Έχεις κάνει μια αναδρομή στα τόσα χρόνια που ζεις για να δεις πως αντιλαμβάνεσαι την καθημερινότητα σου;

Πως λειτουργεί ο ψυχισμός σου και πως επηρεάζουν τα συναισθήματα το σώμα σου; Πώς αντανακλάται η οπτική που νοητικά έχεις στη ζωή σου;

Οι σκέψεις σου είναι καλοπροαίρετες, πολύπλοκες, φθονερές, κρύβουν υποκρισία; Σε πνίγουν τα προβλήματα και σκέφτεσαι πόσο δύσκολη είναι η κάθε σου μέρα;

Τί όμως περιλαμβάνει τελικά μια συνηθισμένη ημέρα από τις αμέτρητες της ζωή σου; Έχεις παρατηρήσει πως αντιδράει ο νους 

Παραπονιέσαι για τα προβλήματα στην εργασία σου;

Νιώθεις να σε πνίγει το αίσθημα της αδικίας και της μνησικακίας, καθώς βλέπεις τους συναδέλφους σου να δουλεύουν λιγότερο από εσένα και να πληρώνονται το ίδιο;

Νιώθεις καταπίεση και ανυπομονησία στο Mετρό για να πας στη δουλειά σου, καθώς πολλές φορές έχεις αγανακτήσει με αυτούς που σε σπρώχνουν για να μπουν στους συρμούς;

Δες πως λειτουργεί ο νους σου στις καθημερινές υποχρεώσεις!
Σε ενοχλεί ο θόρυβος των αυτοκινήτων και το κυκλοφοριακό;

Δυσφορείς στην ουρά του ταμείου στο σουπερμάρκετ;

Με λίγα λόγια σχολιάζεις το καθετί που περνάει από την αντίληψη σου, καθώς συνέχεια επεξεργάζεσαι νοητικά πληροφορίες και εικόνες.

Τα παραδείγματα είναι παρά πολλά στην καθημερινότητα μας!

Και όταν σε ρωτήσουν είσαι θετικό άτομο; Απαντάς με σιγουριά, ναι βεβαία είμαι!

Αλλά για ποια θετικότητα μιλάμε όταν δυσφορείς για το παραμικρό και βγάζεις νεύρα, θυμό και φθόνο κάθε μέρα; Αυτός ο τρόπος ζωής δεν είναι θετικός!

Ζεις μονίμως με μια αντίδραση σε ό,τι συμβαίνει, αντιδράς με τους γύρω σου και βλέπεις τι δεν σου αρέσει στο σπίτι σου, στη δουλειά σου, στη διασκέδαση σου.

Σχολιάζεις πως συμπεριφέρεται ο διπλανός σου, σχολιάζεις αρνητικά το ντύσιμο του, γκρινιάζεις για το φαγητό της γυναίκας σου… Αντιδράς κάθε στιγμή και αυτό είναι φυσιολογικό, γιατί η αντίδραση είναι μια αντανακλαστική λειτουργία προσέγγισης και αποκωδικοποίησης των σημάτων που στέλνουν οι πέντε αισθήσεις στον εγκέφαλο.

Αλλά γιατί αντιδράς κατά 80% περίπου στη ζωή σου αρνητικά;
Γιατί στα κύτταρα σου έχει αποτυπωθεί η αρνητική αντίδραση και σε κάνει να δυσανασχετείς σε ό,τι ερεθίσματα λαμβάνεις από το εξωτερικό περιβάλλον;

Η απάντηση είναι ότι δεν θέλεις πραγματικά να κοιτάξεις μέσα σου και να δεις ποιος πραγματικά είσαι και τι είναι αυτό που αντιδράει και πνίγει την ψυχή σου!

Η κριτική που ασκείς συνεχώς σε ό,τι πληροφορία σου παρέχει το εξωτερικό περιβάλλον είναι η εύκολη λύση που θέτει ο νους και ο εγωισμός για να διασπαστεί η εστίαση από τον εσωτερικό σου ψυχισμό που θέλει βοήθεια.

Αυτό εμποδίζει στο να συγκεντρωθείς και να θελήσεις να δεις τα ελαττώματα σου και τα θέματα που έχεις όπως παιδικά τραύματα, φοβίες και εμμονές που χρειάζεται να δουλέψεις σε βάθος και να αναγνωρίσεις το ποιος τελικά είσαι και γιατί σου παρουσιάζονται δυσκολίες στη Ζωή σου.

Οι περισσότεροι καταλήγουν στην εύκολη λύση που είναι η αναζήτηση των επιφανειακών αιτιών για την κατάσταση τους και έτσι φορτώνουν το βάρος της ύπαρξής τους και την αποτυχία στους άλλους.

