Ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να κρατήσουμε νεφρούς, επίφυση, επινεφρίδια και ουροδόχο κύστη υγιή είναι η κατανάλωση φρέσκου χυμού από σπαράγγια.

Ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να κρατήσουμε νεφρά, επίφυση, επινεφρίδια και ουροδόχο κύστη υγιή είναι η κατανάλωση φρέσκου χυμού από σπαράγγια.
Τα σπαράγγια χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία των λοιμώξεων και άλλων παθήσεων του ουροποιητικού συστήματος, καθώς επίσης συμβάλλουν στην ανακούφιση των πονεμένων αρθρώσεων και στις ορμονικές ανισορροπίες. Κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης βοηθούν στην εξισορρόπηση των ορμονών (πρέπει όμως ο χυμός τους να καταναλώνεται το λιγότερο για 30 ημέρες).

Τα σπαράγγια για να φτάσουν στην πλήρη ανάπτυξη τους χρειάζονται 3 χρόνια! δηλαδή 3 φορές περίπου περισσότερος χρόνος από εκείνο που απαιτείται για να ωριμάσει ο ανανάς (1-1,5 χρόνο) .
Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι οι ρίζες του σπαραγγιού μπορούν να φτάσουν έως και 3 μέτρα βάθος. Αυτό σημαίνει ότι απορροφούν μέταλλα, ιχνοστοιχεία και θρεπτικά συστατικά σε πολύ μεγαλύτερες ποσότητες από ότι τα περισσότερα λαχανικά . Για αυτό είναι σημαντικό τώρα που είναι η εποχή τους, να τα εντάξουμε στην καθημερινή μας διατροφή, είτε ως τροφή είτε ως χυμό. Ο χυμός των σπαραγγιών με λεμόνι ή λάιμ δημιουργεί ένα εξαιρετικό αλκαλικό τονωτικό.

Σας παραθέτω αυτό που καταναλώνω εδώ και δεκαετίες και έχει αποδειχτεί αποτελεσματικό, πίνοντας το 4 φορές την εβδομάδα για ένα μήνα, (ένα λίτρο την ημέρα):

10 σπαράγγια (τα κοτσάνια)
2 λάιμ ή 1 μεγάλο λεμόνι χωρίς φλούδα
1 κομματάκι ρίζα φρέσκο τζίντζερ (πιπερόριζα)
1 μήλο
1 αγγούρι (μεγάλο, θερμοκηπίου )
10 κοτσανάκια σέλινο


Η ποσότητα που "βγάζουν" τα παραπάνω υλικά πρέπει να είναι περίπου ένα λίτρο.
Επίσης σας συνιστώ παράλληλα να πίνετε το λιγότερο 8-10 ποτήρια νερό (φιλτραρισμένο) για να βοηθά την κύστη και τα νεφρά να καθαρίζουν.

 Μεράφραση: Σοφία Navjiwan 

Επιμέλεια : Basantpal K.

kundaliniyoganet.gr