμε τις καταστάσεις και τα γεγονότα στη ζωή μας να μας ανησυχούν. Είναι λάθος και ψυχοφθόρο να αγχωνόμαστε για κάτι που είναι πέρα από τις δυνάμεις μας και δεν μπορούμε να το ελέγξουμε. Οπότε ας αποδεχθούμε κάποια πράγματα όπως είναι και τέλος.

Κι αν το στρες δεν φεύγει, στραφείτε σε ένα πραγματικό παραμύθι

Αν υπάρχει ανάγκη για λίγη διασκέδαση και κάτι διαφορετικό να απασχολήσει το μυαλό μας, ας σκεφτούμε τον επερχόμενο γάμο του πρίγκιπα Harry και τις Meghan Markle, ένα πραγματικό παραμύθι που θα μας απασχολήσει πολύ τους επόμενους μήνες.

Αποδεχτείτε την ηλικία σας

Ας αφήσουμε τα μαλλιά να γκριζάρουν και τις ρυτίδες να εμφανιστούν. Μπορεί να είναι η αρχή μιας επανάστασης. Η μάχη ξεκινάει με μια ματιά στον καθρέφτη. Ας αποδεχτούμε λοιπόν ότι κάθε ηλικία έχει και την ομορφιά της. Ας μην αρνούμαστε το χρόνο που περνάει, ας αποδεχθούμε το ότι μεγαλώνουμε.

Να κουβαλάτε προφυλακτικά

Επειδή δεν ξέρουμε πότε θα έρθει το τέλος του κόσμου και επειδή μπορουν να χρησιμοποιηθούν σε πολλές περιπτώσεις έχετε πάντα μαζί σας προφυλακτικά. «Όσο και αν φαίνεται περίεργο και για λόγους επιβίωσης, μερικοί τα χρησιμοποιούν για να ανάψουν φωτιά, άλλοι ως σφεντόνα, στο ψάρεμα, ακόμα και για να κάνουν σινιάλο σε κάποιον», γράφει ο Alex Williams.

Μετά από μια ήττα, συνεχίζουμε να προχωράμε - και να διασκεδάζουμε

Και μόνο το παράδειγμα της Χίλαρι Κλίντον όταν λίγες μέρες μετά την ήττα της, βγήκε ένα βράδυ για να παρακολουθήσει ένα θεατρικό έργο στο Broadway, ένα άλλο για να φάει σε ένα σινιέ Ιταλικό εστιατόριο και μια φορά να δει ένα καμπαρέ σόου, είναι άψογα παραδείγματα προς μίμηση.

Πηγή: New York Times


NewsroomHuffPost Greece