Τριπλασιάστηκαν σε μια εβδομάδα οι νεκροί από την γρίπη. Σε λίγο οι επίσημες ανακοινώσεις του ΚΕΕΛΠΝΟ. Ανησυχούν οι ειδικοί αφού ο ιός Η1Ν1 "σκοτώνει" χωρίς διακρίσεις.
Συναγερμός έχει σημάνει στο υπουργείο Υγείας αφού σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του iatropedia.gr, τριπλασιάστηκαν σε μια εβδομάδα οι νεκροί φτάνοντας τους 18, ενώ ανάμεσά τους είναι και τρία παιδιά!

Ο ιός Η1Ν1 φέτος «σκοτώνει» ανθρώπους όλων των ηλικιών με ή χωρίς υποκείμενα νοσήματα. Που σημαίνει ότι άνθρωποι όλων των ηλικιών, υπάρχουν στη μακάβρια λίστα που σιγά σιγά δημιουργείται και φέτος το χειμώνα με νεκρούς από τον ιό της γρίπης. Το πανδημικό στέλεχος του χειμώνα 2009-10 έχει άλλωστε αυτό το προφίλ, να πλήττει άτομα που δεν περίμενε κάποιος να κάνουν τόσο σοβαρές επιπλοκές από την γρίπη και να πεθάνουν από αυτές.

Οι πληροφορίες του iatropedia.gr μιλούν και για ανθρώπους που κατέληξαν εκτός Μονάδων Εντατικής Θεραπείας. Σε λίγο αναμένεται και η επίσημη έκθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Αλλά σε κατάσταση συναγερμού παραμένει η Ρουμανία λόγω του ιού που βρίσκεται σε πλήρη έξαρση και έχει στοιχίσει τη ζωή σε δεκάδες ανθρώπους.
Μέχρι στιγμής 61 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους στη Ρουμανία εξαιτίας της επιδημίας γρίπης που έχει χτυπήσει την χώρα τις τελευταίες εβδομάδες. Την επιδημία ανακοίνωση η υπουργός Υγείας στη Ρουμανία, Σορίνα Πίντερα, ενώ οι ειδικοί εκτιμούν πως η έξαρση του ιού της γρίπης θα συνεχιστεί όλο τον Φεβρουάριο.

Το υπουργείο Υγείας στη Ρουμανία συνιστά στους πολίτες να προμηθεύονται τα κατάλληλα φάρμακα κατά του ιού της γρίπης για τη θεραπεία αναπνευστικών λοιμώξεων οξείας μορφής και να υπάρχει προληπτική θεραπεία επισκεπτών και γιατρών για τις επαφές με ασθενείς καθώς και εμβολιασμός πολιτών και ιατρικού προσωπικού.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