Μαρτίου 26, 2019

Υγεία

Όποιος χρησιμοποιεί μπλε πιάτα στο φαγητό του, τρώει λιγότερο, λέει ο ψυχολόγος Χάραλντ Μπράεμ.

Ο 74χρονος επιστήμονας εργάστηκε για πολλά χρόνια στη διαφημιστική βιομηχανία, μέχρι το 1981, όταν ήταν υπεύθυνος για την ψυχολογία των χρωμάτων στο Πανεπιστήμιο Εφαρμοσμένων Επιστημών του Βισμπάντεν.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το μπλε χρώμα βοηθάει στη χαλάρωση και στην πιο αργή κατανάλωση του φαγητού λέει ο Μπράεμ στην FAZ.

Αυτός είναι ένας άλλος λόγος για τον οποίο οι περισσότεροι Γερμανοί αποκαλούν το μπλε το αγαπημένο τους χρώμα. Εάν τρώτε σε μπλε πιάτα, τρώτε πιο αργά και στη συνέχεια γίνετε νιώθετε γρηγορότερα ότι έχετε χορτάσει... Μπορείτε να βάλετε ακόμη λιγότερα τρόφιμα σε μπλε πιάτα παρά σε πιάτα διαφορετικού χρώματος και όμως έχετε την αίσθηση ότι είστε κορεσμένοι, υποστηρίζει ο Γερμανός επιστήμονας.

To μπλε πιάτο χαλαρώνει To μπλε πιάτο χαλαρώνει

Οπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ και σύμφωνα με τον Μπράεμ, αυτός είναι ένας παράγοντας που μπορείτε να επωφεληθείτε από μια δίαιτα.
Το κίτρινο και το κόκκινο, από την άλλη πλευρά, είναι χρώματα που αυξάνουν την όρεξη και την κατανάλωση.
Το κόκκινο χρώμα οδηγεί επίσης σε ταχύτερη κατανάλωση, σύμφωνα με τον Μπράεμ, και αυτός είναι ένας λόγος που συχνά τα εστιατόρια γρήγορου φαγητού χρησιμοποιούν αυτό το χρώμα.
Υπάρχει το οικονομικό σκέλος σε πρώτο πλάνο, τα εστιατόρια τύπου «Fast Food» θέλουν να κάνουν πωλήσεις, λέει. Στη δεκαετία του 1970, o Μπράεμ ήταν ένας από τους δημιουργούς ιδεών για τα τρόφιμα και με δική του εισήγηση η Milka εισήγαγε τη μοβ αγελάδα.

Η δύναμη των χρωμάτων

Ο Μπράεμ έγραψε πριν 30 χρόνια το βιβλίο «Η δύναμη των χρωμάτων», το οποίο έχει μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες: Τα χρώματα είναι πολύ πιο ισχυρά από ότι αντιλαμβάνονται οι άνθρωποι. Έχουν ισχυρά αποτελέσματα, τα οποία δεν μπορούν να ξεφύγουν από τον πολιτισμό οπουδήποτε στον κόσμο, εξηγεί ο Μπράεμ. Αυτή η αίσθηση του χρώματος είναι σε μεγάλο βαθμό ανεξάρτητη από τη θρησκεία και τον πολιτισμό. Παρατηρούνται μόνο μικρές διαφορές, για παράδειγμα, στην Ασία φορούν λευκά στις κηδείες, ενώ στην Ευρώπη μαύρα.

Είναι γενετικές οι αντιδράσεις στα χρώματα

Ο Μπράεμ θεωρεί ότι η αντίδρασή μας στα χρώματα είναι στον γενετικό μας κώδικα: Στο DNA μας έχουμε αρχαίους δίσκους προγραμμάτων που είναι σταθεροί.

Ασυνείδητα, αντιδρούμε πάντα με τον ίδιο τρόπο. Αυτές οι δισκέτες προγραμμάτων είναι γεμάτες αρχέτυπα, δηλαδή αρχέγονες έννοιες και πρότυπα συμπεριφοράς. Αυτό ισχύει και με τα χρώματα υποστηρίζει ο Μπράεμ. Για παράδειγμα, το κόκκινο είναι και ήταν το χρώμα της φωτιάς και του αίματος, επομένως είναι πολύ επικίνδυνο για τον άνθρωπο. Αυτό εξακολουθεί να έχει επίπτωση σήμερα: Αν δούμε κόκκινο σε μεγάλη ποσότητα, προκαλεί άγχος και ίσως ακόμη και πανικό. Δεν μπορούμε να υπερασπιστούμε τον εαυτό μας ενάντια σε αυτό, εξηγεί ο Γερμανός ψυχολόγος.

Πώς το εμπόριο εκμεταλλεύεται τη γνώση σχετικά με τα χρώματα

Στο σούπερ μάρκετ ξέρουν για την επίδραση των χρωμάτων ούτως ή άλλως: Το κόκκινο κρέας χρησιμοποιείται στις διαφημίσεις για να κάνει το κρέας να φαίνεται πιο φρέσκο, λέει ο Μπράεμ. Επίσης, σε άλλα τμήματα μπορούν να εξαπατήσουν τις αισθήσεις: Η σκούρα συσκευασία του καφέ θεωρείται πολύ βαρύτερη και ο καφές είναι πολύ ισχυρότερος από ό, τι είναι πραγματικά. Επειδή όσο πιο σκούρο είναι το χρώμα, ο πελάτης έχει την αίσθηση ότι παίρνει περισσότερα για τα χρήματα που δίνει, αν και το ίδιο το προϊόν είναι ακριβότερο λέει.

Η κατανάλωση επίσης, ήταν πάντα ένα εξαιρετικά σημαντικό πράγμα σε όλους τους πολιτισμούς. Στο παρελθόν, υπήρχε η εστία γύρω από την οποία συγκεντρωνόταν η κοινότητα. Σήμερα η εστία είναι το μπάρμπεκιου. Αυτό ενισχύει την κοινότητα. Η εικόνα μιας οικογένειας που τρώει μαζί, τη συνδέει πολύ περισσότερο από το να πάει στο εστιατόριο.

Το χρώμα δεν υποκαθιστά την υγιεινή διατροφή

Όπως τονίζουν πάντως Έλληνες διατροφολόγοι στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, εάν θέλετε μια υγιεινή διατροφή, δεν πρέπει να βασίζεστε αποκλειστικά στα χρώματα. Φαγητά με πάρα πολλά λιπαρά, η ζάχαρη και η έλλειψη άσκησης αποτελούν μια εντελώς λανθασμένη ιδέα στη διατροφή. Αντί για τα κόλπα με τα χρώματα, θα πρέπει να βλέπετε τα θέματα της υγείας πιο συνειδητά. Και αν τα χρώματα σας υποστηρίζουν, τόσο το καλύτερο...

