Βροχή από πεφταστέρια θα είναι ορατή σήμερα το βράδυ Τρίτη 21 Οκτωβρίου προς χαράματα Τετάρτης 22 Οκτωβρίου.Οι Ωριωνίδες είναι μια μέσης έντασης βροχή διαττόντων, που κάθε χρόνο λαμβάνουν χώρα από τις αρχές Οκτωβρίου έως τις αρχές Νοεμβρίου και φέτος αναμένεται να φθάσουν στο μέγιστο σημείο τους τις δυο μέρες αυτές του Οκτωβρίου.

Επειδή δεν θα υπάρχει φωτεινή Σελήνη στον ουρανό, η εποχή θεωρείται κατάλληλη για παρατήρηση. Οι καλύτερες -και πιο βολικές- ώρες για παρατήρηση είναι, με κατεύθυνση προς την ανατολή, λίγο μετά τα μεσάνυχτα και πριν την αυγή, στο μέτρο βέβαια που ο κατά τόπους ουρανός είναι καθαρός από σύννεφα.

Οι Ωριωνίδες, που πήραν το όνομά τους επειδή φαίνεται να προέρχονται από τον αστερισμό του Ωρίωνα (ή λίγο πιο βόρεια, από το μεγάλο άστρο Μπετελγκέζ), δημιουργούνται από τα υλικά που έχει αφήσει πίσω του ο κομήτης του Χάλεϊ. Δεκάδες μετέωρα (συνήθως 20 έως 25 ανά ώρα, αλλά μπορεί να φθάσουν και τα 50) εισέρχονται και καίγονται στην ατμόσφαιρα της Γης.

Τα «πεφταστέρια» των Ωριωνίδων είναι από τα πιο γρήγορα, καθώς συχνά κινούνται με μεγάλη ταχύτητα έως 67 χιλιομέτρων το δευτερόλεπτο και αφήνουν έντονα ίχνη στον ουρανό.Η αυθόρμητη σκέψη όλων μας είναι να κάνουμε γρήγορα μία ευχή για να μην χαθεί η ευκαιρία.

«Αν δεις ένα αστέρι να πέφτει, κάνε γρήγορα μία ευχή και θα πραγματοποιηθεί», έλεγαν οι παλιότεροι και τι ωραία... με τόσα αστέρια, μπορούμε να κάνουμε πολλές, πολλές ευχές.

Οι ευχές συνδέονται με την επιθυμία ή τη λαχτάρα, που κάνουν την καρδιά μας να αισθάνεται ανυπομονησία. Μπορεί να νιώθουμε ότι οι ευχές μας έχουν πέσει σε αδράνεια και παραμένουν στην αγκαλιά του χρόνου έως ότου αναζητήσουν την εκπλήρωση. Το σίγουρο είναι ότι διανύουμε εποχές, που χρειαζόμαστε ευχές για να καλυτερέψουν τα πράγματα γύρω μας και όλοι κάνουμε μεγάλες προσπάθειες προς αυτή την κατεύθυνση.

Το αν θα πραγματοποιηθούν ή όχι δε το ξέρουμε ... Το σίγουρο είναι ότι έχουμε την ευκαιρία να ελπίζουμε όταν θα βλέπουμε τον ουρανό να γεμίζει αστέρια.

zougla.gr