Αν η απάντηση είναι αρνητική μην φύγεις αν δεν διαβάσεις αυτό το άρθρο. Αν είναι θετική.. Και πάλι μην φύγεις γιατί παρακάτω θα σου δώσω πολύτιμες πληροφορίες και γνώση για το τι χρειάζεται να κάνεις για να πετύχεις τους στόχους σου.

Γιατί όμως ξεκίνησα το άρθρο με την παραπάνω ερώτηση; “Έχεις στόχους;” Μπορεί να φαίνεται περίεργο όμως πολλές φορές όταν κάνω αυτή την ερώτηση στους ανθρώπους, για την ακρίβεια όταν τους ρωτάω ποιοι είναι οι στόχοι τους, δεν παίρνω απάντηση. Ή αν πάρω οι στόχοι αυτοί απλά βρίσκονται στην άκρη.. αρκετά μακρινή άκρη.. του μυαλού τους.

Κι όμως υπάρχει εξήγηση: Οι καταιγιστικοί ρυθμοί της καθημερινότητας των ανθρώπων πολλές φορές δεν τους αφήνει περιθώριο να σκεφτούν και να προσδιορίσουν τις επιθυμίες τους, τα όνειρα τους, τους στόχους τους. Δεν προλαβαίνουν ούτε να τους φέρουν κοντά ούτε να δουλέψουν γι’ αυτούς. Γι’ αυτό και είπα πριν ότι οι στόχοι βρίσκονται στην πολύ μακρινή άκρη του μυαλού τους.

Παρόλα αυτά, αν θέλεις να έχεις επιτυχία στην ζωή σου, χρειάζεται όχι απλά να έχεις στόχους, αλλά να έχεις σαφείς, συγκεκριμένους και καθαρούς στόχους. Αλλά και κάτι άλλο που θα το δούμε παρακάτω..

Αν είχες 3 ευχές τι θα ζητούσες;
Μιας και ξεκινήσαμε με ερώτηση λοιπόν ας συνεχίσουμε με ερώτηση:

Εάν μπορούσαν να πραγματοποιηθούν 3 ευχές σου (σαν το τζίνι του παραμυθιού), 3 επιθυμίες σου ποιες θα ήταν αυτές;

Θέλω να βρεις μέσα σου τις τρεις πιο σημαντικές επιθυμίες σου. Αυτές που αν γινόντουσαν πραγματικότητα θα άλλαζε η ζωή σου απίστευτα με θετικό τρόπο! Ποιοι είναι οι τρεις στόχοι που θα ήθελες να πετύχεις στην ζωή σου; Και πως θα άλλαζε αυτή αν τους πετύχαινες; Πώς φαντάζεσαι την ζωή σου μετά την επίτευξη τους;

Σημαντικό: Μην αφήσεις του στόχους σου να αιωρούνται μόνο σε λόγια. Ξεκίνα με το να τους καταγράψεις σε ένα χαρτί. Κι αν είναι περισσότεροι ακόμα καλύτερα. Αλλά γράψε τους. Γράψε τους με χαρά, με ενέργεια, με πάθος. Φρόντισε να είναι σαφείς, να είναι συγκεκριμένοι, να είναι ξεκάθαροι.

Και αφού τους καταγράψεις πάμε στο επόμενο βήμα. Το βήμα της ανάλυσης. Γράψε δίπλα σε κάθε στόχο, σε κάθε επιθυμία, τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα που μπορεί να έχουν. Είμαι σίγουρος πως θα εκπλαγείς με τα πλεονεκτήματα κάποιων στόχων που ίσως φάνταζαν μέχρι αυτό το στάδιο στο μυαλό σου σαν μέτριοι στόχοι.

Επόμενο στάδιο, πάμε δυνατά: Θέσε μικρούς στόχους για την επίτευξη του μεγάλου σου στόχου! Να είναι και αυτοί σαφείς και συγκεκριμένοι! Να θυμάσαι ότι η επίτευξη των μικρών στόχων είναι αυτή που θα σε φέρει βήμα βήμα στην επίτευξη του μεγάλου σου στόχου. Γι’ αυτό μην τους υποτιμάς.. Είναι οι πλέον πολύτιμοι!

Τέλος, και αφού έχεις καθορίσει τους μικρούς στόχους των στόχων σου, φτιάξε ένα πλάνο δράσης. Οργάνωσε τους, φτιάξε ένα εφικτό χρονοδιάγραμμα και.. Το πιο σημαντικό απ’ όλα: ΜΠΕΣ ΣΤΗΝ ΔΡΑΣΗ!

Η επιτυχία είναι εκεί και σε περιμένει..

Σου θυμίζω είναι σημαντικό να έχεις σαφείς, καθαρούς και συγκεκριμένους στόχους γιατί:
Έτσι θα είσαι σε θέση να εστιάζεις την ενέργεια σου και τις δράσεις σου προς αυτή την κατεύθυνση.

Θα μπορείς να αντιλαμβάνεσαι καλύτερα τις ευκαιρίες που θα σου παρουσιάζονται

Θα αντιληφθείς πως κάτι που φάνταζε δύσκολο και μακρινό ίσως είναι τελικά πιο εύκολο και εφικτό ακολουθώντας την επίτευξη μικρών στόχων μέρα με την μέρα

Είσαι μοναδικός! Είσαι υπέροχος!

Να Αγαπάς τον Εαυτό σου και να Ζεις με Πάθος!

https://www.manolisischakis.gr/safeis-stoxous/