Πηγή:  iefimerida.gr

Υγεία

Για τους περισσότερους ανθρώπους σήμερα, η υγεία θεωρείται υπόθεση του σώματος.

Η αποκατάσταση της υγείας αφορά στην απλή απομάκρυνση των συμπτωμάτων και η «θεραπεία» επέρχεται όταν «η τιμή» βρίσκεται στα «φυσιολογικά όρια».

Η αρρώστια αιτιολογείται από τους περισσότερους ανθρώπους με πολλούς τρόπους: φταίει η μοίρα, η άδικη ζωή, ο Θεός, μπορεί ακόμη να πάρει και τη μορφή της τιμωρίας «εξ ουρανού». Σαν να υπάρχει η ανάγκη του ανθρώπου να εναποθέσει την ευθύνη της ασθένειας του τόσο έξω και τόσο μακριά, ώστε η εμφάνιση και η έκβαση της αρρώστιας να μην τον αφορά και να μην ορίζεται από τον ίδιο.

Η «υγεία» στις μέρες μας

Για τους περισσότερους ανθρώπους σήμερα, η υγεία θεωρείται υπόθεση του σώματος, η αποκατάσταση της υγείας αφορά στην απλή απομάκρυνση των συμπτωμάτων και η «θεραπεία» επέρχεται όταν «η τιμή» βρίσκεται στα «φυσιολογικά όρια».

Γιατί αρρωσταίνουμε;

Η αρρώστια αιτιολογείται από τους περισσότερους ανθρώπους με πολλούς τρόπους: φταίει η μοίρα, η άδικη ζωή, ο Θεός, μπορεί ακόμη να πάρει και τη μορφή της τιμωρίας «εξ ουρανού». Σαν να υπάρχει η ανάγκη του ανθρώπου να εναποθέσει την ευθύνη της ασθένειας του τόσο έξω και τόσο μακριά, ώστε η εμφάνιση και η έκβαση της αρρώστιας να μην τον αφορά και να μην ορίζεται από τον ίδιο.

Εάν όμως ο άνθρωπος δεν φέρει ο ίδιος προσωπική ευθύνη για την ασθένειά του, η θεραπεία θα είναι μόνο προσωρινή. Η προσωπική ευθύνη συνάδει με τις αντιλήψεις και τις στάσεις του έχει διαμορφώσει ο καθένας απέναντι στην υγεία, την ασθένεια και τελικά απέναντι στην ίδια τη ζωή.

Η «σωτήρια» εμφάνιση της αρρώστιας

Είναι πολλές οι καταστάσεις της ζωής που μπορεί να οδηγήσουν τον άνθρωπο να έχει την ανάγκη της αρρώστιας και η εμφάνισή της να είναι σωτήρια.

Κάποιες φορές στη ζωή μας είναι τόσο έντονο το αίσθημα του αδιεξόδου και του μάταιου, ώστε αισθανόμαστε την ανάγκη της αρρώστιας ως μιας έστω και προσωρινής διεξόδου. Άλλες φορές τα εμπόδια που εμφανίζονται μπροστά μας είναι συνεχή, οι προσπάθειες μας για προχώρημα όλο και πιο δύσκολες και επώδυνες, ο αγώνας διαρκής και χωρίς αποτέλεσμα.

Όλοι οι άνθρωποι έρχονται κάποια στιγμή στη ζωή τους αντιμέτωποι με τέτοια συναισθήματα και τέτοιες καταστάσεις. Η στιγμή αυτή είναι πολύ κρίσιμη, γιατί φέρει τον άνθρωπο μπροστά σε δυο επιλογές: παραίτηση από τη ζωή που συνεπάγεται την ανάγκη της αρρώστιας ή επιθυμία ζωής.

Σε ανθρώπους που αισθάνονται απειλημένοι, ευάλωτοι, κουρασμένοι και αδύναμοι να αντιμετωπίζουν τη ζωή, η αρρώστια προσφέρει ένα πολύτιμο καταφύγιο. Είναι τότε που αναζητούν ένα γερό χαρτί για να παραιτηθούν, για να πάψουν να παλεύουν. Είναι τότε που η αρρώστια ωφελεί τον ασθενή και μπορεί να γίνει σωτηρία.

Ο άρρωστος, του οποίου η επιθυμία για ζωή είναι πολύ αδύνατη σε μια δύσκολη κατάσταση, είναι σχεδόν πάντοτε ένας άνθρωπος που η επιθυμία να ζήσει ήταν αδύνατη και πριν αρρωστήσει. Του είναι πιο εύκολο, οικείο και «ευχάριστο» να μιλά για ανεπίλυτα προβλήματα και για το δύσκολο που ζει καθημερινά χωρίς πολλές φορές να μπορεί να μοιραστεί κάτι όμορφο.

Οι άνθρωποι αυτοί έχουν ανάγκη και επιθυμία ταυτόχρονα να ακούν το ψέμα ότι πάσχουν από κάποια σωματική αρρώστια, γιατί αυτό τους απαλλάσσει από την προσωπική ευθύνη να ορίσουν οι ίδιοι τη ζωή και την ασθένειά του και από την ανάγκη να κάνουν κάποιες αλλαγές στη ζωή τους και στις σχέσεις τους.

Ασθένεια & υγεία


Μια ασθένεια δεν ξεκινά με την εμφάνιση κάποιων συμπτωμάτων και δεν τελειώνει με την απομάκρυνσή τους. Η αποκατάσταση της υγείας δεν αντιστοιχεί μόνο στην καλή σωματική υγεία και τις «καθαρές» εξετάσεις.

Η ποιότητα της ζωής, η ποιότητα και ο χαρακτήρας των σχέσεων με τους ανθρώπους, η καλή φροντίδα του εαυτού τηρώντας κάποιους κανόνες συμπεριφοράς σε σχέση με τον ύπνο, την τροφή, την άσκηση και τα φάρμακα, αλλά κυρίως η την επιλογή υγιών αξιών διαμορφώνουν μια γενικότερη αντίληψη και στάση απέναντι στη ζωή, απέναντι στην υγεία, απέναντι στην αρρώστια.

Ασθενείς που δεν επιτρέπουν στον εαυτό τους να ορίζονται από τα συμπτώματά τους, τους πόνους τους, τις αρρώστιες τους είναι πολύ πιο υγιείς από ανθρώπους, οι οποίοι δεν υποφέρουν από κάποια σωματική ασθένεια.

Πηγή: kepsy.gr

https://www.thessalonikiartsandculture.gr

Υγεία

Ο ένας στους τέσσερις ανθρώπους άνω των 25 ετών παγκοσμίως -και στην Ελλάδα- κινδυνεύει να πάθει εγκεφαλικό κάποια στιγμή στη ζωή του, σύμφωνα με μια νέα διεθνή επιστημονική μελέτη.

