facebook_page_plugin

Το άτομο που τολμά να γίνει κάπως περίεργο, που προσπαθεί κάθε στιγμή να είναι ο εαυτός του, επιτυγχάνει την απόλυτη αυθεντικότητα.

Μήπως θεωρείσαι περίεργος; Στις μέρες μας, η λάμψη δεν είναι και ιδιαίτερα κοινή. Αυτό οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι οι άνθρωποι στερούνται το θάρρος παρά τη δεξιότητα.

Σίγουρα γνωρίζετε κάποιον που έχει πολύ ασυνήθιστο στυλ. Δεν τους ενδιαφέρει να είναι στη μόδα – απλά συνεχίζουν να προχωρούν, παίρνοντας αποφάσεις για τον εαυτό τους ενώ οι άλλοι μπορεί να θεωρούν τις επιλογές τους εξωφρενικές.

Αυτοί οι άνθρωποι είναι αξιοθαύμαστοι, γενναίοι και ελεύθεροι. Πιθανότατα, να είστε κι εσείς ένας από αυτούς. Ωστόσο, αν νιώθετε αυτή την ορμή μέσα σας αλλά δεν έχετε τολμήσει να την εξωτερικεύσετε σας προτείνουμε να το τολμήσετε.

Τολμήστε να γίνετε αυτό το περίεργο άτομο που η ψυχή σας επιθυμεί να γίνετε. Τολμήστε να είστε σπουδαίοι κάθε μέρα της ζωής σας.

Το να είσαι περίεργος σε μια κοινωνία όπου πρέπει να είμαστε όλοι ίδιοι
Είναι περίεργο να παρατηρεί κανείς ότι ζούμε σε μια κοινωνία την οποία οι κοινωνιολόγοι και οι ανθρωπολόγοι θεωρούν ως “κοινωνία της γνώσης”.

Οι τεχνολογικές και επιστημονικές μας μέθοδοι έχουν παρουσιάσει αξιοσημείωτη πρόοδο και χωρίς αμφιβολία έχουν αλλάξει πολλές καθημερινές μας συνήθειες. Παρόλα αυτά, οι ανθρώπινες αξίες και σχέσεις έρχονται σε δεύτερη μοίρα.

Η απουσία ορισμένων βασικών αξιών όπως η αλληλεγγύη, ο σεβασμός και η ανοχή είναι σχεδόν εμφανής.


Φοβόμαστε τους “άλλους” που προέρχονται από κάποια χώρα του εξωτερικού, εκείνους που τολμούν να εναντιωθούν σε μια ιδεολογία, μια δομή εξουσίας ή έναν κοινό τρόπο σκέψης.

Ζούμε σε μια πραγματικότητα όπου ο τρόπος που ντυνόμαστε εκτιμάται περισσότερο από την προσωπικότητά μας. Αυτό έχει αναλυθεί πολλές φορές από μια αντίληψη που πηγάζει από τον Zygmunt Bauman, ένα διάσημο κοινωνιολόγο ο οποίος μας ορίζει ως “ρευστή κοινωνία”.

Οι περισσότεροι άνθρωποι διακατέχονται από το συναισθηματικό καταναλωτισμό και τον υλισμό. Δύσκολα βρίσκουμε χρόνο να γνωρίσουμε τους ανθρώπους με τους οποίους συναναστρεφόμαστε· οι σύντομες σχέσεις και οι στιγμιαίες απολαύσεις θεωρούνται κάτι απολύτως φυσιολογικό.
Το να είσαι διαφορετικός δημιουργεί αλλοτριότητα και καχυποψία επειδή δεν είναι φυσιολογικό και δεν ταιριάζει με το μοντέλο της κοινωνίας που μας λέει ότι δεν πρέπει να βγαίνουμε από την περιοχή ασφαλείας και αντ’ αυτού να καθοδηγούμαστε από τις τάσεις της μόδας, αυτά που αποφασίζουν οι άλλοι και αυτά που καταναλώνουμε.

Τολμήστε να κάνετε τη διαφορά και σπάστε τα δεσμά σας
Υπάρχουν πολλά παιδιά που κάθονται στα πίσω θρανία της τάξης και παρακολουθούν τους συμμαθητές τους με θλίψη και χωρίς να τους καταλαβαίνουν.

Είναι πιθανό αυτά τα εξαιρετικά παιδιά να αποκαλούνται “περίεργα”. Μπορεί να οφείλεται στο γεγονός ότι οι ικανότητές τους είναι τόσο αξιόλογες που ακόμη και οι καθηγητές τους το έχουν παρατηρήσει και πιστεύουν ότι είναι απλά τεμπέληδες ή ταραχοποιοί.
Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι στην κοινωνία μας που ονομάζονται “περίεργοι” ενώ στην πραγματικότητα ήταν ή είναι σπουδαίοι.
Σκεφτείτε τον Steve Jobs ή τον Bill Gates που δεν τελείωσαν το σχολείο αλλά τόλμησαν να στηριχτούν στα πραγματικά τους ένστικτα ακόμη και όταν οι άλλοι δεν τους αντιλαμβάνονταν ή τους κατέκριναν.

Αυτές οι περίπλοκες και υπερβατικές προσωπικότητες συνεχίζουν να αποτελούν σπουδαία παραδείγματα για τους νέους ανθρώπους της εποχής μας.

Όλοι είμαστε μαριονέτες με τρόπους που είναι τόσο επιφανειακοί αλλά και διαρκείς:

Ο τρόπος που έχετε μεγαλώσει και αυτά που περιμένει η οικογένειά σας από εσάς.
Η βιομηχανία της μόδας με μεγέθη που σας κάνουν να θέλετε να χάσετε κιλά, με ιδανικά ομορφιάς και συμπεριφοράς τα οποία πρέπει να ακολουθήσετε προκειμένου να πετύχετε.
Όταν κάποιος φέρει την ετικέτα “περίεργος” από τους γύρω του, αισθάνεται ότι δεν ταιριάζει πουθενά και ότι έχει κάποιο μεγάλο πρόβλημα εσωτερικά.
Υπάρχουν κάποιες ανούσιες αιτίες δυστυχίας τις οποίες θα πρέπει απλά να μάθετε να αγνοείτε.

Σε έναν κόσμο γεμάτο με ανθρώπους που είναι όλοι ίδιοι μεταξύ τους, η πραγματική αξία προέρχεται από το να μπορεί κανείς να σπάσει τους κανόνες και να έχει τη δική του άποψη.
Εκείνοι που δεν αποδέχονται τις ξεχωριστές σας ιδιότητες, απόψεις ή τις επιλογές σας- ή τις κοιτούν υπεροπτικά με περιφρόνηση- δεν αξίζουν την αληθινή αγάπη σας.
Πρέπει να τους δείξετε σεβασμό αλλά είναι πάντα καλύτερα να αποφεύγετε τη δυστυχία που προέρχεται από το αίσθημα της μη αποδοχής σας.

 meygeia.gr

forwoman

Μείνετε ενημερωμένοι. Εγγραφείτε στο Newsletter μας.

Ζώδια - Σχέσεις

Υγεία

Παιδί

Τέχνες

Επικαιρότητα

Τα cookies βοηθάνε στην καλύτερη εμπειρία σας στην περιήγηση της ιστοσελίδας μας, συνεχίζοντας συμφωνείτε με τη χρήση τους.