Πέντε προβλήματα υγείας που μπορούμε να λύσουμε με το κλάμα
Πολλοί το θεωρούν αδυναμία, αλλά στην πραγματικότητα υπάρχουν περισσότερα οφέλη στο κλάμα απ΄όσο νομίζουμε.
Η κοινωνία συχνά βλέπει το κλάμα ως ένδειξη αδυναμίας. Αλλά αν νιώθετε ότι πρέπει να κλάψετε μην συγκρατηθείτε. Υπάρχουν στην πραγματικότητα περισσότερα οφέλη στο κλάμα απ΄όσο νομίζουμε.

1. Άγχος

Μια μελέτη του 2014 διαπίστωσε ότι το κλάμα μπορεί να βοηθήσει τους ανθρώπους να χαλαρώσουν όταν είναι αγχωμένοι. Τα αποτελέσματα του κλάματος δεν είναι άμεσα και ίσως χρειαστεί λίγα λεπτά μέχρι το σώμα αρχίσει να χαλαρώνει.

2. Πίεση του αίματος

Η υψηλή αρτηριακή πίεση μπορεί να οδηγήσει σε αρκετά σοβαρά προβλήματα υγείας, όπως εγκεφαλικό επεισόδιο, καρδιακή προσβολή, καρδιακή ανεπάρκεια, άνοια και ακόμη και νεφρική ανεπάρκεια. Αλλά τα καλά νέα είναι ότι, σύμφωνα με αρκετές μελέτες, το κλάμα όχι μόνο μειώνει την πίεση του αίματος και την κρατά υπό έλεγχο, αλλά το έντονο κλάμα μπορεί επίσης να σταθεροποιήσει τον παλμό.

3. Συσσώρευση τοξινών

Όταν κλαίμε τα δάκρυα ξεπλένουν τις τοξίνες που συσσωρεύονται στο σώμα λόγω στρες. Αυτή η απομάκρυνση των τοξινών βοηθά στη μείωση των επιπέδων κορτιζόλης στο σώμα, με αποτέλεσμα να φτιάχνει η διάθεση. Επομένως δεν αποτελεί έκπληξη ότι νιώθουμε ένα βάρος να φεύγει από πάνω μας όταν κλαίμε για αρκετή ώρα.

4. Μεταβολές της διάθεσης

Εάν αναρωτιέστε γιατί η συμπεριφορά σας έχει μετατραπεί σε επιθετική τελευταία και συνεχώς νιώθετε ανήσυχοι, τότε, πρέπει να ξέρετε ότι δεν μπορεί να υπάρξει μια συγκεκριμένη απάντηση. Οι μεταβολές της διάθεσης οφείλονται σε διάφορους λόγους, όπως στην υπερβολική συσσώρευση μαγγανίου (σ.σ ιχνοστοιχείο που εμπλέκεται στις βασικές λειτουργίες ανάπτυξης και αναπαραγωγής). Όταν κλαίμε, μεγάλο ποσοστό του ιχνοστοιχείου απομακρύνεται από το σώμα μας με τα δάκρυα και έτσι αισθανόμαστε πιο ήρεμοι και συγκεντρωμένοι.

5. Συναισθηματικός πόνος

Όταν νιώθουμε φυσικό πόνο, αρκετές φορές κλαίμε χωρίς να το θέλουμε. Αυτός είναι ο τρόπος του σώματος να μειώσει τον πόνο που αισθανόμαστε. Έρευνες έχουν διαπιστώσει ότι με τα δάκρυα απελευθερώνονται η οξυτοκίνη και ενδορφίνες. Αυτές οι χημικές ουσίες κάνουν τους ανθρώπους να αισθάνονται καλά και μπορούν να μειώσουν τον φυσικό ή συναισθηματικό πόνο που αισθανόμαστε.

Εσείς κλαίτε συχνά; Νιώθετε καλύτερα μετά από ένα γερό κλάμα;

πηγή: https://brightside.me