Η ευτυχία μοιάζει πολλές φορές άπιαστη, δύσκολη, ανέφικτη, στην ουσία όμως κρύβεται πίσω από τα απλά καθημερινά πράγματα, τα οποία και τα προσπερνάμε, χωρίς να σταθούμε και να τα απολαύσουμε! Τι είναι όμως ευτυχία; Είναι η ικανότητα του ανθρώπου να μπορεί να απολαμβάνει και να χαίρεται όλα τα «δώρα» που του προσφέρει η ζωή, ικανοποιώντας τις ανάγκες και τις επιθυμίες του! Ευτυχία είναι το αίσθημα της πληρότητας που σε κάνει να χαμογελάς και να νιώθεις ολοκληρωμένος… Αν το καλοσκεφτείς όμως, η ευτυχία είναι μία εντελώς προσωπική υπόθεση και για να μπορούμε να τη νιώσουμε, είναι σημαντικό να έχουμε μία πολύ καλή επικοινωνία με τον ίδιο μας τον εαυτό!

Το «κυνήγι της ευτυχίας» μας οδηγεί πολλές φορές σε λάθος μονοπάτια, γεγονός που μας κάνει να μπερδευόμαστε, να βρισκόμαστε σε σύγχυση, να νιώθουμε μπλοκαρισμένοι ή και άτυχοι πολλές φορές για το λόγο ότι έχουμε καιρό να νιώσουμε ευτυχισμένοι! Είναι όμως αυτό που μας στερεί την ευτυχία που αξίζουμε; Γιατί βλέπουμε συχνά ανθρώπους χαμογελαστούς και ευτυχισμένους ενώ άλλους ανθρώπους σκυθρωπούς και προβληματισμένους; Σε αυτό το άρθρο θα αναφερθώ σε συγκεκριμένες συνήθειες, που μπλοκάρουν αισθητά το αίσθημα της ευτυχίας στη ζωή μας! Προβληματίσου, απάντησε με ειλικρίνεια τις ερωτήσεις που δίνονται, αναγνώρισέ όλα αυτά τα στοιχεία που σου στερούν το αίσθημα της ευτυχίας και πάρε την απόφαση να τις αλλάξεις

Αγαπάς πραγματικά τον εαυτό σου; Νιώθεις καλά με εσένα; Έχεις αυτοπεποίθηση; Στηρίζεσαι στις δικές σου δυνάμεις; Η έλλειψη αγάπης για τον ίδιο μας τον εαυτό, μας οδηγεί πολλές φορές σε μία εσωτερική σύγκρουση η οποία και μας στερεί το αίσθημα της χαράς αλλά και της απόλαυσης

Πόσο καλά γνωρίζεις τον εαυτό σου; Γνωρίζεις τα δυνατά και αδύναμα σημεία σου; Διακρίνεις τι είναι αυτό που σου δίνει χαρά στη ζωή σου; Πολλές φορές χάνουμε την επαφή με τον ίδιο μας τον εαυτό και δεν μπορούμε να κατανοήσουμε ποιες είναι οι ανάγκες μας, ποιες είναι οι επιθυμίες μας, τι θέλουμε να πετύχουμε… Για να βαδίσουμε το μονοπάτι της ευτυχίας είναι χρήσιμο να έχουμε γίνει πρώτα φιλαράκια με τον ίδιο μας τον εαυτό ….

Πόσο συχνά γκρινιάζεις; Ένας άνθρωπος γκρινιάζει γιατί κάτι του λείπει, γιατί οι ανάγκες του μένουν ανικανοποίητες, γιατί νιώθει ότι δεν υπάρχει αγάπη στη ζωή … Μήπως λοιπόν έχει έρθει ο καιρός αντί να μουρμουράς να καταγράψεις 5 βασικά πράγματα που θα θελες να αλλάξεις στη ζωή σου, προκειμένου να έρθεις πιο κοντά στην ευτυχία;

Γυμνάζεσαι; Θα μου πεις τι σχέση έχει η γυμναστική με την ευτυχία! Σαφώς και έχει, αφού κατά την διάρκεια της σωματικής άσκησης , ο εγκέφαλος παράγει όλες αυτές τις φυσικές ουσίες ευεξίας που σε βοηθούν να χαλαρώνεις, να απολαμβάνεις, να χαίρεσαι!

Φροντίζεις το σώμα, την διατροφή αλλά και τον ύπνο σου; Είναι γεγονός ότι για να μπορέσεις να νιώσεις ψυχική ευεξία είναι πολύ σημαντική η κατανάλωση συχνών μικρών, ποιοτικών γευμάτων, η φροντίδα ικανοποίησης όλων των βιολογικών αναγκών! Επιπλέον ύπνος, είναι πραγματικά το Α και το Ω για να μπορείς να νιώθεις γερός, δυνατός αλλά και ευτυχισμένος!
Χαρακτηρίζεσαι από αναβλητικότητα; Το ροκάνισμα του χρόνου και οι δικαιολογίες καθυστερούν σημαντικά την ευτυχία που προσμένεις να έρθει!

