facebook_page_plugin

Τσάτνεϊ μανταρίνι με τζίντζερ και θυμάρι

Απολαύστε τα αρώματα του μανταρινιού με μια εύκολη και γρήγορη συνταγή για τσάτνεϊ μανταρίνι.

Νένα Ισμυρνόγλου

15' προετοιμασία
40' μαγείρεμα
Σύνολο: 55'

Υλικά
Βάρος: 800 γρ.
300 γρ. μανταρίνια Κλημεντίνες, καλά πλυμένα
150 ml φρέσκος χυμός μανταρινιού
100 γρ. ζάχαρη
60 ml χυμός λεμονιού
180 γρ. μήλα Στάρκιν (κόκκινα), κατά προτίμηση ώριμα, καθαρισμένα, κομμένα σε μικρά κομμάτια
1/4 κουτ. γλυκού μπούκοβο καυτερό
30 γρ. τζίντζερ φρέσκο, τριμμένο
1 κλωναράκι θυμάρι φρέσκο ή λίγο ξερό

Διαδικασία
Για να φτιάξουμε το τσάτνεϊ μανταρίνι με τζίντζερ και θυμάρι, κόβουμε τα μανταρίνια σε κομμάτια, μαζί με τη φλούδα, αφαιρούμε τυχόν κουκούτσια και τα βάζουμε στον πολυκόφτη σε δόσεις.
Ανοιγοκλείνουμε τον διακόπτη μερικές φορές, ώστε να ψιλοκόψουμε τα μανταρίνια. Δεν θέλουμε να γίνουν πολτός.
Αδειάζουμε τα μανταρίνια σε μια κατσαρόλα, μαζί με όλα τα άλλα υλικά, και σιγοβράζουμε για περίπου 40 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά και να δέσει το όλον.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 166.https://www.gastronomos.gr/

forwoman

Μείνετε ενημερωμένοι. Εγγραφείτε στο Newsletter μας.

Ζώδια - Σχέσεις

Υγεία

Παιδί

Τέχνες

Επικαιρότητα

Τα cookies βοηθάνε στην καλύτερη εμπειρία σας στην περιήγηση της ιστοσελίδας μας, συνεχίζοντας συμφωνείτε με τη χρήση τους.