Το GIVMED είναι το πρώτο ηλεκτρονικό δίκτυο αξιοποίησης περισσευούμενων φαρμάκων προς όφελος κοινωνικά ευπαθών ομάδων. Συνδέει τις ελλείψεις φαρμάκων από κοινωφελείς φορείς (κοινωνικά φαρμακεία, γηροκομεία, ΜΚΟ) με τις δωρεές φαρμάκων από ιδιώτες, φαρμακοβιομηχανίες ή άλλους κοινωφελείς φορείς.

Ένα συγκλονιστικό στοιχείο υπήρξε η αφορμή για το τηλεοπτικό spot που δημιούργησε η Unlimited Creativity για τη συγκεκριμένη καμπάνια: κάθε χρόνο 34.000.000 κουτιά φαρμάκων στην Ελλάδα πετιούνται στα σκουπίδια αχρησιμοποίητα!

Το δημιουργικό εύρημα παρουσιάζει κάδους σκουπιδιών να ‘δηλώνουν’ ότι πάσχουν από κάποια ανθρώπινη ασθένεια, μια συνθήκη που, φυσικά, δεν υφίσταται. Μια συνθήκη εκτός λογικής, όσο και το γεγονός ότι τα φάρμακα που μας περισσεύουν αντί να διοχετεύονται σε ευπαθείς ομάδες καταλήγουν στα σκουπίδια.

To τηλεοπτικό spot, που μπορείτε να δείτε εδώ,, προβάλλεται ήδη ως κοινωνικό μήνυμα με στόχο όσο το δυνατόν περισσότεροι από μας να έρθουν σε επαφή με το δίκτυο GIVMED και να δωρίσουν τα φάρμακα που δεν χρειάζονται.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εκατοντάδες χιλιάδες συνάνθρωποί μας αδυνατούν να καλύψουν τις ανάγκες τους σε φάρμακα, κάτι που μπορεί να αλλάξει εάν ακόμα περισσότεροι πολίτες ευαισθητοποιηθούν σε αυτή την κατεύθυνση.