Για πρώτη φορά μελέτη εκτιμά τον δια βίου κίνδυνο μετά τα 25 (οι προηγούμενες μελέτες έκαναν εκτίμηση του κινδύνου για εγκεφαλικό μετά την ηλικία των 45 ετών). Στην Ελλάδα ο κίνδυνος αφορά περίπου το 26%, έναντι σχεδόν 25% του μέσου όρου παγκοσμίως.

Η νέα έρευνα δείχνει ότι υπάρχουν μεγάλες αποκλίσεις του κινδύνου από χώρα σε χώρα.

Ο κίνδυνος εγκεφαλικού για έναν 25χρονο κυμαίνεται από 8% ως 39%, ανάλογα με το πού ζει. Τον μεγαλύτερο κίνδυνο έχουν οι Κινέζοι και γενικότερα οι κάτοικοι της ανατολικής Ασίας (39%), καθώς επίσης των Βαλκανίων, ενώ τον μικρότερο οι κάτοικοι της υποσαχάριας Αφρικής (12%).

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον επίκουρο καθηγητή Γκρέγκορι Ροθ του Ινστιτούτου Μετρήσεων και Αξιολόγησης της Υγείας του Πανεπιστημίου Ουάσιγκτον στο Σιάτλ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο αμερικανικό ιατρικό περιοδικό «The New England Journal of Medicine» υπολόγισαν ότι κατά μέσο όρο ο δια βίου κίνδυνος εγκεφαλικού διεθνώς μετά τα 25 είναι 24,9% (18,3% για ισχαιμικό εγκεφαλικό και 8,2% για αιμορραγικό). Το ισχαιμικό συμβαίνει όταν ένας θρόμβος σε ένα αιμοφόρο αγγείο εμποδίζει την τροφοδοσία του εγκεφάλου με αίμα, ενώ το αιμορραγικό όταν συμβαίνει ρήξη κάποιου εγκεφαλικού αγγείου.

Οι δέκα χώρες με τον μεγαλύτερο κίνδυνο εγκεφαλικού είναι: Κίνα 39,3%, Λετονία 37%, Ρουμανία 36,2%, Μαυροβούνιο 36%, Βοσνία-Ερζεγοβίνη 35,7%, ΠΓΔΜ 35,2%, Σερβία 33,8%, Βουλγαρία 33,4%, Αλβανία 33,4% και Κροατία 33%. Για τους άνδρες ο μεγαλύτερος κίνδυνος υπάρχει στην Κίνα (41,1%), ενώ για τις γυναίκες στη Λετονία (41,7%).
Τι γίνεται στην Ελλάδα

Στην Ελλάδα ο μέσος κίνδυνος (και για τα δύο φύλα) μετά την ηλικία των 25 ετών είναι 25,9%, μειωμένος κατά 3,5% έναντι του 1990. Ειδικότερα ο κίνδυνος αιμορραγικού εγκεφαλικού είναι 10,1% (μείωση 1,8% έναντι του 1990), ενώ ισχαιμικού 18,1% (μείωση 2,1%) σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Για τους άνδρες στην Ελλάδα ο κίνδυνος εγκεφαλικού είναι 24,6% και για τις γυναίκες 27,3%. Ο κίνδυνος αιμορραγικού εγκεφαλικού στη χώρα μας είναι 10% στους άνδρες και 10,3% στις γυναίκες, ενώ ισχαιμικού εγκεφαλικού 16,9% στους άνδρες και 19,3% στις γυναίκες.

Στην Ελλάδα το 2016 στις γυναίκες το 65,2% των εγκεφαλικών ήσαν ισχαιμικού τύπου και το 34,8% αιμορραγικού, ενώ στους άνδρες τα αντίστοιχα ποσοστά ήσαν 63,2% και 36,9%.

Για «συνταρακτικά ευρήματα» έκανε λόγο ο δρ Ροθ και τόνισε ότι «είναι επιτακτικό οι γιατροί να προειδοποιούν πιο έγκαιρα τους ασθενείς τους για την πρόληψη ενός εγκεφαλικού ή άλλης αγγειακής νόσου. Βρήκαμε υπερβολικά υψηλό δια βίου κίνδυνο εγκεφαλικού και είναι ξεκάθαρο ότι οι νεότεροι ενήλικες πρέπει να έχουν επίγνωση των μακροπρόθεσμων κινδύνων για την υγεία τους, συνεπώς πρέπει να τρώνε πιο υγιεινά, να ασκούνται τακτικά και να αποφεύγουν το κάπνισμα και το αλκοόλ». Οι ερευνητές συμβουλεύουν επίσης να υπάρξει μείωση στις τιμές των φαρμάκων κατά της αρτηριακής πίεσης και της χοληστερίνης.

newsbeast.gr

Υγεία

Στην έρευνα συμμετείχει και ένας Έλληνας

Η σωματική άσκηση μπορεί να έχει σχεδόν την ίδια αποτελεσματικότητα με τα αντι-υπερτασικά φάρμακα για τη μείωση της υψηλής αρτηριακής πίεσης, σύμφωνα με μια νέα διεθνή επιστημονική μελέτη, την πρώτη του είδους της που κάνει αυτή τη σύγκριση.

Οι επιστήμονες, με επικεφαλής τον δρα Χουσεΐν Νασί του Τμήματος Πολιτικής της Υγείας της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Λονδίνου (LSE), που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο βρετανικό αθλητιατρικό περιοδικό «British Journal of Sports Medicine» αξιολόγησαν στοιχεία (μετα-ανάλυση) από 194 κλινικές μελέτες σχετικά με την αποτελεσματικότητα των φαρμάκων για τη μείωση της συστολικής πίεσης, καθώς και άλλων 197 μελετών για τις αντίστοιχες επιπτώσεις της άσκησης. Δεν έχουν πραγματοποιηθεί καθόλου μελέτες μέχρι σήμερα που να κάνουν απευθείας σύγκριση φαρμάκων και άσκησης, όσον αφορά την υπέρταση.

Η νέα μελέτη κατέληξε στη διαπίστωση ότι γενικά η αρτηριακή πίεση είναι χαμηλότερη στους ανθρώπους που παίρνουν φάρμακα, σε σχέση με όσους ασκούνται (περπάτημα, τρέξιμο, ποδήλατο, κολύμπι, γυμναστήριο κ.α.).

