Φτιάχνουμε μια πολύ εύκολη ταρτούλα, με χαμηλά λιπαρά γιατί δεν μας αρκεί κάτι να είναι νόστιμο πρέπει να προσέχουμε να μην επιβαρύνουμε τον οργανισμό μας με περιττά λιπαρά.Η κρεμούλα που απλώσαμε πάνω στο φύλλο, είναι λαχταριστή, δέχεται πολλές τροποποιήσεις και τρώγεται και ωμή. 

Υλικά:
1 φύλλο ζύμης κουρού (εγώ χρησιμοποίησα Χρυσή Ζύμη)
300γρ silken tofu
125 γρ μαύρη σοκολάτα
1/4 φλ. καστανή ζάχαρη
1 βανίλια
1/2 κγ μοσχοκάρυδο
3- 4 αχλάδια
μαρμελάδα πορτοκάλι

Εκτέλεση:

Χτυπάω στο μίξερ το silken tofu μόνο του, μέχρι να γίνει κρέμα. Προσθέτω την καστανή ζάχαρη, την βανίλια και το μοσχοκάρυδο. Λιώνω σε μπεν μαρί την μαύρη σοκολάτα. Την αφήνω να κρυώσει λίγο.

Ενώνω την λιωμένη μαύρη σοκολάτα με το άλλο μείγμα και ανακατεύω με μια μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθεί.

Στρώνω το φύλλο πάνω σε λαδόκολλα, γυρνώντας λίγο κάθε πλευρά (περίπου 1,5 εκατοστό) ώστε να δημιουργηθεί μια κορνίζα.

Στο εσωτερικό της κορνίζας απλώνω την κρέμα και τοποθετώ πάνω της τα κομμένα αχλάδια (προσπαθήστε να έχουν περίπου το ίδιο μέγεθος για να ψηθούν ομοιόμορφα). Με ένα πινελάκι απλώνω λίγο μαρμελάδα πορτοκάλι πάνω στα αχλάδια. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο για 25 περίπου λεπτά στους 180-200 βαθμούς.

https://theveggiesisters.gr/