Θεωρούμε ότι οι άλλοι ευθύνονται για την κατάσταση που βρισκόμαστε ενώ εμείς προσπαθούμε! Πάντα υπάρχουν κάποιοι που μας ανταγωνίζονται, μας διαβάλλουν και βάζουν εμπόδια!

Έτσι ζούμε με την ψευδαίσθηση ότι δεν μπορούμε να χαρούμε τη ζωή μας και να την ορίσουμε όπως εμείς θέλουμε. Λάθος!
Αυτή είναι η πιο διαδεδομένη δικαιολογία της αυταπάτης που συντηρούμε δίνοντας αυτή την εύκολη εξήγηση, γιατί μας αρέσει να ζούμε στην αυτολύπηση!

Το να κατανοήσουμε τον ψυχισμό μας είναι μία επίπονη και σε βάθος διαδικασία που μας ξεβολεύει από τον υπέροχο θρόνο της αναβλητικότητας και της ψυχολογικής οκνηρίας.

Κρίνουμε τα πάντα μέσα από την «Επανάσταση του καναπέ», γιατί αυτό που τελικά θέλουμε είναι να τρεφόμαστε από το δικό μας ενεργειακό δηλητήριο που παράγουμε στην καθημερινότητά μας και η συνεχής αναπαραγωγή του δημιουργεί αυτήν την ενεργειακή δόνηση στη ζωή μας.

Αυτό αποδεικνύει πόσο πολύ θέλουμε να παραμυθιαζόμαστε από μόνοι μας. Γιατί ουσιαστικά αυτό που μας θρέφει με αυτές τις συμπεριφορές είναι ο φθόνος για τον διπλανό μας, η αδιαφορία και ο εγωισμός.

Προτιμάμε αυτή την εύκολη λύση που κρατάει τη συνείδηση μας κοιμισμένη αντί να ασχοληθούμε με τον εαυτό μας πιο βαθιά και να προσπαθήσουμε να κάνουμε την ζωή μας καλύτερη βοηθώντας το συλλογικό ασυνείδητο να εξελιχθεί.

Σε ένα βαθύτερο επίπεδο ποιο είναι το αποτέλεσμα; Άλλη μια μέρα χορτάσατε το τέρας του εγωισμού χωρίς να το καταλάβετε, ακολουθώντας το πρόγραμμα που εσκεμμένα το σύστημα έχει δημιουργήσει για να χειραγωγήσει τους πολλούς και να τους κατευθύνει ώστε να εκτονώνουν την αντίδραση τους μέσα από αρνητικές συμπεριφορές συνεχίζοντας να καταναλώνουν και να παράγουν μέχρι να πεθάνουν.

Η Αυθυποβολή αυτή μας τρέφει γιατί τελικά εμείς δημιουργούμε την κόλαση ή τον παράδεισο στη ζωή μας.
Η επιλογή είναι δική σου! Αν συνεχίσεις στο ίδιο μοτίβο της μιζέριας και του εγωισμού θα σκληρύνεις ακόμα περισσότερο όσο θα μεγαλώνεις!

Θα γίνεσαι πιο γκρινιάρης, ιδιότροπος, περισσότερο μοναχικός γιατί δεν θα θέλεις ακόμα και τους δικούς σου ανθρώπους ή θα απομακρύνονται γιατί δεν θα αντέχουν την συμπεριφορά σου, καθώς θα σε ενοχλούν σχεδόν τα πάντα!

Αυτό θα έχει άμεση αντανάκλαση και στο φυσικό σου σώμα καθώς τα ψυχοσωματικά συμπτώματα θα εκδηλώνονται με εντονότερο ρυθμό. Θα σε πνίγει το στρες με το παραμικρό, ταχυκαρδίες και πονοκέφαλοι στην καθημερινότητα σου, η δύσπνοια θα εμφανίζεται σε κάθε αγχωτική σκέψη. Το σώμα σου θα υποφέρει ενώ οργανικά θα είσαι καλά…

Θα έχεις περάσει σε ένα άλλο επίπεδο όπου ο ψυχισμός σου θα ελέγχεται από την υποβόσκουσα κατάθλιψη. Θα σκέφτεσαι με απόγνωση, γιατί βρίσκομαι σε αυτή την κατάσταση; Γιατί το να πάθω εγώ και όχι οι άλλοι;

Η απάντηση είναι απλή… γιατί εσύ το έχεις επιλέξει!

Έχω εκπαιδευτεί ως Σύμβουλος Alpha Chi με
ειδίκευση στο ενεργειακό Feng Shui στους χώρους και στο σώμα και ασχολούμαι εδώ και δεκαπέντε χρόνια με το χώρο των Πολεμικών Τεχνών.

Senhar
https://www.omorfizoi.gr/poia-einai-i-optiki-sti-zoi-soy/