Όμως όσον αφορά ειδικότερα όσους έχουν υψηλή πίεση, η άσκηση φαίνεται να είναι εξίσου αποτελεσματική όσο τα φάρμακα. Επιπλέον, η αποτελεσματικότητα της άσκησης στη μείωση της πίεσης είναι τόσο μεγαλύτερη, όσο πιο ψηλά βάζει κανείς τον «πήχη» για το τι θεωρείται υπέρταση (συστολική πίεση άνω του 140 mm Ηg) μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Οι ερευνητές -μεταξύ των οποίων ο διακεκριμένος ελληνικής καταγωγής καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Στάνφορντ της Καλιφόρνια Γιάννης Ιωαννίδης- επεσήμαναν ότι διεθνώς τα τελευταία χρόνια έχει αυξηθεί κατακόρυφα η συνταγογράφηση φαρμάκων για υπέρταση, μια τάση που αναμένεται να συνεχισθεί, καθώς πολλοί γιατροί κατεβάζουν πλέον το όριο της υπέρτασης για τη συστολική πίεση στα 130 mm Hg.

Παρόλο που η νέα μελέτη δείχνει ότι αρκετοί ασθενείς μπορούν να ασκούνται αντί να παίρνουν φάρμακα, ο Νασί τόνισε ότι «οι ασθενείς δεν πρέπει να σταματήσουν να παίρνουν τα αντι-υπερτασικά φάρμακά τους», καθώς είναι πρόωρο να συμβουλεύσει κανείς κάτι τέτοιο. Σε κάθε περίπτωση πάντως, ένας άνθρωπος με υψηλή πίεση θα έχει όφελος, αν ασκηθεί περισσότερο.

Υγεία

Τα οφέλη του ροδιού στην υγεία - Πολλές οι ευεργετικές του ιδιότητες

Πιθανότατα γνωρίζετε ότι το ρόδι αποτελεί «σύμβολο» τύχης και αφθονίας. Παράλληλα όμως, πρόκειται και για ένα ιδιαίτερα θρεπτικό χειμερινό φρούτο, με υψηλή περιεκτικότητα σε πολύτιμα και ευεργετικά συστατικά.

Ειδικότερα, το ρόδι συγκαταλέγεται στις πλούσιες πηγές βιταμίνης C, βιταμίνης Κ, καλίου και φυλλικού οξέος. Επιπλέον, είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, που βοηθούν στην καλή λειτουργία του εντέρου, με μισό φλιτζάνι σπόρων ροδιού να προσφέρει 3.5 γραμμάρια ινών, ποσότητα που καλύπτει σημαντικό ποσοστό της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης.


Από την άλλη, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα αντιοξειδωτικά του συστατικά, καθώς περιέχει υψηλά ποσά πολυφαινολών και ανθοκυανινών, που προστατεύουν τα κύτταρα του οργανισμού από την επιβλαβή δράση του οξειδωτικού στρες και συμβάλλουν στη μείωση του κινδύνου εμφάνισης χρόνιων παθήσεων, όπως τα καρδιαγγειακά νοσήματα, ο σακχαρώδης διαβήτης και πολλές μορφές καρκίνου.

Πράγματι, ερευνητικά δεδομένα των τελευταίων ετών έχουν συσχετίσει την κατανάλωση ροδιού με μείωση των επιπέδων αρτηριακής πίεσης και «κακής» χοληστερόλης, που αποτελούν βασικούς παράγοντες καρδιαγγειακού κινδύνου. Τέλος, μελέτες δείχνουν ότι το ρόδι πιθανόν να ασκεί αντιφλεγμονώδη και αντικαρκινική δράση.

Πηγή: neadiatrofis.gr

Υγεία

Παραμείνετε ενυδατωμένοι με αρκετή ποσότητα νερού και ενισχύστε τον οργανισμό σας με λαχανικά και πρωτεΐνη υψηλής ποιότητας

Αν υπάρχει μία χρονική περίοδος όπου τρώμε χωρίς να το σκεφτόμαστε και το παρακάνουμε χωρίς σε υπολογίζουμε τις συνέπειες, αυτή είναι η εορταστική περίοδος των Χριστουγέννων. Αν νιώθετε ήδη στομαχόπονους, καούρες και δυσκολία στη χώνεψη, τότε αντιμετωπίζετε πρόβλημα με την πέψη. Και οι λόγοι μπορεί να είναι αρκετοί.

Χαμηλό στομαχικό οξύ. Τα οξέα του στομάχου είναι απόλυτα ζωτικά για την κατάλληλη πέψη, ειδικά όταν μιλάμε για τροφές που είναι πλούσιες σε πρωτεΐνη, όπως το ψάρι και το κρέας. Η συνηθισμένη άποψη που επικρατεί είναι ότι έχουμε δυσπεψία λόγω των υψηλών επιπέδων οξέων στο στομάχι, ενώ τελικά ισχύει το αντίθετο. Τι μπορούμε να κάνουμε: υπάρχουν τροφές που ενεργοποιούν τα στομαχικά οξέα και βοηθούν πολύ στη διαδικασία της πέψης. Οι πικρές τροφές, όπως ο κουρκουμάς συμβάλουν στην απορρόφηση των λιπών.

Τρώτε πολύ γρήγορα. Μπορεί να μην έχουμε την πολυτέλεια του χρόνου να απολαύσουμε ένα γεύμα όπως θα θέλαμε, αλλά αυτό στέλνει λάθος μήνυμα στον εγκέφαλο. Αντί να παράξει ένζυμα και πεπτικά υγρά, εκλύονται ορμόνες άγχους. Και καταλήγουμε να έχουμε δυσπεψία, φούσκωμα και πρήξιμο. Τι μπορούμε να κάνουμε: εξασκηθείτε στο να τρώτε πιο ήρεμα και αργά. Προτού ξεκινήσετε, πάρτε μερικές βαθιές αναπνοές και απολαύστε αυτό που βλέπετε και μυρίζετε.

Τρώτε πολύ αργά μέσα στην ημέρα. Όλα μας τα όργανα έχουν ένα καθημερινό πρόγραμμα που συνήθως είναι πιο δραστήριο μέσα στην ημέρα. Τη νύχτα, το σώμα χρειάζεται να επιδιορθώσει του ιστούς που έχουν υποστεί βλάβη και ο εγκέφαλος χρειάζεται χρόνο να επεξεργαστεί όλες τις πληροφορίες. Αν φάμε αργά και μετά πάμε για ύπνο, η τροφή θα μείνει στο στομάχι μας και δεν θα διασπαστεί καλά, προκαλώντας δυσπεψία. Τι μπορούμε να κάνουμε: δοκιμάστε να πιείτε ένα τσάι που βοηθά στην πέψη. Το χαμομήλι, το τζίντζερ και ο μάραθος είναι μερικές ενδεικτικές προτάσεις.

Δεν μασάτε σωστά. Αντί να μετράτε τις φορές που μασάτε πριν καταπιείτε την τροφή, σκεφτείτε ότι είναι καλό να το μασήσετε μέχρι να πολτοποιηθεί στο στόμα σας, έτσι όπως τρώνε τα μωρά.