Πόσο συχνά μαλώνεις τον εαυτό σου; Αν μου απαντήσεις «αρκετά» θα σου πρότεινα να αφιερώνεις από εδώ και στο εξής πολύ παραπάνω χρόνο για να παινεύεις τον εαυτό σου, σίγουρα θα νιώσεις πολύ καλύτερα και θα δεις και το χαμόγελο να απλώνεται στα χείλη σου!

Αναγνωρίζεις την αξία σου; Μην βιαστείς να απαντήσεις, πάρε το χρόνο σου, σκέψου περιστατικά που έχεις ζήσει και προσπάθησε σαν ένας αυστηρός κριτής να καταλάβεις αν πραγματικά έχεις επίγνωση των δυνάμεων και των ικανοτήτων σου!

Αντιμετωπίζεις τους φόβους σου; Δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην νιώθει κάποιες στιγμές φόβο, ανασφάλεια, αδυναμία … Δεν είμαστε σούπερ ήρωες αλλά απλοί άνθρωποι της καθημερινότητες, όπου ακόμα και το συναίσθημα του φόβου, ή και του άγχους, έχουν μία χρησιμότητα στη ζωή μας. Τι γίνεται όμως όταν οι φόβοι γίνονται τόσο επίμονοι, που μας σκλαβώνουν και μας εγκλωβίζουν σε ένα τούνελ στο οποίο δεν μπορείς να βρούμε ούτε από πού μπήκαμε, αλλά δεν βλέπουμε πουθενά και την έξοδο… Τότε η ευτυχία χάνεται! Πώς την βρίσκεις ξανά; Αναγνωρίζοντας τους φόβους φροντίζοντας να συμφιλιωθείς μαζί τους!

Σε νοιάζει πολύ η γνώμη των άλλων; Αν ναι τότε σημαίνει ότι αφήνεις την δική σου γνώμη, τις δικές σου επιθυμίες και τα δικά σου θέλω στην άκρη … Μέσα σε όλα αυτά που αφήνεις πίσω σου, είτε γιατί φοβάσαι ότι θα κριθείς, είτε γιατί πιστεύεις ότι θα απογοητεύσεις… αφήνεις στην άκρη και την ευτυχία σου!

Πόσο σημαντικό ρόλο παίζει το παρελθόν στο παρόν σου; Η προσκόλληση σε παρελθοντικές καταστάσεις, είναι σαν να προσπαθείς να οδηγήσεις με σηκωμένο το χειρόφρενο… δεν μπορείς να πας πουθενά! Χάνεις λοιπόν πολύτιμο χρόνο αλλά και διάθεση από τις χαρούμενες στιγμές

Καταφέρνεις να διατηρείς τις ισορροπίες;;; Η ευτυχία είναι ένα συναίσθημα που στηρίζεται στην αρμονία και στην αρμονία … Τα άκρα ποτέ δεν βοηθούν να βιώσεις την ολοκληρωτική ευτυχία! Τι εννοώ; Οι έντονες συναισθηματικές εναλλαγές, η συνεχόμενη κυκλοθυμία, η υπερβολή στις συναισθηματικές αντιδράσεις και τα συνεχόμενα ups and downs τρενάρουν σημαντικά τόσο τον χρόνο όσο και την ποιότητα της ευτυχίας! Προσπάθησε να «ζυγίζεις» καλύτερα τις καταστάσεις, να διατηρείς την ψυχραιμία, την υπομονή, την στωικότητα δείχνοντας αποδοχή στις εναλλαγές της ζωής.

Σκέφτεσαι πρώτα το αρνητικό σενάριο; Πριν την λήψη μίας απόφασης, πριν ένα νέο ξεκίνημα ή μία νέα δραστηριότητα, η πρώτη σκέψη που περνά από το μυαλό σου είναι το τι θα συμβεί αν αποτύχεις; Με αυτό τον τρόπο προκαταβάλεις τον εαυτό σου αρνητικά και ακόμα και αν πετύχεις, δεν θα μπορέσεις να το απολαύσεις γιατί θα υπάρχουν φωλιασμένες αυτές οι ασυνείδητες σκέψεις που δεν θα σου επιτρέπουν να πιστέψεις ότι ναι τα κατάφερες…

Αναζητάς την τελειότητα; Και σε ποιον δεν αρέσει η τελειότητα; Είναι γεγονός όμως ότι τίποτα γύρω μας δεν είναι τέλειο, ούτε ακόμα και εμείς .. Η τελειομανία , καθώς και η εξιδανίκευση ανθρώπων και καταστάσεων της ζωής μας, μας στερούν σημαντικά το να μπορέσουμε να βιώσουμε την ευτυχία!
Χάνεις εύκολα το κουράγιο σου; Η ζωή είναι ένας συνεχής αγώνας, με προκλήσεις, εμπόδια και δοκιμασίες … Η ευτυχία διαδέχεται την λύπη και τούμπαλιν … Δεν θα πρέπει να χάνεις το κουράγιο και την ψυχραιμία σου αλλά θα πρέπει να αναπτύξεις πολύ παραπάνω την αποδοχή και την εγκαρτέρηση!

astrokouskous.oroskopos.gr

Tags: