Είναι πολύ πιθανό πως λαχταράς να μάθεις ποιος είναι ο προορισμός σου στη ζωή.

«Πώς μπορώ να βρω τον προορισμό μου;» είναι η πιο συχνή ερώτηση που μου κάνουν.

Αυτός που ρωτά συνήθως διανθίζει το δίλημμά του λέγοντας: «θα ήμουν ευτυχέστερος εάν ζούσα σύμφωνα με τον προορισμό μου στη ζωή, αλλά δεν ξέρω ποιος είναι».

Η απάντησή μου είναι πως έρχεσαι σε αυτόν τον κόσμο χωρίς να έχεις απολύτως τίποτα. Εγκαταλείπεις αυτόν τον υλικό κόσμο με τα ίδια. Δεν μπορείς να πάρεις μαζί σου τίποτα από όσα απέκτησες ή κατάφερες.

Επομένως το μόνο που μπορείς να κάνεις με τη ζωή σου είναι να την προσφέρεις. Θα αισθανθείς ότι έχεις εκπληρώσει τον προορισμό σου εάν βρεις έναν τρόπο να υπηρετείς πάντα τους άλλους.

Ο προορισμός έχει άμεση σχέση με το να προσφέρεις υπηρεσίες. Με το να τραβήξεις την προσοχή σου από τον εαυτό σου και τα προσωπικά σου συμφέροντα και να υπηρετήσεις τους άλλους, με κάποιον τρόπο να δημιουργείς γιατί σου αρέσει να το κάνεις.

Αλλά δημιουργείς και για να κάνεις τους άλλους ευτυχισμένους. Σχεδιάζεις γιατί αυτό σε ωθεί η καρδιά σου να κάνεις. Αλλά τα σχέδιά σου είναι στην υπηρεσία των άλλων. Γράφεις γιατί σου αρέσει να εκφράζεσαι μέσα από λέξεις. Αλλά αυτές οι λέξεις θα βοηθήσουν και θα εμπνεύσουν τους αναγνώστες.

Εάν ακόμα δεν ξέρεις ποιος είναι ο προορισμός σου, θα συνεχίσεις να τον ψάχνεις σε όλα τα στάδια της ζωής σου.

Απόσπασμα από «Τα 10 μυστικά για επιτυχία και εσωτερική γαλήνη του Dr. Wayne Dyer», Εκδόσεις Έσοπτρον