Τρώτε παρορμητικά τα πάντα. Και αν δεν το κάνετε τα Χριστούγεννα, πότε θα το κάνετε; Υπάρχουν όμως και οργανισμοί με ευαίσθητο πεπτικό σύστημα που πρέπει να αποκλείσουν κάποιες τροφές και να μην προκαλέσουν το θυμό του οργανισμού τους. Ή προσπαθήστε να μην φάτε μαζί πικάντικες τροφές, καφέ και εσπεριδοειδή.

Το αλκοόλ. Τα ποτά που έχουν υψηλή ζάχαρη μπορούν να προκαλέσουν δυσπεψία. Η μαγιά στην μπύρα και τα θειώδη άλατα στο κρασί δυσκολεύουν το διαδρομή προς τη σωστή πέψη. Τι μπορούμε να κάνουμε: εάν δεν μπορείτε να αποφύγετε το αλκοόλ κατά τη διάρκεια των γιορτών, παραμείνετε ενυδατωμένοι με ίση ποσότητα νερού και ενισχύστε τον οργανισμό σας με λαχανικά και πρωτεΐνη υψηλής ποιότητας.

 vita.gr

Υγεία

Υπάρχουν ενδείξεις ότι η έλλειψη ύπνου συνδέεται με δυσκολία απώλειας κιλών

Σημαντικά οφέλη κρύβονται σε έναν καλό νυχτερινό ύπνο. Το να κοιμάστε 8 ώρες κάθε βράδυ σάς βοηθάει να μείνετε διανοητικά υγιής, να επανορθώσετε τη βλάβη που έχει υποστεί το σώμα σας κατά τη διάρκεια της ημέρας, να μειώσετε το άγχος και να πετύχετε περισσότερα στη ζωή σας.

Αν προσπαθείτε να χάσετε βάρος, η ποσότητα του ύπνου σας μπορεί να είναι το ίδιο σημαντική με τη δίαιτα και τη σωματική άσκηση.

Δυστυχώς πολλοί άνθρωποι δεν κοιμούνται αρκετά. Υπάρχουν ενδείξεις ότι η έλλειψη ύπνου συνδέεται με δυσκολία απώλειας κιλών.

Γιατί όμως;

– Η έλλειψη ύπνου συνδέεται με υψηλότερο δείκτη μάζας σώματος (ΒΜΙ) και αύξηση του βάρους

Η ανάγκη κάθε ανθρώπου όσον αφορά τον ύπνο διαφέρει, αλλά σε γενικές γραμμές, οι ερευνητές έχουν παρατηρήσει αλλαγές στο βάρος όταν οι άνθρωποι κοιμούνται για βράδυ λιγότερο από 7 ώρες.

Έκθεση των Εθνικών Ινστιτούτων Υγείας των ΗΠΑ υποστηρίζει ότι η μικρή διάρκεια ύπνου αυξάνει τις πιθανότητες παχυσαρκίας κατά 89% στα παιδιά και κατά 55% στους ενήλικες.

Άλλη έρευνα παρακολούθησε 60.000 μη παχύσαρκες νοσοκόμες για 16 χρόνια. Στο τέλος της έρευνας, οι νοσοκόμες που κοιμόντουσαν 5 ή λιγότερες ώρες κάθε βράδυ, ήταν 15% πιο πιθανό να γίνουν παχύσαρκες, συγκριτικά με εκείνες που κοιμόντουσαν τουλάχιστον 7 ώρες κάθε βράδυ.

Αν και οι μελέτες ήταν παρατηρητικές, δηλαδή δεν μπορούν να δείξουν την αιτιότητα, η αύξηση βάρους έχει παρατηρηθεί και σε πειραματικές μελέτες έλλειψης ύπνου.

Έρευνα που δημοσιεύτηκε από τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας των ΗΠΑ, επέτρεψε σε 16 ενήλικες να κοιμούνται μόνο 5 ώρες το βράδυ για 5 ημέρες, με αποτέλεσμα το βάρος τους να αυξηθεί κατά μέσο όρο κατά 0,82 kg για εκείνη τη σύντομη περίοδο.

Επίσης, πολλές διαταραχές ύπνου, όπως η υπνική άπνοια, χειροτερεύουν με την αύξηση του βάρους.

Πρόκειται δηλαδή για έναν φαύλο κύκλο, από τον οποίο δύσκολα ξεφεύγει κανείς. Ο λίγος ύπνος μπορεί να προκαλέσει αύξηση βάρους, η οποία με τη σειρά της μπορεί να μειώσει την ποιότητα του ύπνου ακόμα περισσότερο.

– Η έλλειψη ύπνου μπορεί να αυξήσει την όρεξή σας για φαγητό

Πολλές έρευνες έχουν διαπιστώσει ότι οι άνθρωποι που κοιμούνται λίγο έχουν αυξημένη όρεξη για φαγητό. Αυτό πιθανότατα συμβαίνει εξαιτίας του αντίκτυπου του ύπνου σε δύο σημαντικές ορμόνες της πείνας, την γκρελίνη και τη λεπτίνη.

Όταν δεν κοιμάστε αρκετά, το σώμα σας απελευθερώνει περισσότερη γκρελίνη και λιγότερη λεπτίνη, με αποτέλεσμα να αισθάνεστε πείνα και να αυξάνεται η όρεξή σας.

Επίσης, η ορμόνη της κορτιζόλης είναι υψηλότερη όταν δεν κοιμάστε αρκετά. Η κορτιζόλη είναι μία ορμόνη του στρες, η οποία μπορεί να αυξήσει την όρεξη για φαγητό.

– Η έλλειψη ύπνου μπορεί να αυξήσει την πρόσληψη θερμίδων

Οι άνθρωποι που κοιμούνται λιγότερο, τείνουν να καταναλώνουν περισσότερες θερμίδες.

Έρευνα σε 12 άντρες βρήκε ότι όταν οι συμμετέχοντες υποχρεώνονταν να κοιμούνται μόνο 4 ώρες, έτρωγαν κατά μέσο όρο 559 θερμίδες παραπάνω την επόμενη ημέρα, συγκριτικά με όταν κοιμόντουσαν 8 ώρες.

Αυτή η αύξηση στην πρόσληψη θερμίδων συνδέεται με την αυξημένη όρεξη για φαγητό, αλλά και με ανθυγιεινές επιλογές τροφών.

Η έλλειψη ύπνου επηρεάζει τη δραστηριότητα στον μετωπιαίο λοβό του εγκεφάλου. Ο μετωπιαίος λοβός είναι υπεύθυνος για τη λήψη αποφάσεων και τον αυτοέλεγχο.

Επιπλέον, φαίνεται ότι τα κέντρα ανταμοιβής του εγκεφάλου διεγείρονται περισσότερο από το φαγητό όταν δεν έχετε κοιμηθεί αρκετά.

Έτσι, μετά από μια νύχτα περιορισμένου ύπνου είναι πιο πιθανό να ενδώσετε σε ένα μπολ παγωτό, παρά να ελέγξετε την όρεξή σας.

Επιπλέον, έρευνες των Εθνικών Ινστιτούτων Υγείας, βρήκαν ότι η έλλειψη ύπνου αυξάνει την όρεξή σας για τρόφιμα με πολλές θερμίδες, υδατάνθρακες και λίπη.

Ωστόσο, και μόνο το γεγονός ότι παραμένετε περισσότερες ώρες ξύπνια, μπορεί να σας οδηγήσει να τσιμπολογήσετε, ειδικά κατά τις «απαγορευμένες» βραδινές ώρες.

-Η έλλειψη ύπνου μπορεί να μειώσει τον μεταβολικό ρυθμό ηρεμίας

Ο μεταβολικός ρυθμός ηρεμίας (RΜR) αντιστοιχεί στις θερμίδες που καίτε όταν δεν κάνετε τίποτα. Επηρεάζεται από το φύλο, την ηλικία, το ύψος, το βάρος και τη μυϊκή μάζα.

Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι η έλλειψη ύπνου μπορεί να μειώσει τον RMR.

Έρευνα των Εθνικών Ινστιτούτων Υγείας των ΗΠΑ, διαπίστωσε ότι ο RMR των 15 συμμετεχόντων είχε μειωθεί κατά 5% μετά από 24 ώρες αϋπνίας.

vita.gr

Υγεία

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου και του Βασιλικού Θεραπευτηρίου του Αμπερντίν, με επικεφαλής τον Ρότζερ Σταφ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο βρετανικό ιατρικό περιοδικό "British Medical Journal" (BMJ), σύμφωνα με το BBC, μελέτησαν σχεδόν 500 ανθρώπους που είχαν γεννηθεί το 1936.

Τα σταυρόλεξα, τα σουντόκου και το σκάκι στην τρίτη ηλικία δεν προστατεύουν από τη σταδιακή έκπτωση των νοητικών λειτουργιών, τη γνωστική εξασθένηση και τελικά την άνοια, σύμφωνα με μια νέα βρετανική επιστημονική έρευνα. Όμως, φαίνεται να επιβραδύνουν την εκδήλωση των προβλημάτων.

Η μελέτη δείχνει ότι καλύτερη προστασία αποτελεί το αν κανείς σε όλη τη ζωή του -και όχι μόνο προς το τέλος- ασχολείται με διανοητικές δραστηριότητες που βάζουν τον εγκέφαλο να δουλέψει. Αυτό δημιουργεί μια υψηλότερη «γνωστική αφετηρία», από την οποία πιθανώς στην τρίτη ηλικία θα αρχίσει η σταδιακή απώλεια των ικανοτήτων του μυαλού, άρα αυξάνει το διάστημα που μπορεί να παραμείνει υγιής ο εγκέφαλος.

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου και του Βασιλικού Θεραπευτηρίου του Αμπερντίν, με επικεφαλής τον Ρότζερ Σταφ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο βρετανικό ιατρικό περιοδικό «British Medical Journal» (BMJ), σύμφωνα με το BBC, μελέτησαν σχεδόν 500 ανθρώπους που είχαν γεννηθεί το 1936.

Η μελέτη άρχισε όταν τα άτομα αυτά ήσαν 64 ετών (κανείς με άνοια) και διήρκεσε για μια περίοδο έως 15 ετών, στη διάρκεια των οποίων οι συμμετέχοντες έκαναν περιοδικά τεστ μνήμης και άλλων νοητικών δεξιοτήτων. Διαπιστώθηκε ότι η επίλυση σταυρόλεξων και άλλων παρεμφερών προβλημάτων δεν προστάτευε έναν άνθρωπο από τη έκπτωση των νοητικών λειτουργιών του.

Η εξάσκηση του μυαλού, σύμφωνα με τους ερευνητές, δεν μπορεί να σταματήσει πραγματικά την πορεία προς την άνοια, όμως δεν είναι περιττή, καθώς «ανεβάζει τον πήχη», έτσι ώστε, όταν αρχίσει η «κατηφόρα» του νου, να πάρει περισσότερο χρόνο εωσότου εκδηλωθούν πιο αισθητά τα συμπτώματα όπως η απώλεια μνήμης, η πιο αργή σκέψη κ.α.

Μερικές προηγούμενες μελέτες είχαν δείξει ότι η εξάσκηση του νου μπορεί να βελτιώσει σε ένα βαθμό τη νόηση και τη μνήμη σε ανθρώπους μέσης και τρίτης ηλικίας. Όμως καμία μελέτη δεν έχει δείξει ότι μπορεί πραγματικά να αποτρέψει την άνοια – και η νέα έρευνα το επιβεβαιώνει αυτό. Όσο νωρίτερα στη ζωή του ένας άνθρωπος εξασκεί το νου του (μαθαίνοντας ξένες γλώσσες, ένα μουσικό όργανο, διαβάζοντας κ.α.), τόσο πιθανότερο είναι ότι το μυαλό του θα λειτουργεί καλύτερα όσο γερνάει. Αλλά, αν πρόκειται να πάθει άνοια, τελικά δεν θα τη γλιτώσει χάρη στη νοητική άσκηση.

Πέρα από τα σταυρόλεξα, η σωματική άσκηση, η υγιεινή διατροφή, το κόψιμο του τσιγάρου, η κατανάλωση αλκοόλ με μέτρο, η διατήρηση κανονικού βάρους, η διατήρηση κανονικών επιπέδων χοληστερίνης και αρτηριακής πίεσης είναι παράγοντες που από κοινού συμβάλλουν, ώστε να παραμένει σε καλή κατάσταση ο εγκέφαλος ενός ηλικιωμένου.

 

Υγεία

Τα συμπτώματα της πάθησης περιλαμβάνουν πόνο και οίδημα των αρθρώσεων, καθώς και περιορισμό των κινήσεων.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει θεραπεία για την πάθηση, παρά μόνο για τη διαχείριση των συμπτωμάτων και την επιβράδυνση της εξέλιξής της.

Αυτή περιλαμβάνει αντιφλεγμονώδη, παυσίπονα, χειρουργική αντικατάσταση των αρθρώσεων (αρθροπλαστική) και φυσικοθεραπεία.

Ο ανανάς περιέχει ένζυμα που μειώνουν τη φλεγμονή των αρθρώσεων και μπορούν να βοηθήσουν στην υποχώρηση του πόνου που συνδέεται με την οστεοαρθρίτιδα και τη ρευματοειδή αρθρίτιδα.

Η ιδιότητά του αυτή οφείλεται στη βρομελαΐνη, ένα συνδυασμό πρωτεολυτικών ενζύμων που υπάρχουν φυσικά στον ανανά.

Η βρομελαΐνη είναι ένα ισχυρό αντιφλεγμονώδες, που έχει επίσης την ιδιότητα να προλαμβάνει το σχηματισμό θρόμβων στο αίμα.

Μελέτες διαπίστωσαν ότι οι πάσχοντες από κάποια από τις παραπάνω μορφές αρθρίτιδας που λάμβαναν καθημερινά 160mg βρομελαΐνης, είδαν μείωση του πόνου των αρθρώσεων.

Η κατανάλωση φρέσκου ανανά ή χυμού ανανά, είναι καλύτερη για την ανακούφιση των συμπτωμάτων της αρθρίτιδας. Ο μαγειρεμένος ανανάς έχει 50-66% λιγότερη βρομελαΐνη, ενώ η κονσερβοποίησή του επίσης καταστρέφει κάποια από τα αντιφλεγμονώδη ένζυμα που περιέχει.

Οι επιστήμονες μελέτησαν τη σχέση βρομελαΐνης και αρθρίτιδας σε 90 ασθενείς με οστεοαρθρίτιδα.

Οι μισοί έλαβαν ένα συμπλήρωμα βρομελαΐνης των 90 mg, ενώ στους άλλους μισούς δόθηκε κοινή θεραπεία με μη στεροειδές αντιφλεγμονώδες φάρμακο. Μετά από έξι εβδομάδες, το συμπλήρωμα ενζύμου αποδείχθηκε πιο αποτελεσματικό για την ελάφρυνση του πόνου, της δυσκαμψίας και της κινητικής λειτουργίας.

Σε άλλη μικρότερη έρευνα, αναλύθηκαν οι επιδράσεις του συμπληρώματος στη ρευματοειδή αρθρίτιδα. Η βρομελαΐνη χορηγήθηκε σε 29 ασθενείς, 25 εκ των οποίων έπασχαν από ρευματοειδή αρθρίτιδα. Το οίδημα μειώθηκε σημαντικά ή υποχώρησε πλήρως σε 21 ασθενείς.

Ο ανανάς είναι πλούσιος σε βιταμίνη C και βιταμίνη D. Η βιταμίνη C βοηθά στην επιδιόρθωση των πρωτεϊνών στους συνδετικούς ιστούς που διατηρούν σωστά τις αρθρώσεις. Η βιταμίνη D επίσης βοηθά στην αποκατάσταση των αρθρώσεων.

Η κατανάλωση περισσότερου ανανά βοηθά επίσης στην τόνωση του ανοσοποιητικού. Οι βιταμίνες του διεγείρουν την παραγωγή λευκών αιμοσφαιρίων, που αμύνονται έναντι των αιτίων της γρίπης.

Τα αντιοξειδωτικά του ανανά συμβάλλουν τέλος στην πρόληψη των καρκίνων του στόματος, του μαστού και του φάρυγγα.

Πηγή: express.co.uk

Υγεία

1. Κάθε άνθρωπος έχει καρκινικά κύτταρα στο σώμα του. Αυτά τα καρκινικά κύτταρα δεν φαίνονται στις συνήθεις εξετάσεις, εφόσον δεν έχουν πολλαπλασιαστεί σε ορισμένα δισεκατομμύρια. Όταν ο γιατρός διαβεβαιώνει τους καρκινοπαθείς ότι δεν υπάρχουν πλέον καρκινικά κύτταρα στο σώμα τους μετά από θεραπεία, αυτό σημαίνει απλώς ότι είναι αδύνατη η ανίχνευση των καρκινικών κυττάρων στις εξετάσεις τους, επειδή ο αριθμός τους δεν ανέρχεται καν στο ανιχνεύσιμο ποσό.

2. Καρκινικά κύτταρα εμφανίζονται από 6 έως και περισσότερες από 10 φορές στη ζωή ενός ανθρώπου.

3. Όταν το ανοσοποιητικό σύστημα ενός ατόμου είναι ισχυρό, τα καρκινικά κύτταρα καταστρέφονται και έτσι αποτρέπεται ο πολλαπλασιασμός τους και κατά συνέπεια ο σχηματισμός όγκων.

4. Όταν κάποιος έχει καρκίνο αυτό υποδεικνύει ότι παρουσιάζει πολλαπλές διατροφικές ελλείψεις. Κάτι τέτοιο μπορεί να οφείλεται σε γενετικούς, περιβαλλοντικούς και διατροφικούς παράγοντες, καθώς και στον τρόπο ζωής του ατόμου.

5. Για να ξεπεραστούν οι πολλαπλές διατροφικές ελλείψεις, πρέπει να αλλάξει η διατροφή και να συμπεριληφθούν συμπληρώματα, τα οποία θα ενισχύσουν το ανοσοποιητικό σύστημα.

6. Η χημειοθεραπεία έχει να κάνει με τη δηλητηρίαση των ραγδαία αναπτυσσόμενων καρκινικών κυττάρων, αλλά και με την καταστροφή των ραγδαία αναπτυσσόμενων υγειών κυττάρων στο μυελό των οστών, την γαστρεντερική οδό κ.λπ. και μπορεί να προκαλέσει οργανικές βλάβες, στο ήπαρ, τους νεφρούς, την καρδιά, τους πνεύμονες κ.λπ.

7. Η ακτινοβολία καταστρέφει τα καρκινικά κύτταρα και παράλληλα, καυτηριάζει, σημαδεύει και καταστρέφει υγιή κύτταρα, ιστούς και όργανα.

8. Η αρχική θεραπεία με ακτινοβολίες και χημειοθεραπεία συχνά μειώνει το μέγεθος ενός όγκου. Ωστόσο, η παρατεταμένη χρήση χημειοθεραπείας και ακτινοβολίας δεν έχει ως αποτέλεσμα την περαιτέρω καταστροφή ενός όγκου.

9. Όταν το σώμα φέρει υπερβολικό τοξικό φορτίο από χημειοθεραπείες και ακτινοβολίες, το ανοσοποιητικό σύστημα έχει είτε κατασταλεί είτε καταστραφεί, έτσι το άτομο μπορεί να υποκύψει σε διάφορα είδη μολύνσεων και επιπλοκών.

10. Η χημειοθεραπεία και η ακτινοβολία μπορούν να προκαλέσουν τη μετάλλαξη των καρκινικών κυττάρων, ούτως ώστε να γίνουν πιο ανθεκτικά με αποτέλεσμα να καταστρέφονται πιο δύσκολα. Οι χειρουργικές επεμβάσεις μπορεί να έχουν ως αποτέλεσμα την εξάπλωση των καρκινικών κυττάρων και σε άλλες περιοχές.

11. Ένας αποτελεσματικός τρόπος καταπολέμησης του καρκίνου είναι η εξασθένηση των καρκινικών κυττάρων, με το να μην τους παρέχεται η τροφή που χρειάζονται για να πολλαπλασιαστούν.

ΤΑ ΚΑΡΚΙΝΙΚΑ ΚΥΤΤΑΡΑ ΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΜΕ:

α. Η ζάχαρη τρέφει τον καρκίνο. Αφαιρώντας τη ζάχαρη από τη διατροφή μας απομακρύνουμε μία σημαντική πηγή ενέργειας από τα καρκινικά κύτταρα. Τα υποκατάστατα ζάχαρης, όπως τα Canderel, NutraSweet, Equal, Spoonful κ.λπ. παράγονται από ασπαρτάμη, που είναι βλαβερή. Ένα καλύτερο φυσικό υποκατάστατο θα ήταν το μέλι Manuka ή οι μελάσες αλλά μόνο σε πολύ μικρές ποσότητες. Το επιτραπέζιο αλάτι περιέχει χημικές προσθήκες για να αποκτήσει το λευκό του χρώμα. Καλύτερη εναλλακτική είναι μπαχαρικά τύπου Bragg’s aminos ή θαλασσινό αλάτι.

β. Το γάλα κάνει το σώμα μας να παράγει βλέννα, ιδίως στη γαστρεντερική οδό. Ο καρκίνος τρέφεται από τη βλέννα. Διακόπτοντας το γάλα και υποκαθιστώντας το με γάλα σόγιας χωρίς προσθήκη γλυκαντικών, τα καρκινικά κύτταρα εξασθενούν.

γ. Τα καρκινικά κύτταρα ευδοκιμούν σε όξινα περιβάλλοντα. Μία διατροφή βασισμένη στο κρέας είναι όξινη. Είναι προτιμότερο να τρώμε ψάρι και λίγο κοτόπουλο, από ότι μοσχαρίσιο ή χοιρινό κρέας. Το κρέας περιέχει επίσης αντιβιοτικά, αυξητικές ορμόνες και παράσιτα που είναι όλα επιβλαβή, ειδικά για καρκινοπαθείς.

δ. Μία διατροφή που αποτελείται από 80% φρέσκους χυμούς και λαχανικά, σιτηρά ολικής αλέσεως, σπόρους, ξηρούς καρπούς και λίγα φρούτα σας βοηθά να δημιουργήσετε ένα αλκαλικό περιβάλλον στο σώμα σας. Το 20% μπορεί να αποτελείται από μαγειρεμένα γεύματα στα οποία να περιλαμβάνονται τα φασόλια. Οι χυμοί από φρέσκα λαχανικά παρέχουν ζωντανά ένζυμα που απορροφούνται εύκολα και φτάνουν στα κύτταρα μέσα σε 15 λεπτά τρέφοντας και ενισχύοντας την ανάπτυξη υγιών κυττάρων.

Για την πρόσληψη ζωντανών ενζύμων και τη δημιουργία υγιών κυττάρων δοκιμάστε να πιείτε φρέσκο χυμό λαχανικών (από τα περισσότερα λαχανικά, συμπεριλαμβανομένων των βλαστών από τα φασόλια) και να φάτε ωμά λαχανικά 2 ή 3 φορές την ημέρα. Τα ένζυμα καταστρέφονται σε θερμοκρασίες άνω των 40 βαθμών Κελσίου (104 βαθμοί Φαρενάιτ).

ε. Αποφεύγετε καφέ, τσάι και σοκολάτα, τα οποία περιέχουν μεγάλη ποσότητα καφεΐνης. Το πράσινο τσάι είναι η καλύτερη εναλλακτική και έχει ιδιότητες κατά του καρκίνου. Νερό, καλύτερα καθαρισμένο ή φιλτραρισμένο, για την αποφυγή γνωστών τοξινών και βαρέων μετάλλων που περιέχονται στο νερό της βρύσης. Το αποσταγμένο νερό είναι όξινο και καλύτερα να αποφεύγεται.

στ. Η πρωτεΐνη του κρέατος είναι δύσπεπτη και απαιτεί πολλά πεπτικά ένζυμα. Το άπεπτο κρέας που παραμένει στα έντερα αποσυντίθεται και έχει ως αποτέλεσμα μεγαλύτερη συσσώρευση τοξικών ουσιών.

ζ. Τα τοιχώματα των καρκινικών κυττάρων αποτελούνται από μία σκληρή πρωτεϊνική στιβάδα. Αποφεύγοντας ή μειώνοντας την κατανάλωση κρέατος απελευθερώνονται περισσότερα ένζυμα που επιτίθενται στα πρωτεϊνικά τοιχώματα των καρκινικών κυττάρων με αποτέλεσμα τα κύτταρα φονείς να μπορούν να τα καταστρέψουν.

η. Ορισμένα υποκατάστατα ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα (IP6, Flor ssence, Essiac, αντιοξειδωτικά, βιταμίνες, μεταλλικά στοιχεία, ουσιαστικά λιπαρά οξέα κ.λπ.). Άλλα υποκατάστατα όπως η βιταμίνη Ε είναι γνωστό ότι προκαλούν απόπτωση ή προγραμματισμένο κυτταρικό θάνατο, τη φυσιολογική μέθοδο του σώματος να απορρίπτει τα κατεστραμμένα, ανεπιθύμητα ή αχρείαστα κύτταρα.

θ. Ο καρκίνος είναι μία ασθένεια του μυαλού, του σώματος και της ψυχής. Ένα ενεργό και θετικό πνεύμα θα βοηθήσει τον μαχητή του καρκίνου να επιβιώσει. Ο θυμός, η πικρία και τα δυσάρεστα συναισθήματα θέτουν το σώμα σε ένα αγχώδες και όξινο περιβάλλον. Μάθετε το πνεύμα σας να αγαπά και να συγχωρεί. Μάθετε να χαλαρώνετε και να απολαμβάνετε τη ζωή.

ι. Τα καρκινικά κύτταρα δεν μπορούν να ευδοκιμήσουν σε οξυγονωμένα περιβάλλοντα. Η καθημερινή άσκηση και οι βαθιές αναπνοές βοηθούν στη διοχέτευση περισσότερου οξυγόνου στα κύτταρα.

Η οξυγονοθεραπεία είναι μία ακόμα μέθοδος που χρησιμοποιείται για την καταστροφή των καρκινικών κυττάρων. Πηγή: integrativemedicine

https://www.awakengr.com

© 2017 Forwoman.gr
facebook_page_plugin
Τα cookies βοηθάνε στην καλύτερη εμπειρία σας στην περιήγηση της ιστοσελίδας μας, συνεχίζοντας συμφωνείτε με τη χρήση τους.
Περισσότερα Αποδοχή